Skip to navigation Skip to main content

Baumzipfelweg & Golden Gate Bridge der Alpen

Golden Gate Bridge der Alpen
©Spalder Media Group
Golden Gate Bridge der Alpen
©Spalder Media Group
Golden Gate Bridge der Alpen
©Spalder Media Group
Baumzipfelweg
©Spalder Media Group
  • Gezellige berghut onderweg
  • Geniet van indrukwekkende uitzichten
  • Één van de hoogste Wipfelwanderwegen van de Alpen

De Baumzipfelweg ligt aan het eind van het dal van Saalbach Hinterglemm en is een wandelroute hoog boven in de boomtoppen. Met hoogtevrees is de route een stuk minder prettig, maar het is zeker aan te raden. Halverwege de route passeer je de indrukwekkende Golden Gate Bridge der Alpen en word je getrakteerd op prachtige panoramische uitzichten over het dal en de omliggende bergen. De hoogte geeft de route een spannend effect en maakt de Baumzipfelweg een uitstapje voor jong en oud.

De Baumzipfelweg, een prachtige wandeltocht

De Baumzipfelweg is een wandeltocht van ongeveer 5 kilometer, waarbij het startpunt zo’n 6 kilometer verwijderd is van Hinterglemm. Het eerste stuk begint met een wandeling van 2 kilometer door weiland en bos. Vervolgens kom je aan bij de Golden Gate Bridge der Alpen en nadat je deze gepasseerd bent, wandel je verder over een grote houten constructie met een lengte van 600 meter. Een indrukwekkend pad, waarbij je ruim 30 meter boven de grond loopt. Je wandelt tussen de boomtoppen en om die reden wordt de weg ook wel Wipfelwanderweg genoemd, wat simpelweg ‘boomtoppenwandeling’ betekent. De Baumzipfelweg is in z’n soort één van de hoogste van Europa. De laatste twee kilometer kun je lopen, maar je kunt ook instappen in het treintje (alleen zomers). Je kunt de route met de klok mee of tegen de klok in afleggen.

De Golden Gate Bridge der Alpen

Eén van de hoogtepunten van de Baumzipfelweg is de Golden Gate Bridge der Alpen. Bij het zien van de brug snap je dan ook meteen waarom men deze bijnaam heeft gekozen. De Golden Gate Bridge is een hangbrug met een lengte van 200 meter. Daarbij ‘hang’ je 42 meter boven de grond en geniet je van een mooi panoramisch uitzicht.

Pauze bij de Lindlingalm en een rondje in het Hochseilpark

Nadat je vanaf het startpunt van de Baumzipfelweg de eerste 2 kilometer hebt afgelegd, kom je aan bij de berghut Lidlingalm. Bij mooi weer kun je heerlijk van het zonnetje genieten op het grote terras. De berghut serveert diverse Tiroler specialiteiten voor een aangename prijs. Vlakbij de Lindlingalm ligt het Hochseilpark. Ook dat is zeker de moeite van een stop waard. Het klimparcours tussen de bomen is leuk voor het hele gezin. Het is dus een goed idee om een halve tot hele dag uit te trekken voor de Baumzipfelweg & Golden Gate Bridge der Alpen.

Openingstijden

Maandag 09.30 - 18.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 18.00
Zaterdag 09.30 - 18.00
Zondag 09.30 - 18.00

Bovengenoemde tijden gelden van mei t/m oktober. December tot maart geopend van 11.00 - 21.00 uur.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*