Skip to navigation Skip to main content

Villacher Alpenstrasse

Villacher Alpenstrasse
© Albin Niederstrasser
Villacher Alpenstrasse
© Villacher-alpenstrasse.at
Villacher Alpenstrasse
© Villacher-alpenstrasse.at
Villacher Alpenstrasse
© Villacher-alpenstrasse.at
  • Leuke (thema)wandelingen mogelijk onderweg
  • Eén van de mooiste Alpenwegen van Oostenrijk
  • Diverse uitzichtpunten en 11 parkeerplaatsen onderweg

De Villacher Alpenstrasse is een 16,5 kilometer lange Alpenweg gelegen in het zuiden van Karinthië. Het is een prachtige route, die absoluut behoort tot één van de mooiste Alpenwegen van Oostenrijk. De route start in het district Villach-Möltschach en brengt je via een kronkelige weg met 116 bochten en 7 haarspeldbochten langs de 2166 meter hoge Dobratsch en door het gelijknamige natuurpark. Daarbij overbrug je ruim 1200 hoogtemeters. Tijdens het rijden van de Villacher Alpenstrasse word je continu getrakteerd op spectaculaire uitzichten.

Uitzichtplatform Villacher Alpenstrasse

De Villacher Alpenstrasse is een tolweg. Langs de weg liggen 11 parkeerplaatsen en verschillende uitkijkplatformen. Vanaf parkeerplaats nummer 11 (Rosstratte) is de top van de Dobratsch middels een 90 minuten lange wandeling bereikbaar. Vanaf uitzichtplatform 'Rote Wand’ geniet je van een uitzicht op de bergen van de Julische Alpen tot aan de Karawanken, toppen van Italië en Slovenië en een tal van glinsterende bergmeren. Met een beetje mazzel kun je zelfs gemzen zien zitten op de rotsen van de bergtoppen.

Natuurpark Dobratsch

De natuur rondom de Villacher Alpenstrasse is prachtig. In Natuurpark Dobratsch zijn meer dan 800 verschillende plantensoorten en heel veel vogelsoorten te ontdekken. Als je bijna aan het einde van de route bent, dan kom je langs de Aichingerhütte, waar je iets kunt eten of drinken. Aan het einde van de Villacher Alpenstrasse ligt themapark en Geolehrpfad Rosstratte en nog iets verder ligt de Halterhütte Almgemeinschaft. Onderweg zijn meerdere themawandelingen mogelijk.

Openingstijden

Maandag Hele dag geopend
Dinsdag Hele dag geopend
Woensdag Hele dag geopend
Donderdag Hele dag geopend
Vrijdag Hele dag geopend
Zaterdag Hele dag geopend
Zondag Hele dag geopend

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*