Skip to navigation Skip to main content
Wenen
© Oesterreich Werbung / Julius Silver
Oostenrijk

Vakantie Wenen

  • De stad van opera en keizerin Sisi
  • Stad van de muziek
  • Architectuur uit verschillende stijlperioden
  • Heerlijk wandelen en fietsen door de stad

Wenen is niet alleen de hoofdstad van Oostenrijk, maar vormt ook een eigen deelstaat. Een stedentrip naar Wenen betekent een reis naar de grootste stad van Oostenrijk, met ruim 1,7 miljoen inwoners. Wenen ligt in het noordoosten, aan de rivier de Donau. Deze prachtige Oostenrijkse hoofdstad staat met name bekend om twee dingen: de koninklijke familie en muziek. Beide thema’s komen uitgebreid terug in de mooiste hoogtepunten.

Wenen doet velen denken aan Keizerin Sisi, zoals Elisabeth in Beieren ook wel werd genoemd. Neem een kijkje in het bijzondere leven van Sisi en de koninklijke familie door een bezoekje te brengen aan een van de vele koninklijke gebouwen. Schloss Schönbrunn was het zomerverblijf van Sisi en de Hofburg vormde tot 1918 het centrum van het koninklijke imperium. De stad staat bol van prachtige bouwwerken uit verschillende stijlperioden. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen het Hundertwasser huis en de Millennium Toren bezoeken in Wenen.

Accommodaties bij reispartners in Wenen

Wenen: de stad van de muziek

Wenen wordt ook wel de ‘Stad van de muziek’ genoemd, mede dankzij de vele componisten die hier zijn geboren, opgegroeid of hebben gewerkt. Meerdere opera’s en klassieke stukken zijn ontstaan in Wenen. De rijke muziekgeschiedenis is te aanschouwen in het Haus der Musik, oftewel het muziekmuseum. Echte opera liefhebbers gaan naar de Wiener Staatsoper, het operagebouw van Wenen.

MuseumsQuartier (MQ) Wenen

Vlakbij het koninklijk paleis Hofburg en op de grens met de oude stad ligt het museumkwartier of het MQ. Het MQ biedt meerdere musea, galerieën, restaurants, cafés en winkels, gesitueerd in voormalige koninklijke gebouwen. De hoogtepunten zijn het Leopold Museum, het MUMOK museum voor moderne kunst en het Zoom-Kindermuseum. Het MQ is een bijzondere plek in wenen, waar barokke en moderne architectuur samenkomen.

Bezienswaardigheden Wenen

Wenen kent tientallen bezienswaardigheden die allen een bezoekje waard zijn. Musea, architectuur, geschiedenis, moderne kunst, dierentuin, het is er allemaal. De stad staat bekend om de koninklijke familie en muziek. Dit resulteert in meerdere koninklijke gebouwen zoals de Hofburg en Schloss Schönbrunn. Voor de muziekliefhebbers is het Haus der Musik en Mozarthaus een must.

 

Weer in Wenen

Vandaag

Stevige buien met een enkele keer onweer

Stevige buien met een enkele keer onweer
13 / 24

Vorstgrens

2880 meter

Regen

2 mm

Morgen

Zware bui met hagel en onweer

Zware bui met hagel en onweer
15 / 22

Vorstgrens

3147 meter

Regen

8 mm
Toeristeninformatie voor Wenen
Name Tourist-Info Vienna
E-mail info@wien.info
Telefoon 24 555
Algemene informatie
Aantal inwoners 1797337
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1113 km
Hoogte dorp 151
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart