Skip to navigation Skip to main content
Oostenrijk (1)
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Met de trein naar Oostenrijk

Vanuit Nederland is Oostenrijk uitstekend te bereiken per trein. Het Oostenrijkse spoorwegnet, dat uit bijna 6000km spoor bestaat, is aangesloten op het Europese net. Vanaf de grotere Nederlandse stations is Oostenrijk rechtstreeks bereikbaar en anders dien je over te stappen in Duitsland. Zo is Wenen bijvoorbeeld te bereiken via een transfer in München.

In de winter kiezen vele wintersporters voor de Alpen Expres die ze uitgerust en fit bij hun wintersportbestemming afzet. Maar niet alleen in de winter is de trein een comfortabele manier van reizen. Ook in de zomer is een treinreis geen slechte keus. Vanwege de prijs, snelheid en het comfort is het zeker het overwegen waard. Daar komt nog eens bij dat een treinreis door Oostenrijk adembenemend is. Tijdens de reis geniet slingert de trein zich een weg door het bergachtige landschap wat goed is voor de meest prachtige vergezichten.

Oostenrijk is vanuit Nederland goed bereikbaar per trein. Er gaat dagelijks een nachttrein naar Oostenrijk, maar overdag overstappen in (Zuid-)Duitsland behoort ook tot de mogelijkheden. Een treinrondreis door Oostenrijk is ook een geweldige ervaring.