Skip to navigation Skip to main content
Hinterstoder 2
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Oberösterreich/Opper-Oostenrijk (Oostenrijk)

Oberösterreich, oftewel Opper-Oostenrijk in het Nederlands, ligt in het noorden van Oostenrijk en grenst aan Duitsland en Tsjechië. Deze deelstaat biedt mogelijkheden voor een heerlijke zomervakantie. Oberösterreich bezit een aantal prachtige meren zoals de Traunsee, de Attersee en de Mondsee. Hiernaast stroomt door het oostelijke gedeelte van Oberösterreich de Donau. Cultuur en geschiedenis tijdens je zomervakantie? Oberösterreich heeft prachtige middeleeuwse kastelen die je kan bezoeken.

Zomervakantie Oberösterreich, er vallen hier genoeg activiteiten te ondernemen. Gezien het vele water kan je denken aan zwemmen, waterskiën, kanoën en zeilen. Maar voor degenen die de hoogte in willen zijn er mogelijkheden om bergen te beklimmen tijdens de zomervakantie in Oberösterreich. De in het oosten gelegen historische stad Linz is ook zeker het bezoeken waard.

E-biken tijdens de zomervakantie in Oberösterreich

Fietsen met een beetje hulp tijdens de zomervakantie? Oberösterreich biedt in Salzkammergut meer dan 20 routes voor e-bikes. Een e-bike is een fiets met elektrische aandrijving waardoor je altijd wind mee hebt. Wel is het belangrijk dat je je fietsroute aanpast op basis van de punten waar je je accu kunt opladen. Maar maak je geen zorgen, er zijn een aantal prachtige routes uitgestippeld. Het circuit rond Fuschlsee, het Imperial Circuit in Bad Ischl of de twee-meren-tour rond de Mondsee en de Irrsee. Er zijn ook mogelijkheden om langere fietsroutes af te leggen tijdens je zomervakantie. Oberösterreich kan je doorkruisen van hotel naar hotel zodat je een prachtig beeld krijgt van de totale regio. Mocht je niet beschikken over een e-bike dan kan je op tal van plekken er een huren.

Zomervakantie Oberösterreich: bezoek Linz!

Behoefte aan kunst, cultuur en geschiedenis tijdens je zomervakantie? Oberösterreich biedt dit alles in Linz, de hoofdstad van Oberösterreich en de derde grootste stad van Oostenrijk. Dwars door de stad stroomt de rivier de Donau. In het oude centrum van Linz zijn historische gebouwen, winkeltjes en cafés te vinden. Het Schlossmuseum is een bezienswaardigheid die het bezoeken meer dan waard is. Naast de historische gebouwen aan de Hauptplatz en de kathedraal Mariendom zijn er ook een aantal zeer moderne gebouwen te vinden zoals het Ars Electronica Center en het Musiktheater. Genieten van lokale gerechten tijdens de zomervakantie? Oberösterreich biedt je in Linz de mogelijkheid om de Linzer Torte te proeven. Deze taart wordt gezien als een van de oudste taarten van de wereld.

Een zomervakantie in Oberösterreich met watersport

In Oberösterreich zijn een aantal prachtige grote meren te vinden. En bij meren horen natuurlijk activiteiten. Wil je de onderwaterwereld ontdekken tijdens je zomervakantie? Oberösterreich biedt mogelijkheden om te duiken in de meren Atter, Traun, Mond en Wolfgang. De echte zeilfanaat gaat natuurlijk naar het Traunmeer tijdens de zomerakantie. Oberösterreich is de trotse gastheer van het grootste zeilevenement van Oostenrijk, de Allianz Traunsee Woche op het Traunmeer. Naast zeilen en duiken kun je natuurlijk ook waterskiën, kajakken of gewoon lekker zwemmen.