Skip to navigation Skip to main content

Baumzipfelweg & Golden Gate Bridge der Alpen

Baumzipfelweg Saalbach Hinterglemm
© saalbach.com
Baumzipfelweg Saalbach Hinterglemm (1)
© saalbach.com
Golden Gate Bridge der Alpen (1)
© saalbach.com
Golden Gate Bridge der Alpen
© saalbach.com
  • Onderdeel van de rondweg door het einde van het dal van Saalbach Hinterglemm
  • Europa’s hoogste boomtoppenpad
  • 200 meter lange ‘Golden Gate Bridge der Alpen’

De Baumzipfelweg en de Golden Gate Bridge van de Alpen bevinden zich allebei aan het einde van het dal van Saalbach Hinterglemm in Oostenrijk. Zowel ’s zomers als ’s winters vormen ze een leuk uitje. De heen- en terugweg (elk 2 km) er naartoe kan je rondwandelen. Als je geen zin hebt om te lopen kun je ook de comfortabele trein door het dal nemen of in de winter de route per paardenslee maken.

De Glemmtaler Baumzipfelweg

De Baumzipfelweg is het hoogstgelegen boomtoppenpad van Europa, ongeveer een kilometer lang en start bij de Lindlingalm. Tussen de boomtoppen bevinden zich leuke speelplekken en je hebt er uniek uitzicht op de bezoekers. Hoogtepunt van de Baumzipfelweg is het 600 meter lange boomtoppenpad, dat bestaat uit trappen, torens, platformen en bruggen die je tot op 30 meter hoogte brengen. Het hele boomtoppenpad is van larikshout gemaakt.

De Golden Gate Bridge der Alpen

Eén van de hoogtepunten van de Baumzipfelweg is de Golden Gate Bridge der Alpen. Bij het zien van de brug snap je dan ook meteen waarom men deze bijnaam heeft gekozen. De Golden Gate Bridge is een hangbrug met een lengte van 200 meter. Daarbij ‘hang’ je 42 meter boven de grond en geniet je van een mooi panoramisch uitzicht.

Pauze bij de Lindlingalm en een rondje in het Hochseilpark

Nadat je vanaf het startpunt van de Baumzipfelweg de eerste 2 kilometer hebt afgelegd, kom je aan bij de berghut Lidlingalm. Bij mooi weer kun je heerlijk van het zonnetje genieten op het grote terras. De berghut serveert diverse Tiroler specialiteiten voor een aangename prijs. Vlakbij de Lindlingalm ligt het Hochseilpark. Ook dat is zeker de moeite van een stop waard. Het klimparcours tussen de bomen is leuk voor het hele gezin. Het is dus een goed idee om een halve tot hele dag uit te trekken voor de Baumzipfelweg & Golden Gate Bridge der Alpen.

Openingstijden

Maandag 00.00 - 24.00
Dinsdag 00.00 - 24.00
Woensdag 00.00 - 24.00
Donderdag 00.00 - 24.00
Vrijdag 00.00 - 24.00
Zaterdag 00.00 - 24.00
Zondag 00.00 - 24.00

Bovengenoemde tijden gelden van mei t/m oktober. December tot maart geopend van 11.00 - 21.00 uur.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*