Skip to navigation Skip to main content
Bormio
© Pixabay
Italië

Vakantie Bormio

  • Veelzijdige vakantiebestemming waar zowel natuur als cultuur te vinden is
  • Historische dorpskern
  • Bekend om de thermale baden
  • Gelegen in een omvangrijk natuurpark

Bormio ligt op een hoogte van 1225 meter in de regio Lombardije in Italië. Beschut dankzij hoge bergtoppen, profiteert het dorp van een aangenaam klimaat. Zowel in de winter als tijdens een zomervakantie is het plaatsje daardoor een geliefde bestemming onder toeristen die ontspanning en vertier komen zoeken.

Naast dat het zich begeeft te midden van de weergaloze natuur van het nationaal park Stelvio, beschikt Bormio ook over een karakteristieke binnenstad. Middeleeuwse bebouwing, smalle straten, kerkjes en paleizen vormen een historische dorpskern en de geschiedenis wordt nog altijd levende gehouden door het behoud van traditie in het dorp.

Uitgebreide wellnessmogelijkheden

Iets waar Bormio bekend om staat zijn de thermale wateren in het dorp. De Italiaanse plaats heeft een strategische positie op de route tussen het noorden en het zuiden van Alpen, en daarom heeft het dorp honderden jaren geleden gefungeerd als belangrijk stoppunt op deze route. Al jarenlang komen er in het dorp vele bezoekers en het zijn de hete wateren geweest die het dorp op de kaart hebben gezet. Vandaag de dag zijn er in het dorp uitgebreide wellnessmogelijkheden in de vorm van thermale baden met een geneeskrachtig effect. Er zijn diverse spa’s waar je even alle hectiek kunt ontvluchten en er totale rust en ontspanning gevonden kan worden.

De natuur in vanuit Bormio

Voor natuuractiviteiten kun je in Bormio uitstekend terecht. Het plaatsje bevindt zich in het nationaal park Stelvio en het omvangrijke natuurgebied beschikt over zo’n 600 kilometer aan routes, zowel voor wandelaars als voor mountainbikers. Met het ruime aanbod aan wandelpaden zijn er geschikte routes voor een tocht met het hele gezin, maar ook voor bergwandelaars die op zoek zijn naar een uitdagende klim. Tevens is er een grote variëteit aan routes voor mountainbikeliefhebbers. Een populaire maar pittige mountainbikeroute is de rondweg die in het centrum van het dorp start en daar ook weer eindigt. Tijdens deze tocht fiets je langs panoramische uitzichten en door dennenbossen en bovendien loopt de route langs diverse andere dorpjes.

Weer in Bormio

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
12 / 24

Vorstgrens

3891 meter

Regen

1 mm

Morgen

Bewolkt en enige tijd regen

Bewolkt en enige tijd regen
13 / 20

Vorstgrens

3615 meter

Regen

3 mm
passo Stelvio
Bormio 2000
Cima Bianca
Toeristeninformatie voor Bormio
Name Apt Bormio - Associazione Pro Loco Bormio
E-mail info@bormio.eu
Telefoon 903300
Algemene informatie
Aantal inwoners 4100
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 995 km
Hoogte dorp 1225
Aantal toeristenbedden 3339
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 8
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 30
Bars & cafés 35
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart