Skip to navigation Skip to main content
Familie Bergen

Familievakantie in de bergen

De bergen zijn een perfecte bestemming voor een familievakantie in de zomer! Met de kinderen genieten van de prachtige natuur, frisse berglucht en mooie uitzichten. Dat alles bij elkaar opgeteld maakt een uitstapje in de bergen al snel onvergetelijk. Voor kinderen is er genoeg te doen, te zien en te beleven tijdens een familievakantie in de bergen.

Een familievakantie in de bergen is bijzonder voor zowel de kinderen als voor de volwassenen. Kinderen beleven een zomervakantie in de bergen op hun eigen manier en veel bestemmingen houden daar rekening mee. Zo zijn er speciale wandeltochten voor families, die net even spannender zijn voor de kinderen dan een gewone wandeling. Ook zijn er veel speeltuinen en adventure parken boven op de berg waar kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Of wat dacht je van speciale fietstochten voor families? Daarnaast zijn er natuurlijk honderden bergmeren die garant staan voor veel waterpret en vele bezienswaardigheden waar het hele gezin plezier aan beleeft.

Familie bij waterval met regenkleding

Tips & Inspiratie

In de bergen valt van alles te beleven voor families. Er zijn tal van beleveniswerelden, bezienswaardigheden en leuke uitstapjes voor gezinnen met kinderen. Er vallen zoveel avonturen te beleven in de bergen voor kids!

- Bezienswaardigheden
- Outdoor activiteiten
- Wandelen met kinderen

Familie Steiger
© Spalder Media Group

Bestemmingen

Een familievriendelijke bestemming in de bergen is zo gevonden! Er zijn tal van dorpen waar kinderen net dat beetje extra aandacht krijgen. In de vorm van faciliteiten, animatie en andere voorzieningen speciaal voor kinderen.

- Kindvriendelijke dorpen Oostenrijk
- Kindvriendelijke dorpen Duitsland
- Kindvriendelijke dorpen Zwitserland

Familie voor een vakantiehuis in Oostenrijk

Accommodaties

Kies je voor een familievriendelijke camping, een kinderhotel of een vakantiehuis? Bij een kindvriendelijke accommodatie in de bergen voelt de hele familie zich thuis. Een chalet in de vrije natuur of een berghut is ook een leuke optie.

- Familie aanbiedingen
- Kindvriendelijke campings
- Familievriendelijke hotels

Met kinderen op vakantie in de bergen

In de Alpen zijn tal van geschikte bestemmingen voor een familievakantie met kinderen. De dorpen zijn vaak heerlijk rustig en de kids hebben alle ruimte om heerlijk te spelen. Kies bijvoorbeeld voor een camping aan de oevers van een bergmeer. Hier komen tal van andere families waardoor er al snel vriendjes zullen worden gemaakt. Ondertussen geniet jij van je rust en het prachtige landschap. In zowel Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië zijn er tegenwoordig steeds meer bestemmingen die zich op familievakanties richten. Niet alleen zetten zij in op accommodaties die geschikt zijn voor families met kinderen, maar ook de activiteiten ter plaatse sluiten goed aan op de wensen en behoeften van gezinnen.

Familievriendelijke bestemmingen in de bergen

Familievakantie voor jong en oud

Jong en oud vermaakt zich tijdens een familievakantie in de Alpen. Er vallen tal van activiteiten te ondernemen die in de smaak zullen vallen bij het hele gezin. Maak een boottochtje over een meer, zoek een spectaculaire zomerrodelbaan op of maak een wandeling door de prachtige natuur waarbij onderweg genoeg te zien, te doen en te beleven valt.

Wanneer de kinderen al wat ouder zijn is het maken van een meerdaagse huttentocht misschien een optie. Je wandelt dan van hut naar hut, ziet de mooiste plekken en overnacht op bijzondere plekken. Een totaal andere familievakantie dan je gewend bent maar zeker niet minder leuk! Ook zijn er voor ouderen kinderen geweldige klimparken en downhilltrails om met de mountainbike over speciale trails van de berg af te racen. En wat dacht je van mountain carten? Nee, ook pubers vervelen zich geen moment in de bergen.

Met baby's en peuters de bergen in

Van plan om met een baby of peuter de bergen in te gaan? Dat kan prima! De gouden regel daarbij is dat niets TE mag zijn. Niet té hoog, niet té ver, niet té lang. Zolang je je hieraan houdt, kunnen jullie de bergen in.

Met een kinderwagen de bergen in

Kinderen moeten zo vroeg mogelijk kennismaken met de bergen toch? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten wanneer je wilt gaan wandelen met een kinderwagen in de bergen. In dit artikel 5 handige tips!

Tips betaalbare familievakantie

Een vakantie in de bergen met het gezin betaalbaar houden is een uitdaging. Zeker wanneer je meerdere kinderen hebt kunnen de kosten aardig oplopen. Gelukkig kun je hier en daar de kosten binnen de perken houden.