Skip to navigation Skip to main content
Zürich
© Schweiz Tourismus / Daniel Loosli
Zwitserland

Vakantie Zürich

  • Perfecte balans tussen moderniteit en authenticiteit in deze bruisende stad
  • Gelegen aan een groot meer
  • Oude binnenstad met historische bezienswaardigheden
  • Bomvol trendy restaurants, bars en winkels

De stad Zürich ligt direct aan het gelijknamige meer en is de grootste stad van Zwitserland. Naast dat het bruist van designerhotels, hippe restaurants, sfeervolle pleinen met bars en mooie winkels, kent de stad ook een lang verleden. En dat is duidelijk zichtbaar aan karakteristieke torens en gebouwen. De idyllische ligging, authentieke straatjes en de mix van moderniteit en authenticiteit maken de stad onderscheidend. Deze plek is echt een bestemming waar zowel jong als oud plezier kan maken. Tijdens een zomervakantie in Zürich kom je tijd te kort en ben je voorzien van dagenlang vermaak dankzij de vele dingen die er te doen en te zien zijn.

Met een eeuwenlang bestaan beschikt Zürich over een aantal kenmerkende gebouwen en bezienswaardigheden, maar saai is het hier allerminst. Er hangt een eigentijdse sfeer met ontelbaar veel uitgaansgelegenheden. Een bezoek aan de historische binnenstad mag echter niet worden overgeslagen. Blikvangers zijn de torens van Grössmunster, de kerk van Fraumünster, voormalig handelshaven Schipfe en de Rennweg, een romantisch oud straatje met boetiekjes. Wil je zelf alle mooie plekjes van de stad ontdekken, dan is het aan te raden om te beginnen bij het treinstation. Ook kun je een tour volgen waarbij een gids je meeneemt door de stad.

Accommodaties bij reispartners in Zürich

Zomervakantie in Zürich

Verveling komt er absoluut niet aan te pas in Zürich, omdat regelmatig de straten van de stad gevuld worden met muziek dankzij de vele festivals. De zomermaanden staan in het teken van kunst en cultuur en er worden tal van openluchtconcerten georganiseerd waarbij alle muziekstijlen aan bod komen. In augustus vindt er ieder jaar een waanzinnige Street Parade plaats, waar er op straat en rondom het meer gedanst wordt en zichtbaar van het leven wordt genoten. Maar ook liefhebbers van culinaire gerechten zijn zonder meer op hun plaats in deze stad. Een ideale manier om een aantal leuke eetgelegenheden van de stad te ontdekken is de culinaire stadswandeling, waar je mee genomen wordt naar een paar typische Zwitserse tentjes om van lokale gerechten te proeven.

Natuur en stad

De ligging van Zürich maakt van de stad een ideale bestemming voor degenen die natuur en stad met elkaar willen combineren. Niet in de laatste plaats dankzij het grote meer waar de stad rechtstreeks mee verbonden is. Het water leent zich voor vele activiteiten op het meer, zoals suppen, kajakken, zeilen of waterfietsen. Maar ook dankzij het berglandschap waarmee de stad omgeven wordt, kun je gemakkelijk de rustgevende natuur opzoeken. De trein vervoert je al met een half uur naar omliggende wandelplekken in de bergen. Bovendien heeft de stad een eigen berg, de Uetliberg, dat tot een hoogte van 2850 meter reikt. Ook hier kun je wandelen, mountainbiken en genieten van een panoramisch uitzicht over Zürich.

Toeristeninformatie voor Zürich
Name Zürich Tourist Information
E-mail info@zuerich.com
Telefoon 2154000
Algemene informatie
Aantal inwoners 402800
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 781 km
Hoogte dorp 408
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 4
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 20
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 479
Bars & cafés 215
Bioscoop 9
Concertzaal
Discotheken 152
Casino
Theater
Ballonvaart