Skip to navigation Skip to main content
Stedentrip

Stedentrip in de Alpen

Wil je op stedentrip in de Alpen? Uit eten, winkelen en cultuur proeven kun je in tal van steden in de bergen. De steden in de Alpen zijn goed bereikbaar, zowel per trein, vliegtuig als auto. Hier combineer je de sfeer van de bergen met de mogelijkheden van een citytrip. Wat een stedentrip in de Alpen zo bijzonder maakt is de sfeer. Je wandelt door de historische straten met op de achtergrond het prachtige berglandschap.

In de steden van de Alpen zijn alle gemakken van een grote stad gecombineerd met de ontspannen omgeving van de bergen. De ene dag genieten van prachtige gebouwen en musea in de stad en de volgende dag de bergen in voor een flinke wandeling. Overdag een uitdagende mountainbiketocht maken en 's avonds genieten van het uitgaansleven of wellness. Het kan allemaal in een stad in de Alpen. Indebergen.nl is heeft de leukste tips en activiteiten op een rijtje gezet voor een stedentrip in de Alpen.

Steden voor een citytrip in de Alpen

Innsbruck

Innsbruck is de levendige hoofdstad van Tirol en een ontzettend veelzijdige bestemming. Tijdens je zomervakantie in Innsbruck kun je heerlijk shoppen, eten en drinken, cultuursnuiven, maar vooral ook actief de bergen in.

Bern

Een stedentrip naar Bern is een uitje naar een prachtige oude en toch bruisende stad. Bern is niet de grootste stad van Zwitserland, maar wel de hoofdstad van het land. Het historische centrum is onderscheiden door UNESCO.

Salzburg

De stad Salzburg bevindt zich in de gelijknamige deelstaat en telt zo’n 150.000 inwoners. Er zijn tal van bezienswaardigheden, en de stad kent een rijke geschiedenis. De binnenstad schetst een prachtig beeld van dit verleden.

Annecy

Het charmante stadje Annecy ligt aan de noordoever van het gelijknamige meer. Het stadje heeft een idyllisch oud centrum met kronkelende straatjes en smalle grachten en veel bruggetjes. Bijnaam van Annecy is het ‘Venetië van de Alpen’.

Wenen

Wenen is niet alleen de hoofdstad van Oostenrijk, maar vormt ook een eigen deelstaat. Een stedentrip naar het wonderschone Wenen betekent een reis naar de grootste stad van het land, met ruim 1,7 miljoen inwoners. 

Genève

De stad Genève heeft met haar levendige hart ontzettend veel te bieden aan vakantiegangers die vertier komen zoeken. De stad heeft op cultureel en culinair vlak tal van mogelijkheden en dient tegelijkertijd als poort naar de Alpen.

Zürich

De stad Zürich ligt direct aan het gelijknamige meer en is de grootste stad van Zwitserland. Naast dat het bruist van designerhotels, hippe restaurants, sfeervolle pleinen met bars en mooie winkels, kent de stad ook een lang verleden.

Freiburg

Freiburg ligt midden tussen de groene bergen van het Zwarte Woud. Het centrum is middeleeuws en gezellig. Niet alleen door alle bezienswaardigheden, zoals de Freiburger Münster, maar ook door de keitjes in de straten.

Accommodaties voor een stedentrip in de Alpen

Op zoek naar een accommodatie voor een stedentrip in de Alpen? Hieronder hebben we een aantal reisorganisaties op een rijtje gezet waar je een citytrip naar de bergen kunt boeken. Van luxe hotel tot ruim appartement, het aanbod van accommodaties is uitgebreid. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, een stedentrip in de Alpen is zo geboekt.