Skip to navigation Skip to main content

Wenen: 10 dingen die je gedaan moet hebben

7219 - Wenen: 10 dingen die je gedaan moet hebben

Wenen, ben jij er al eens geweest? Deze prachtige stad staat niet voor niets bekend als een van de mooiste steden voor een stedentrip. Als je op stedentrip naar Wenen gaat, zorg dan dat je niet te kort gaat, want er is ontzettend veel te doen! Door de haast ontelbare hoeveelheid aan architectuur, kerken, musea, dierentuinen en attracties heb je waarschijnlijk aan een bezoek niet genoeg. Om je op weg te helpen hebben wij een lijstje met 10 dingen die je gedaan moet hebben in Wenen, voor je opgesteld. Heb jij nog tips? Laat het ons weten in een reactie.

#1. Een opera bijwonen in de Weense Staatsopera

Wenen staat onder andere bekend om de rijke muziekgeschiedenis. Meerdere beroemde componisten zijn in Wenen geboren, opgegroeid of hebben er gewerkt. Het bekendste muziekgebouw van Wenen is de Weense Staatsopera. Ongeveer 300 avonden per jaar zijn hier voorstellingen te zien. Ben je opera-fan of heb je altijd al een opera willen zien? Dan zit je in Wenen zeker goed. Bekijk hier de agenda van de Weense Staatsopera.

#2. Raften over de wildwaterbaan op de Donauinsel

In het centrum van Wenen, in de rivier de Donau, ligt het Donau eiland of Donauinsel. Het eiland is 21 km lang en slechts 70 tot 120 meter breed. Op het Donauinsel vinden vele evenementen plaats en zijn meerdere barretjes, restaurants en nachtclubs te vinden. Ook leuk is de Wasserarena. De Wasserarena is een wildwaterbaan die je kunt trotseren met een raft of kajak. Absoluut een aanrader! Het is ook mogelijk om (eventueel met een groep) te kajakken of suppen op de Donau.

Wasserarena Wenen

#3. Mountainbiken in het Wienerwald

Ten noordwesten van de stad Wenen ligt het Wienerwald. In het Wienerwald liggen meerdere mountainbikeroutes. Er zijn drie niveaus, waarbij het laagste niveau toegankelijk is voor families en het hoogste niveaus voor de mountainbike cracks. Bekijk hier een plattegrond met alle mountainbikeroutes.

#4. Een schnitzel eten (met Sachertorte toe)

De Wiener Schnitzel komt – natuurlijk – uit Wenen. En wat moet je dus gedaan hebben als je in Wenen bent? Juist! Een Wiener Schnitzel eten! Maak vooral niet de fout door te denken dat ze net zo groot zijn als de schnitzels van de Albert Heijn, want niks is minder waar. Deze Wiener Schnitzel is vaak net zo groot als je bord. Mocht je nog een gaatje over hebben, probeer dan ook de Sachertorte, een heerlijke taart met chocolade en abrikozen jam.

Wiener Schnitzel en Sachertorte

#5. Het Hundertwasser Haus bezoeken

Wenen barst natuurlijk van de architectuur, maar een van de hoogtepunten is wel het Hundertwasser Haus. Het pand is ontworpen door Friedensreich Hundertwasser en trekt niet voor niets bezoekers van over de hele wereld. Het Hundertwasser Haus laat zich kenmerken door felle kleuren, vele planten en bomen. Het huis is alleen van buitenaf te bezichtigen, maar het tegenoverliggende Hundertwasser Village is toegankelijk voor bezoekers.

#6. Een ritje in een paardenkoets maken

Lekker in de open lucht, genieten van de zon en de prachtige gebouwen van Wenen. Een paardekoets is het ultieme (romantische) vervoermiddel in Wenen.

Paardenkoets Wenen

#7. Uitje naar Tiergarten Schönbrunn

Een must voor het hele gezin is de Tiergarten Schönbrunn. Deze dierentuin is de oudste dierentuin van de wereld en wordt regelmatig de mooiste dierentuin van Europa genoemd. De dierentuin heeft meer dan 500 diersoorten en verschillende themahuizen. De dierentuin is modern en biedt hokken met een mooie, natuurlijke omgeving.

#8. Een dag doorbrengen in het MuseumQuartier

Het MuseumQuartier ligt in het centrum van Wenen. Aan het plein liggen meerdere musea, waaronder het MUMOK, het Leopold Museum en het Zoom Kindermuseum. Naast het MuseumQuartier liggen het Natuurhistorisch en Kunsthistorisch Museum Wenen, gevolgd door het koninklijk paleis Hofburg. Genoeg om je een heel weekend mee te vermaken! Tussen de musea zijn barretjes, restaurants en leuke winkels te vinden.

MuseumQuartier Wenen

#9. Schloss Schönbrunn bezoeken

In Oostenrijk en in Wenen zijn meerdere koninklijke gebouwen te vinden, waaronder het imposante Slot Schönbrunn. Het paleis was het zomervertrek van keizerin Sisi. Het paleis biedt je een kijkje in het leven van Sisi en de koninklijke familie. Naast het paleis is ook het park een bezoekje waard. Op de begane grond van het paleis bevindt zich het Kindermuseum Schloss Schönbrunn.

#10. Met de kinderen naar attractiepark Prater

Een tweede must voor het hele gezin. Attractiepark Prater ligt in het centrum van de stad, in het district Leopoldstadt. Het leukste aan Prater is het reuzenrad. Vanaf het reuzenrad heb je namelijk een prachtig uitzicht over de hele stad. Naast het reuzenrad biedt Prater meer dan 200 andere attracties.

Attractiepark Prater

Lees verder:

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.