Avontuurlijke vakantie

Avontuurlijke vakantie

Een avontuurlijke vakantie is een belevenis voor jong en oud. Adventure in de bergen is de verzamelnaam voor verschillende high-risk sporten die in de bergen (of de omgeving daarvan) kunnen worden beoefend. Ontdek de bergen tijdens een avontuurlijke vakantie! Je moet alleen niet bang zijn om nat te worden of hoogtevrees hebben!

Op rustige manier de bergen verkennen en genieten van de omgeving zit er niet in tijdens een avontuurlijke vakantie. Kies voor een adventure sport zoals rafting, canyoning, hydrospeed, abseilen of kletteren. Er zijn veel organisaties in de Alpen waarbij je onder professionele begeleiding deze adventure sporten kan beoefenen. Dus pak je wet-suit en klim-gear en kies voor een avontuurlijke vakantie in de bergen.

Boek een activiteit met CheckYeti:

Filter resultaten
Zoek Soort activiteit
 Canyoning  Mountainbiken  Paragliden  Raften
Niveau
 Makkelijk  Gemiddeld  Zwaar
Geen resultaten, kies nogmaals een land, regio of dorp.
VorigeVolgende

Avontuurlijke vakantie: watersport

name

Waterratten brengen hun avontuurlijke vakantie door op rivieren en meren. Bij rafting ga je in een opblaasbare boot van een wild stromende rivier. Ondertussen moet je door middel van je peddel de boot in balans zien te houden om heelhuids beneden te komen. Natuurlijk bepaalt het karakter van de rivier voor een groot deel hoe uitdagend het ‘boottochtje’ wordt. Ook kanoën en kajakken zijn activiteiten die je tijdens een avontuurlijke vakantie kunt ondernemen.

Hydrospeed is een relatief onbekende sport maar staat garant voor de nodige fun! Met behulp van een bodyboard, een wetsuit en flippers ga je een snelstromende rivier af en moet je rotsen en andere obstakels zien te vermijden. Bij canyoning kom je op plaatsen waar je anders nooit terecht zou zijn gekomen. Bij canyoning volg je de loop van een rivier door de rotsen door te wandelen, klimmen, springen, abseilen en zwemmen! Een uitdagende activiteit tijdens je avontuurlijke vakantie!

Avontuurlijke vakantie: de hoogte in

name

Wie liever niet nat wordt kan de avontuurlijke vakantie ook op een andere manier indelen. Zoek de hoogte op door te gaan abseilen of kletteren! Bij kletteren beklim je steile bergwanden met behulp van bijvoorbeeld kabels en ladders. Je hebt er best een beetje conditie voor nodig maar er zijn ‘klettersteigen’ voor zowel beginners als gevorderden. Hoe ervarener je wordt, hoe kleiner de stap naar het beklimmen van een berg zonder dat er al een parcours is uitgezet.

Bij abseilen beklim je de berg niet maar daal je die juist af! Via een klimtouw daal je een bergwand af met behulp van een zekerings- of abseilapparaat. Een avontuurlijke vakantie zonder abseilen en kletteren is eigenlijk niet compleet!

Links

 • www.nkbv.nl
  Een handige Nederlandstalige zoekmachine waarbij je snel een adventure-vakantie naar wens kunt samenstellen.
 • www.alpadventures.com
  Dé Nederlandse specialist in het Grand Massif, voor grensverleggende trips en avontuurlijke activiteiten.
 • www.topadventure.nl
  De site heeft een ruim aanbod in adventure-activiteiten. Je kunt hier, voor zowel beginners als ervaren bergsporters, een spannende en vooral sportieve vakantie boeken. De website is in het Nederlands.
 • www.alpintouren.at
  Een handige Duitstalige zoekmachine voor Klettertochten in het Oostenrijkse gebergte.
 • www.mambo.nl
  Ben je op zoek naar een raftingcursus of wil jij een ruige vakantie in het kolkende water? Klik dan hier! De website is in het Nederlands.
 • www.travelengine.nl
  Informatie over een fantastische actieve vakantie in de Franse Alpen, waarbij je kunt raften, klimmen, abseilen en natuurlijk ook ontspannen. De website is in het Nederlands.

Zomervakantie tips