Stedentrip Oostenrijk: 7 tips

Stedentrip Oostenrijk: 7 tips

3 september 2017

door Yvonne in Tips

Oostenrijk bestaat natuurlijk niet alleen uit bossen, meren, bergtoppen en schattige knusse dorpjes. Dit prachtige land biedt ook meerdere leuke steden, die geschikt zijn voor een weekendje weg. Ook kun je deze steden tijdens een langere vakantie bezoeken. Vlieg je op één van de steden? Blijf dan een paar dagen en bezoek een aantal van de leuke bezienswaardigheden! Hieronder vind je 7 leuke steden die absoluut een bezoekje waard zijn.

#1. Wenen

Wenen, de stad van de opera en natuurlijk keizerin Sisi. De hoofdstad van Oostenrijk is absoluut een goede keus voor een stedentrip. Oostenrijk heeft een bijzondere geschiedenis als het om de koninklijke familie gaat. In de stad vind je dan ook vele historische gebouwen, paleizen en musea. Het voordeel van Wenen is dat de stad relatief klein is en daardoor valt alles makkelijk te lopen. Daarnaast brengt de metro je ook overal. Bekijk hier een aantal van de leukste bezienswaardigheden in Wenen.

#2. Graz

Graz is de tweede grootste stad van Oostenrijk, met meer dan 300.000 inwoners en is de hoofdstad van de deelstaat Steiermark. Net zoals in Wenen vind je ook in Graz meerdere historische gebouwen en musea. Bezienswaardigheden zijn de Klokkentoren op de Schlossberg, de Dom, het Landeszeughaus en het Landesmuseum. Sinds 2003 is het symbool van de stad het Kunsthaus, een modern en innovatief gebouw, die je absoluut niet kan missen.

#3. Innsbruck

Vele Alpen-liefhebbers zullen Innsbruck kennen van het vliegveld. In de winter gaan er vele vluchten tussen Nederland en Innsbruck. Ook in de zomer kan je hier naartoe vliegen. Maar, daarnaast is Innsbruck ook een leuke stad voor een bezoekje. Innsbruck is een studentenstad en dat merk je aan de leuke cafeetjes en winkels. Daarnaast kun je een aantal leuke bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Tiroler Volkskunstmuseum, Kaiserliche Hofburg, Alpenzoo Innsbruck en Schloss Ambras.

stedentrip oostenrijk

#4. Salzburg

Ook Salzburg is een prettige bestemming om te vliegen, zowel in de zomer als winter. Salzburg is de geboortestad van Mozart en zijn geboortehuis biedt een goed beeld van hoe het leven in die tijd (1756) eruit zag. De oude binnenstad van Salzburg is benoemd tot werelderfgoed, mede dankzij de vele kerken, burchten en kastelen die je hier vindt. De bekendste is Vesting Hohensalzburg, een 900 jaar oude vesting, die volledig intact is gebleven. Ook leuk voor het hele gezin: Salzburg Zoo.

stedentrip oostenrijk

#5. Linz

Donaustad Linz onderscheidt zich van de andere steden dankzij de spannende architectuur, technologie en experimentele kunst die je hier vindt. Met name het Ars Electronica Center biedt bijzondere exposities. Meesterwerken uit de 19e en 20e eeuw vind je in het Lentos kunstmuseum. Natuurlijk kun je je ook prima vermaken in het oude centrum van Linz en de vele historische gebouwen in renaissancestijl bekijken. Linz biedt ook een fantastische winkelstraat.

stedentrip oostenrijk

#6. Villach

Vlakbij de Italiaanse en Sloveense grens vind je de stad Villach. De ligging van de stad heeft duidelijk invloed gehad op de vormgeving en lokale cultuur. Je voelt hier een zekere ‘dolce vita’ sfeer hangen. Galerieën, winkeltjes, restaurants en souvenirshops vind je hier voldoende. Villach ligt daarnaast aan de voet van de berg de “Dobratsch” en het gelijknamige natuurpark. In de buurt kun je onder andere de Ossiacher See, de Falker See en de Villacher Alpenstrasse bezoeken. Al deze elementen maken van Villach een bijzonder leuke vakantiebestemming.

stedentrip oostenrijk

#7. Lienz

De kleinste stad van dit rijtje is het Ost-Tiroler Lienz. Maar, hou je van rust en een stedentrip in combinatie van genieten van activiteiten en natuur, dan is Lienz absoluut de perfecte bestemming voor jou. In de stad vind je een aantal leuke lunchrooms en restaurants. Regelmatig vindt in het centrum een marktje plaats, waar je lokale producten kunt kopen.

Wat is jouw favoriete stad in Oostenrijk?

Zomervakantie tips