Skip to navigation Skip to main content

7 spannende hangbruggen in Oostenrijk

53599 - 7 spannende hangbruggen in Oostenrijk

Als je een van de spannende hangbruggen in Oostenrijk tegenkomt, is het vaak toch even slikken. Waar sommigen kicken van die spanning, lopen anderen er met trillende benen overheen. Of je het nu eng vindt of niet, één ding is zeker: een wandeling over een hangbrug is absoluut spectaculair. De uitzichten links, rechts, voor je en onder je zijn simpelweg om bij weg te dromen en een wandeling door de bergen wordt net even wat meer bijzonder. Zeker bij deze 7 spannende hangbruggen in Oostenrijk!

1. Highline179 - Reutte

We beginnen maar meteen met een van de spannendste hangbruggen in Oostenrijk, en tevens een van de langste voetgangersbruggen ter wereld. De Highline179 is gespannen van kasteelruïne Ehrenberg tot Fort Claudia, te midden van de ongerepte natuuromgeving van Reutte. Voetgangers wandelen hier op een hoogte van 114 meter boven de grond, iets dat al genoeg spanning geeft, en daarbij komt ook nog eens een lengte van 406 meter die je moet overbruggen. Daarbij word je wel getrakteerd op een waanzinnig uitzicht: het 360-graden panorama op de ongerepte natuur is werkelijk adembenemend. Bovendien is het de moeite waard om de overblijfselen en het bijbehorende museum van Ehrenburg te bezoeken, dat je aan het ene eind van de hangbrug vindt. De brug heeft zijn naam te danken aan de B179, de weg naar de Fernpass, die onder de brug doorloopt.

53599 - highline179 oostenrijk

2. Skywalk - Dachstein

Een van de hoogste hangbruggen in Oostenrijk hangt bij de gletsjer van Dachstein op zo'n 3000 meter, en is niet geschikt voor mensen die last hebben van hoogtevrees. Stap je op de roosters, dan kun je maar liefst tot 400 meter de afgrond in kijken. Geen zorgen, de brug is uitermate sterk en heeft een railing van bijna 1.30 meter hoog, dus er zal absoluut niks gebeuren. De hangbrug is gespannen over een lengte van 100 meter en wandel je hier overheen dan zul je van de ene in de andere verbazing vallen. Het uitzicht op de Dachstein Gletscher is echt fenomenaal en alleen dat is al de moeite waard om je angst even opzij te zetten. Heb je de brug overwonnen, dan wacht je aan de andere kant meteen een indrukwekkende plek om te bezoeken: het ijspaleis.

3. Stubnerkogel - Gasteinertal

Ook in Bad Gastein vind je een van de spannende hangbruggen in Oostenrijk dat de moeite waard is om een wandeling over te maken.  Bij het bergstation van de Stubnerkogel, op een hoogte van 2200 meter, hangt een 140 meter lange voetgangersbrug. Hier kun je het hele jaar door overheen wandelen en je verwonderen aan het prachtige uitzicht op de omliggende natuur. De brug hangt ongeveer 28 meter boven de grond, en is dus iets toegankelijker voor bergliefhebbers die met knikkende knieën deze spannende hangbruggen bedwingen.

4. Holzgauer Hangbrug - Lechtal

Ga je wandelen in het Lechtal, dan mag een wandeling rondom het idyllische Holzgau niet ontbreken. Ook hier vind je een van de spannende hangbruggen van Oostenrijk, de Holzgauer brug. Gespannen over de kloof Höhenbachtalschlucht kijk je ook hier je ogen uit op al het natuurschoon om je heen. De hangbrug heeft een lengte van maar liefst 200 meter en een diepte van zeker 110 meter. De cijfers en bijkomende spanning is niet mis dus. Maar indrukwekkend, dat is het des te meer!

5. Golden Gate Bridge - Saalbach

Voor een wandeling over de Golden Gate Bridge hoef je echt niet helemaal naar San Francisco, je vindt er namelijk ook een in Saalbach! Misschien is dit wel een van de leukste hangbruggen in Oostenrijk. De Golden Gate Bridge van de Alpen is namelijk onderdeel van een boomtoppenpad, waar ook veel speelelementen en leuke stations te vinden zijn. Je kunt deze wandeling dus uitstekend met het hele gezin maken. De hangbrug heeft een lengte van 200 meter en je kijkt 42 meter de diepte in. Panorama-beelden waar je op kunt rekenen zijn schitterende uitzichten op de stromende rivier en de fraaie bergwereld vol naaldbossen. Een aanrader om eens te bewandelen!

53599 - golden gate bridge alpen

6. Hangbrug Stuibenfall - Ötztal

Een bezoek aan de Stuibenfall is een excursie op zich. De waterval komt kletterend naar beneden van een hoogte van 159 meter en is daarmee de hoogste van Tirol. Bezoek je dit natuurspektakel, dan kun dichterbij komen via een 80 meter lange hangbrug. Uitzichten op het indrukwekkende waterspel worden steeds mooier bij elke stap die je zet. De hangbrug loopt over een waanzinnige afgrond vol bossen en leidt je naar een trappenstelsel van 700 treden, waarmee je naar boven kunt klimmen.

7. Benni Raich Brücke - Pitztal

De laatste in het rijtje spannende hangbruggen in Oostenrijk, maar zeker niet de minste, is de Benni Raich Brücke. De hangbrug vind je in het Pitztal en strekt zich uit over een lengte van 137 meter. Hier wandel je op grote hoogte met een diepte van 94 meter boven de afgrond. Geniet je van de weergaloze bergwereld om je heen tijdens het oversteken, maar mag het van jou nog wel iets spannender? Dan kun je er ook voor kiezen om vanaf deze brug te bungeejumpen! Of je dat durft is iets anders, maar sensationeel wordt deze vrije val in de Pitzenklamm zeker...

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.