Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - nr4qchgh6swnaldewklb
© Salzburger Saalachtal Tourismus
Oostenrijk

Vakantie St. Martin bei Lofer

  • "Hier ervaar je het traditionele dorpsleven midden in een prachtig bergdecor"

  • Gemoedelijke gezinsbestemming
  • Toegang tot een van de grootste grotten in Europa
  • Veel water- en zwemplezier bij de kloof

Het dorp St. Martin bei Lofer ligt in het Oostenrijkse Salzburgerland en ligt, zoals de naam al zegt, direct naast Lofer. Gastvriendelijkheid staat in deze gemeente hoog in het vaandel, dus van een ontspannen zomervakantie ben je in dit dorpje verzekerd.

St. Martin bei Lofer bestaat uit een aantal gemoedelijke pensions en hotels en verblijf je hier dan ervaar je het typische, traditionele dorpsleven. Kenmerkend voor St. Martin bei Lofer zijn het slot Grubhof, de rivier Saalach die langs de gemeente stroomt en de met bloemen versierde herbergen waar je je tegoed kunt doen aan regionale lekkernijen en specialiteiten.

Lamprechtshöhle

Niet alleen is St. Martin bei Lofer zelf een idyllisch gelegen plaatsje, ook in de omgeving zijn er tal van bijzondere plekken die het bezoeken waard zijn. Een absolute aanrader is de Lamprechtshöhle, een enorme indrukwekkende grot in het dorp. Deze plek is een van de grootste grotten in heel Europa en een uitstap naar dit natuurverschijnsel mag dan ook niet worden overgeslagen. Je kunt er een tour volgen met een gids waarbij je op een houten pad zo’n 35 km door de grot kun lopen en je ogen uitkijkt. Het pad eindigt bij een platform waarbij je een zicht hebt op een groot deel van de verlichte grot, een adembenemend aanzicht.

Waterpret in St. Martin bei Lofer

Uitkijkend op de glooiende heuvels van het Lofergebergte en met het stromende rivierwater is er in St. Martin bei Lofer aan natuuractiviteiten geen gebrek. Tijdens warme zomerdagen biedt het park Vorderkaserklamm uitkomst voor verkoeling en waterplezier. Dit is een natuurlijke wateromgeving rondom een kloof waar het wilde water zich een weg door de rotsen heeft gebaand. De vele zwemplekken zijn niet alleen een heerlijke plek om een duik te nemen, maar ook om te wandelen door de kleurrijke natuur. Het natuurpark is in het bijzonder een plezierige plek voor kinderen dankzij de vele speelgelegenheden, vlotten en zwemmogelijkheden. Bovendien kun je hier met het hele gezin barbecueën of picknicken direct aan het water.

Toeristeninformatie voor St. Martin bei Lofer
Name Salzburger Saalachtal Tourismus
E-mail info@lofer.com
Telefoon 8321
Algemene Informatie
Aantal inwoners 1180
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 926 km
Hoogte Dorp 633
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 12
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart