Skip to navigation Skip to main content
Wellness (2)
© Spalder Media Group

Wellness vakantie in de bergen

Geniet van een welverdiende wellness vakantie. We werken hard, zijn druk met de kinderen en willen ook ons sociale leven goed onderhouden… Zin in een adempauze? Even helemaal ontspannen, je hoofd leegmaken en nergens aan denken? Ga dan voor een heerlijke wellness vakantie!

Maar waar moet je aan denken bij een wellness vakantie? Wellness is hot, hip en vooral… goed voor je! De definitie van wellness is niet helemaal duidelijk te omschrijven. Het Engelse woord wellness (dat trouwens gezondheid betekent) komt voort uit de fitnesstermen wellbeing en fitness. Het woord wordt gebruikt als verzamelbegrip voor alles wat met ontspanning, genieten, rust en herstellen te maken heeft. Na een wellness vakantie heb je nieuwe energie krijgen en voel je je weer volkomen fit.

Wellness vakantie in de Alpen

Het dagelijkse leven vraagt steeds meer van ons en van ons lichaam. Hierdoor groeit de behoefte aan een gezonde geest en een fit en ontspannen lijf. De Alpen zijn een uitstekende plek voor een wellness vakantie. In de berglanden kun je volop gebruik maken van wellnessoorden, hotels, therapieën en ontspanningsmogelijkheden.

Een aantal soorten wellness vinden hun oorsprong in deze landen of zijn uitermate populair in de berggebieden. De vele oorden en de natuurlijk zuiverende werking van berglucht en omgeving zorgen voor de ideale combinatie! Optimaal ontspannen is gegarandeerd! Na een ontspannende wellness vakantie kun je er weer helemaal tegenaan.

Hooibad tijdens je wellness vakantie

Hooibaden komen oorspronkelijk uit de Alpen en mogen niet ontbreken tijdens je wellness vakantie. In de Alpen worden het hooi letterlijk uit de stallen gehaald. Verser kan niet. Deze methode wordt ook wel het ‘Tiroler hooibad’ genoemd, om de plaats van oorsprong nog meer te benadrukken.

Je ligt bij een Tiroler hooibad op een luchtkussen gevuld met water. Je wordt ingestopt met hooi en dit gaat broeien. Hierdoor komen etherische oliën vrij die weer goed zijn voor de bloedsomloop en ontspanning. Deze behandeling zorgt voor ontspanning en afvalstoffen afdrijven. Daarnaast heeft het ook een ontstekingsremmende werking. De ultieme vorm van ontspanning tijdens een wellness vakantie.

Links

De volgende links verwijzen naar leuke en interessante websites met meer informatie over wellness in de bergen.

  • berghotels.nl
    Website met een uitgebreid aanbod van hotels in de bergen met wellness. De website is in het Nederlands.