Skip to navigation Skip to main content

Ars Electronica Center

Inspiratie voor de toekomst
© Creative Commons-Lizenz by-nc-nd
LED van het Ars Electronica Center
© Creative Commons-Lizenz by-nc-nd
Robots
© Creative Commons-Lizenz by-nc-nd
8K
© Creative Commons-Lizenz by-nc-nd
Foto moment
© Creative Commons-Lizenz by-nc-nd
  • Jaarlijks terugkerend festival
  • Genoeg te doen voor jong en oud
  • Onvergetelijke ervaringen met 8K resolutie Deep Space

Het Ars Electronica Center in Linz is een Oostenrijks educatief en wetenschappelijk instituut dat zich richt op mediakunst. Het Ars Electronica Center is opgericht in 1979 en is niet meer weg te denken uit Linz. Ars Electronica organiseert jaarlijks een festival voor kunst, technologie en samenleving, dit trekt vaak veel bekijks. Wetenschappers en professionals komen op die dag bij elkaar en gaan het hebben over de toekomst en zoeken dan samen naar antwoorden.

Het laboratorium voor kinderen

Kinderen tussen 4 en 8 jaar kunnen in het Ars Electronica Center ook zelf op onderzoek uit. In het kinderlaboratorium kunnen de jonge bezoekers knutselen, tekenen, programmeren, experimenteren en muziek maken. Ook maken de kinderen kennis met apparaten van de toekomst, hier mag op geëxperimenteerd worden. Hier ontdekken ze het samenspel van de virtuele wereld, de magie van licht en schaduw en nog veel meer.

Ars Electronica Deep Space 8K 

In 8K resolutie geniet je van driedimensionale universums en laat jij je fascineren door beelden van het heelal. Je kunt ook de Streifpiste in Kitzbühel afglijden met140 kilometer per uur, deze piste staat ook wel te boeken als de Hahnenkamm. In de Deep Space geniet je van nog scherpere beelden, helderdere beelden en een scherper contrast, dit wil je gezien hebben! 

Het opvallende ontwerp van het Ars Electronica Center 

Niet alleen de activiteiten zijn uniek, ook het opvallende ontwerp springt in het oog. De architectuur van het gebouw en de LED-lampen die het gebouw s' avonds verlichten zijn indrukwekkend. Je kunt met je smartphone of laptop 5100 vierkante meter verlichten, hoe dit werkt en nog veel meer krijg je allemaal uitgelegd in het Ars Electronica Center.

Ars Electronica Festival

Eens per jaar vindt het Ars Electronica Festival plaats, in Oostenrijk bekend, maar ook tot ver buiten de landsgrenzen. Kunstenaars, wetenschappers en onderzoekers reizen speciaal naar Linz af voor dit festival. Ze worden uitgenodigd om lezingen te geven, tentoonstellingen te presenteren en om workshops te organiseren.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag 10.00 - 17.00

Maandag gesloten, ook tijdens vakanties. 

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*