Skip to navigation Skip to main content
Families

Familievakantie in de bergen

De bergen zijn een perfecte bestemming voor een familievakantie in de zomer! Met de kinderen genieten van de prachtige natuur, frisse berglucht en mooie uitzichten. Dat alles bij elkaar opgeteld maakt een uitstapje in de bergen al snel onvergetelijk. Voor kinderen is er genoeg te doen, te zien en te beleven tijdens een familievakantie in de bergen.

Een familievakantie in de bergen is bijzonder voor zowel de kinderen als voor de volwassenen. Kinderen beleven een zomervakantie in de bergen op hun eigen manier en veel bestemmingen houden daar rekening mee. Zo zijn er speciale wandeltochten voor families, die net even spannender zijn voor de kinderen dan een gewone wandeling. Ook zijn er veel speeltuinen en adventure parken boven op de berg waar kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Of wat dacht je van speciale fietstochten voor families? Daarnaast zijn er natuurlijk honderden bergmeren die garant staan voor veel waterpret en vele bezienswaardigheden waar het hele gezin plezier aan beleeft.

Waar ga jij naartoe op familievakantie in de Alpen?

In de Alpen zijn tal van geschikte bestemmingen voor een familievakantie met kinderen. De dorpen zijn vaak heerlijk rustig en de kids hebben alle ruimte om heerlijk te spelen. Kies bijvoorbeeld voor een camping aan de oevers van een bergmeer. Hier komen tal van andere families waardoor er al snel vriendjes zullen worden gemaakt. Ondertussen geniet jij van je rust en het prachtige landschap. In zowel OostenrijkDuitslandFrankrijkZwitserland en Italië zijn er tegenwoordig steeds meer bestemmingen die zich op familievakanties richten. Niet alleen zetten zij in op accommodaties die geschikt zijn voor families met kinderen, maar ook de activiteiten ter plaatse sluiten goed aan op de wensen en behoeften van gezinnen.

Kinderen aan het waterLago di Levico, Italië (Foto: © Sytske Maaijen)

Handige links:

Zomervakantie met kinderen in Oostenrijk: deze dorpen zijn leuk voor het hele gezin >
8 redenen om te kamperen met kinderen >
7x leukste familiebestemmingen in Zwitserland >

Familievakantie voor jong en oud

Jong en oud vermaakt zich tijdens een familievakantie in de Alpen. Er vallen tal van activiteiten te ondernemen die in de smaak zullen vallen bij het hele gezin. Maak een boottochtje over een meer, zoek een spectaculaire zomerrodelbaan op of maak een wandeling door de prachtige natuur waarbij onderweg genoeg te zien, te doen en te beleven valt.

Wanneer de kinderen al wat ouder zijn is het maken van een meerdaagse huttentocht misschien een optie. Je wandelt dan van hut naar hut, ziet de mooiste plekken en overnacht op bijzondere plekken. Een totaal andere familievakantie dan je gewend bent maar zeker niet minder leuk! Ook zijn er voor ouderen kinderen geweldige klimparken en downhilltrails om met de mountainbike over speciale trails van de berg af te racen. En wat dacht je van mountain carten? Nee, ook pubers vervelen zich geen moment in de bergen.

Zipline hoog boven de grond
SkyFly in Ischgl, Oostenrijk (Foto: © Spalder Media Group)

Tal van regio’s voor een familievakantie

Er zijn tal van regio’s in de Alpen die zich lenen voor een onbezorgde familievakantie. Het Oostenrijkse Tirol is traditiegetrouw een populaire bestemming vanwege de vele mogelijkheden en de gastvrije bevolking. Hier krijgen kinderen de aandacht die ze verdienen. Ga je naar Zwitserland op vakantie met het gezin dan kun je kiezen voor een dorp dat beschikt over een speciaal familievriendelijk label. Steeds vaker is Duitsland ook een serieuze reisoptie vanwege het vriendelijke prijsniveau en de afstand. Een bestemming voor een familievakantie in de bergen is zo gevonden.

Verder lezen:

Bekijk hier 10 tips voor een vakantie met kinderen >
Alle weblogs over familievakanties >