Skip to navigation Skip to main content

Natuurpark Dobratsch

 Naturpark Dobratsch
© Kärnten Werbung / Franz Gerdl
 Naturpark Dobratsch
© Region Villach Tourismus GmbH / Michael Stabentheiner
 Naturpark Dobratsch
© Region Villach Tourismus Gmbh / Martin Hofmann
 Naturpark Dobratsch
© Region Villach Tourismus Gmbh / Martin Hofmann
 Naturpark Dobratsch
© Karnten Werbung / Michael Stabentheiner
  • Een rijke flora en fauna
  • Het oudste natuurpark van Karinthië
  • Maak een meerdaagse wandeltocht om de Dobratsch

Natuurpark Dobratsch werd officieel opgericht in 2002 en was daarmee het eerste natuurpark van Karinthië. Dat gebeurde allemaal nadat de stad Villach in 1997 de titel #1. Alpenstad van het jaar heeft mogen ontvangen. Men besteedde destijds veel aandacht aan het behoud van de natuur. Aangezien de 2166 meter hoge Dobratsch de belangrijkste drinkwatervoorziening is van de stad, pleitte een groep natuurliefhebbers voor het behoud van de berg. Er werd een plan bedacht en een paar jaar later werd de Dobratsch en het omliggende natuurgebied officieel tot Natuurpark Dobratsch benoemd.

Uitgebreid netwerk aan wandelpaden

Natuurpark Dobratsch heeft een oppervlakte van ruim 7.270 hectare. Er leeft een grote diversiteit aan dieren in het park, waarbij je een mengeling tegenkomt tussen typische Alpendieren en mediterrane dieren. Er leven onder andere meer dan 125 vogelsoorten, 1400 vlindersoorten, hagedissen, beren, schorpioenen en gemzen. Ook vind je meer dan 800 verschillende plantensoorten in Natuurpark Dobratsch. Er loopt een uitgebreid netwerk aan wandelpaden door het park. De themawandelingen en leerpaden geven een goed beeld van de planten, bloemen, bomen en dieren in het natuurpark.

De Villacher Alpenstrasse

Vanaf het district Villach-Möltschach start de 16,5 kilometer lange Villacher Alpenstrasse. De route neemt je mee over een kronkelige weg langs de Dobratsch en door Natuurpark Dobratsch. Onderweg kom je 11 parkeerplaatsen en diverse uitkijkpunten tegen. Ook zijn er meerdere (thema)wandelingen mogelijk, waaronder de 90 minuten durende wandeling naar de top van de Dobratsch (vanaf parkeerplaats 11).

De Dobratsch Rundwanderweg

Rondom de Dobratsch loopt een meerdaagse wandeling van 72,2 kilometer. De Dobratsch Rundwandeling is verdeeld over 4 etappes. Het niveau van de route is middelzwaar en in totaal overbrug je 2736 hoogtemeters. Onderweg geniet je van uitzichten op de omliggende bergen en ontdek je de rijke flora en fauna van Natuurpark Dobratsch. Je komt langs bezienswaardigheden, zoals de ruïne van klooster Arnoldstein. Ook izijn er voldoende mogelijkheden voor een pauze.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*