Cultuurvakantie

Cultuur in de bergen

In de Alpen vind je tal van bestemmingen voor een cultuurvakantie. Prachtige historische steden, eeuwenoude dorpjes en culinaire ontdekkingen. Deze culturele hoogtepunten bieden nog iets extra's; ze zijn omringd door het wonderschone natuurgeweld van de Alpen. Voor een cultuurvakantie kun je met een gerust hart afreizen naar de bergen van Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië.

Steden in de bergen hebben veel te bieden voor een cultuurvakantie; prachtige historische gebouwen, gezellige pleinen en volop mogelijkheden om uit te gaan of te winkelen. Ook op het gebied van eten en drinken is er veel te ontdekken! Neem bijvoorbeeld de Alpenstad Innsbruck. In het centrum vind je tal van gebouwen met een eeuwenoude historie. De beroemdste bezienswaardigheid is misschien wel de Fürstenburg, een 15e eeuws kasteel met het beroemde Gouden Dak.

Cultuurvakantie vol tradities

name

In het zuiden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kun je tijdens je cultuurvakantie kennis maken met tal van tradities. Compleet met dirndljurken, lederhosen en blaasmuziek worden er diverse tradities gevierd.

Een van die feesten is de jaarlijkse ‘almabtriebe’ waarbij het vee aan het eind van de zomer van de bergweiden naar de dalen word gedreven. Dit gaat gepaard met een kleurrijke ceremonie en feestelijke optochten. Van festiviteiten zoals deze zijn er talloze in de Alpen.

Bezoek kerken, kloosters en kastelen

name

Een cultuurvakantie zonder het bezoeken van een kerk, klooster of kasteel is niet compleet. Een van de beroemdste bouwwerken is Slot Neuschwanstein in Zuid-Duitsland. Dit sprookjesachtige slot behoort tot de meest bezochte kastelen en burchten van Europa. De unieke ligging op een steile rots met een waanzinnig uitzicht over de omgeving had niet mooier gekund. Het bouwwerk was oorspronkelijk bedoelt voor één bewoner maar tegenwoordig is het hier iedere dag dringen geblazen in de vele ruimtes.

Overzicht cultuur in de bergen

 • Stedentrip

  Stedentrip

  De steden in de bergen; een combinatie van cultuur en natuur. In de bergsteden zijn alle gemakken van een grote stad gecombineerd met de ontspannende omgeving van de bergen.

  Lees verder

 • Eten & drinken

  Eten en drinken

  Specialiteiten uit de bergen zijn meestal voedzaam en erg smaakvol. De meeste berggebieden hebben voldoende restaurants om uit te rusten en nieuwe energie op te doen.

  Lees verder

Zomervakantie tips