Familievakantie in de bergen

Familievakantie kan natuurlijk ook in de bergen! Met de kinderen genieten van de prachtige natuur, frisse berglucht en mooie uitzichten. Dat alles bij elkaar opgeteld maakt een uitstapje in de bergen al snel onvergetelijk. Voor de kleintjes is er genoeg te doen, te zien en te beleven tijdens een familievakantie in de bergen.

Een familievakantie in de bergen is bijzonder voor zowel de kinderen als voor de volwassenen. Kinderen beleven een vakantie in de bergen op hun eigen manier en veel bestemmingen houden daar rekening mee. Zo zijn er speciale wandeltochten voor families, die net even spannender zijn voor de kleintjes dan een gewone wandeling. Ook zijn er veel speeltuinen en adventure parken waar kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Of wat dacht je van fietstochten voor kinderen? Daarnaast zijn er natuurlijk honderden bergmeren die garant staan voor veel waterpret.

Waar ga jij naartoe op familievakantie?

Familievakantie: wandelen

In de Alpen zijn tal van geschikte bestemmingen voor een familievakantie met kinderen. De dorpen zijn vaak heerlijk rustig en de kids hebben alle ruimte om heerlijk te spelen. Kies bijvoorbeeld voor een camping aan de oevers van een bergmeer. Hier komen tal van andere families waardoor er al snel vriendjes zullen worden gemaakt. Ondertussen geniet jij van je rust en het prachtige landschap. Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, er zijn tegenwoordig steeds meer bestemmingen die zich op familievakanties richten.


Familievakantie voor jong en oud

Jong en oud vermaakt zich tijdens een familievakantie in de Alpen. Er vallen tal van activiteiten te ondernemen die in de smaak zullen vallen bij het hele gezin. Maak een boottochtje over een meer, zoek een spectaculaire zomerrodelbaan op of maak een wandeling door de prachtige natuur.

Wanneer de kinderen al wat ouder zijn is het maken van een meerdaagse trektocht misschien een optie. Je wandelt dan van hut naar hut, ziet de mooiste plekken en overnacht op bijzondere plekken. Een totaal andere familievakantie dan je gewend bent maar zeker niet minder leuk!

Tal van regio’s voor een familievakantie

Familievakantie: Mountainbiken

Er zijn tal van regio’s in de Alpen die zich lenen voor een onbezorgde familievakantie. Het Oostenrijkse Tirol is traditiegetrouw een populaire bestemming vanwege de vele mogelijkheden en de gastvrije bevolking. Hier krijgen kinderen de aandacht die ze verdienen. Ga je naar Zwitserland op vakantie met het gezin dan kun je kiezen voor een dorp dat beschikt over een speciaal familievriendelijk label. Steeds vaker is Duitsland ook een serieuze reisoptie vanwege het vriendelijke prijsniveau en de afstand. Een bestemming voor een familievakantie in de bergen is zo gevonden.

Bekijk hier 10 tips voor een vakantie met kinderen >
Bekijk hier alle weblogs over familievakanties >

Zomervakantie tips