Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Montafon: naar de Muttjöchle (2074 meter)

52401 - Wandelen Montafon: naar de Muttjöchle (2074 meter)
© Montafon Tourismus GmbH, Matthias Fend

In het Montafon kun je de prachtige wandeling naar de top van de Muttjöchle (2074 meter) maken. Deze wandeling is met name in de herfstperiode mooi, vanwege de bonte verzameling aan kleuren in het Muttwald. De wandeling duurt zo'n 6 uur en start in het dorp Kristberg. Onderweg geniet je van een grandioos uitzicht op de bergketens Silvretta, Rätikon en Verwall. Tip: maak deze tocht samen met een lokale wandelgids en leer alles over de prachtige omgeving.

Bergstation Kristbergbahn - Muttjöchle (2074 meter)

Duur 4 uur
Hoogtemeters 624 meter klimmen, 624 meter dalen
Afstand 7,4 km
Ondergrond wandelpad
Niveau gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Startpunt wandeling: dalstation Kristbergbahn

Het startpunt van de wandeling is het dalstation van de Kristbergbahn. Deze berglift vind je in het gelijknamige dorp Kristberg, in het Silbertal in het Montafon. Verblijf je tijdens je zomervakantie in het Montafon niet in Kristberg? Dan kun je met de auto of de bus het dalstation bereiken. De Kristbergbahn is toegankelijk met de Montafon Gästecard of met een los liftkaartje. Ben je in het bezit van de Montafon Gästecard, dan krijg je korting op deze wandeltoer met gids.

De route naar de Muttjöchle (2074 meter)

  • Neem de Kristbergbahn naar het bergstation.
  • Vanaf het bergstation volg je de bordjes met Muttjöchle. De route loopt richting het oosten.
  • Na ongeveer 2 uur wandelen bereik je de top van de Muttjöchle, vanwaar je kunt genieten van het waanzinnige uitzicht op de bergketens Silvretta, Rätikon en Verwall.
  • Vanaf de top wandel je via dezelfde route weer terug. Eventueel kun je verder wandelen en kiezen voor de Muttjöchle Rundwanderung. Deze route is 16,9 in plaats van 7,4 kilometer.

Maak deze wandeling samen met een gids

Elke vrijdag kun je in het Montafon naar de top van de Muttjöchle wandelen samen met wandelgids Irena. Om 09.20 uur verzamel je bij het dalstation van de Kristbergbahn, waar de toer van start gaat. Het voordeel van wandelen met een gids is dat je niet hoeft na te denken over de route. Ook leer je onderweg veel over de natuur. Je kunt je online aanmelden voor de wandelingen naar de Muttjöchle.

52401 - wandelen muttjochle montafon
(Foto: © Montafon Tourismus GmbH, Matthias Fend)
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.