Wandelen Oostenrijk: de leukste wandelingen met kinderen

Bergwandeling met kinderen

14 april 2019

door Miranda in Familie/kinderen

Wandelen met kinderen. Niet alle kids staan te juichen als je aangeeft een wandeltocht te willen maken met het gezin. Toch zijn er in Oostenrijk voldoende wandelroutes die absoluut leuk zijn voor de hele familie. Onderweg is er genoeg te beleven en te spelen en de meeste wandelingen zijn niet al te lang. Vaak kun je een pauze inlassen op een mooie alm of bij een gezellige berghut. Zo weet je zeker dat iedereen het naar z'n zin heeft. Wij hebben de leukste wandelingen in Oostenrijk, die geschikt zijn voor kinderen, voor je op een rijtje gezet.

Sprookjeswandeling, Millstätersee (Karinthië)

Deze wandeling is niet lang (1,1 km), maar wel erg spannend voor kinderen. De 'Sagenwanderung' begint op het dorpsplein van Dobriach, duurt ongeveer een uur en leidt over asfalt, verharde paden en door het bos. Onderweg wordt het sprookje verteld, waarbij een reus de hoofdrol speelt. Een leuke wandeling en avontuur voor kinderen vanaf 6 jaar.
Meer informatie over de Sprookjeswandeling >

Familietrekking Alpenfroh, Grossarltal (Salzburgerland)

Een huttentocht met kinderen? Ja, dat kan in het Grossarltal in het Salzburgerland. Hier is een speciale familietrekking uitgezet die geschikt is voor (actieve) kinderen vanaf 4 jaar. Drie dagen lang wandel je 2 tot maximaal 5 uur per dag. De route is niet moeilijk en overnachten in een berghut maakt de tocht extra spannend voor kinderen.
Meer informatie over de familietrekking Alpenfroh >

Senn's WunderWanderWeg, St. Anton am Arlberg (Tirol)

De WunderWanderWeg start bij de Sennhütte op 1500 meter in St. Anton am Arlberg (Tirol) en voert langs diverse elementen, zoals het 'Dronken bos' waar alle bomen scheef groeien. Je leert van alles over Alpenbloemen en -kruiden als je over de 'Alpenblumenweg' en 'Kräuterweg' wandelt. Op het 'Bloten voeten pad' voel je letterlijk de natuur. De omgeving van de Sennhütte is eenvoudig te bewandelen en geschikt voor de hele familie.
Meer informatie over Senn's WunderWanderWeg >

Wilder Wasserwegen, Schladming (Steiermark)

Vanaf Schladming leidt een 14 km lange wandelweg tot 2600 meter hoogte langs diverse rustige en wilde wateren. Dit wandelpad is in één keer af te leggen (wellicht te lang voor veel families), maar ook in meerdere etappes. Je kunt op verschillende plekken parkeren en starten. Aan het einde van de route kom je bij de enorme waterval van 70 meter hoogte. De diverse watervallen, rivieren, bruggen, uitzichtspunten en informatiestations maken het een belevenis voor de hele familie. 
Meer informatie over Wilder Wasserwegen >

Wandeltocht in de bergen met je kinderen
Er zijn genoeg wandeltochten die je samen met je kinderen kunt doen!

Murmlitrail, Serfaus (Tirol)

De regio Serfaus-Fiss-Ladis is een waar kinderparadijs. Bijna nergens vind je in de Alpen zoveel speelplaatsen en attracties als hier. De Murmlitrail is geschikt voor kinderwagens en heeft leuke informatiestations. Je kunt zomaar de sprekende wortel-man tegenkomen en de kinderen kunnen beer Bruno uit zijn slaap kietelen. Verder kun je op bezoek in de 200 meter lange marmottengrot waar Murmli woont.
Meer informatie over de Murmlitrail >

Golmi's Forschungspfad, Montafon (Vorarlberg)

Wandelen en tegelijkertijd spelen? Dat kan perfect op het Golmi's Forschungspfad in Montafon. Vanaf het bergstation van de Grüneck op 1893 meter hoogte leidt het wandelpad naar beneden richting het middenstation op 1520 meter. Onderweg is er genoeg te doen bij de verschillende informatiestations. Zo is er onder andere een water wip-wap, kruiden sudoku, natuur memo en kun je de holen van de bergmarmot bekijken. Aan het begin en eind van de route ligt een berghut, waar je iets kunt eten of drinken. 
Meer informatie over de Golmi's Forschungspfad >

Schmugglersteig, Schattwald (Tirol)

In Schattwald in het Tannheimertal ligt de Schmugglersteig (smokkelaarsroute). Je treedt hier in de voetsporen van de vroegere smokkelaars. Een rad van fortuin aan het begin van de route bepaalt of je als smokkelaar of tollenaar de berg op gaat. De 4,5 km lange wandeling is een spannend avontuur voor het hele gezin. Na afronding van de wandeling, waarin je ongeveer 300 meter stijgt en daalt, ontvang je de felbegeerde 'smokkelaarspas'.
Meer informatie over de Schmugglersteig >

Een kind leest de bordjes onderweg tijdens het wandelen
Tijdens deze wandeltochten leren je kinderen ook genoeg!

Meer over wandelen in Oostenrijk

Zomervakantie tips