Skip to navigation Skip to main content
Aguntum
© Aguntum
Aguntum
© Aguntum
Aguntum
© Aguntum
Aguntum
© Aguntum
Aguntum
© Tirol Werbung / Aichner
  • Op ongeveer 5 km rijden vanaf Lienz
  • Bekijk de oude stad vanaf de uitkijktoren
  • Leer meer over de Romeinen in Osttirol

Aguntum is een oude Romeinse stad in Osttirol, vlakbij Dölsach en op ongeveer 5 kilometer rijden vanaf Lienz. In de 1e en 2e eeuw na Christus is Aguntum onder leiding van keizer Claudius uitgegroeid tot een belangrijke en welvarende stad in de Romeinse provincie Noricum. Echter heeft de stad geen lange bloei gekend. Aguntum is na de val van het rijk nog enkele eeuwen bewoond geweest, maar werd al snel helemaal verlaten. Volgens onderzoek zijn de ruïnes van de stad tot de 16e eeuw zichtbaar geweest, voordat ze compleet onder de grond verdwenen.

Leerzaam en indrukwekkend

Sinds het einde van de 19e eeuw worden er in Osttirol diverse archeologische opgravingen gedaan en is men veel te weten gekomen over de Romeinen. Een deel van de oude stad van Aguntum is inmiddels opgegraven en zichtbaar voor publiek. Overblijfselen van de oude stadsmuur, een spa, huizen en openbare gebouwen zijn via een grote uitkijktoren te bekijken. Naast de stad bevindt zich een museum met allerlei vondsten en replica’s uit de vroegere Romeinse tijd in de Alpen en Osttirol. Een bezoek aan Aguntum is leerzaam en erg indrukwekkend.

 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 16.00
Woensdag 10:00 - 16.00
Donderdag 10:00 - 16.00
Vrijdag 10:00 - 16.00
Zaterdag 10:00 - 16.00
Zondag 10:00 - 16.00

Bovengenoemde tijden gelden van mei tot oktober. In januari, februari, maart en april is de stad alleen op woensdag van 13:00 - 17:00 geopend. 

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*