Skip to navigation Skip to main content

Wildpark Assling

Wildpark Assling
© Wildpark Assling, Zupanc
Wildpark Assling
© Wildpark Assling, Zupanc
Wildpark Assling
© Wildpark Assling, Zupanc
Wildpark Assling
© Wildpark Assling, Zupanc
  • Meer dan 40 verschillende diersoorten
  • Zoef met de rodelbaan door het wildpark
  • Geniet van lokale specialiteiten bij Gasthaus Bärenwirt

Wildpark Assling ligt op ongeveer een kwartiertje rijden vanaf de stad Lienz in Oost-Tirol. Het park werd opgericht in 1974 en sindsdien leven er op een oppervlakte van ruim 80.000m² meer dan 40 verschillende diersoorten. Men vindt het belangrijk dat de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke leefomgeving verblijven en daarom worden de verblijven continu verbeterd en vergroot. In Wildpark Assling leven onder andere marmotten, wilde zwijnen, moeflons, lynxen, herten, slangen, vissen en roofvogels.

Beleveniswereld met rodelbaan

Tijdens een bezoek aan Wildpark Assling leer je niet alleen een hoop dieren kennen. Sommige dieren kun je ook voeren en aaien! Voor de kinderen is een speciale beleveniswereld gecreëerd, met allerlei speeltoestellen en een rodelbaan. Tijdens een ritje in de ‘Fun Alpin Osttirol’ zoef je door het wildpark, met grazende herten om je heen. Een andere leuke activiteit in Wildpark Assling is een bezoek aan de grote modelspoortrein en het Waldlehrpfad. Met deze wandeling leer je meer over de flora en fauna in Oost-Tirol.

Gasthaus Bärenwirt

Van eind april tot en met half oktober kun je na een bezoek aan Wildpark Assling voor een lunch of diner terecht bij het nabijgelegen restaurant Gasthaus Bärenwirt. In dit restaurant worden lokale specialiteiten uit de regio geserveerd in combinatie met andere culinaire hoogstandjes. Er is een terras aanwezig en er zijn speeltoestellen voor de kinderen.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 18.00
Dinsdag 09.00 - 18.00
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 18.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 18.00
Zondag 09.00 - 18.00

Wildpark Assling is geopend van eind april tot eind oktober.

Schrijf een beoordeling