Skip to navigation Skip to main content

9 fijne kinderhotels in Oostenrijk voor een zomervakantie

Familiehotel

Ben je op zoek naar een fijn kinderhotel in Oostenrijk voor je zomervakantie met het gezin? Lees dan snel verder! Wij zetten er hieronder namelijk 9 op een rijtje waar het jou en je kinderen aan niets zal ontbreken. Deze hotels beschikken onder ander over speelfaciliteiten, extra activiteiten in de omgeving, speciale familiekamers en nog veel meer voor jong en oud. Hier hoef je je geen seconde te vervelen. Zo genieten jullie straks met het hele gezin van een welverdiende zomervakantie tijdens jullie verblijf in een fijn hotel voor kinderen in Oostenrijk.

Wat zijn kinderhotels?

In vrijwel elk hotel kun je eigenlijk prima met kinderen verblijven tijdens je vakantie in Oostenrijk, maar dit is niet altijd even leuk. De 'gewone' hotels beschikken grotendeels over één- en tweepersoonskamers, waardoor gezinnen vaak opgesplitst worden. Niet zo gezellig natuurlijk in de vakantie. Daarnaast beschikken niet alle hotels over speelmogelijkheden en faciliteiten voor gezinnen. Speciale kinderhotels in Oostenrijk bieden hier een oplossing voor. Hier kun je kamers boeken waar voldoende ruimte is voor zowel de ouders, als de kinderen en ook voor gezinnen met meer dan twee kinderen vind je genoeg opties. Zo hoeven jullie niet op te splitsen over twee hotelkamers. Daarnaast bieden deze hotels vaak nog extra faciliteiten om families optimaal te laten genieten van een heerlijke zomervakantie.

Familiehotel Speelkamer
© Spalder Media Group

9 tips voor kinderhotels in Oostenrijk

Je vindt tal van fijne kinderhotels in Oostenrijk. Zwembad en wellness, mogelijkheden om paard te rijden, speelfaciliteiten of een zwemmeer, je vindt er alles waardoor families hier een heerlijke vakantie beleven. Om je alvast een beetje te helpen in je zoektocht naar een hotel dat leuk is voor kinderen, zetten we er hieronder 9 voor je op een rijtje.

1. Familienresort Ellmauhof, Hinterglemm

Hinterglemm is een perfecte bestemming voor een zomervakantie met het hele gezin. Een fijne accommodatie waar ieder gezinslid zich direct thuis zal voelen is Familienresort Ellmauhof. Een 4-sterren superior kinderhotel, gelegen op een zonnig plateau net boven het dorp, ver weg van alle drukte. Vissen in de visvijver, spelen in de speeltuin, zwemmen in het binnen- of buitenzwembad, een bezoek aan de kinderboerderij of een ritje te paard in de manege: in Familienresort Ellmauhof is het allemaal mogelijk. Voor ieder lid van het gezin is er een speciaal dagprogramma. Zelfs kinderopvang is hier mogelijk. Alle gasten verblijven op basis van volpension met ’s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s middags een lunchbuffet en ’s avonds een luxe diner of themabuffet. Er zijn zelfs speciale kinder- en peuterbuffetten! De leukste wandeltips voor families in Saalbach Hinterglemm >

2. Alpenrose - Familux Resort, Lermoos

Voor een zomervakantie met kinderen in de bergen ben je bij het Alpenrose - Familux Resort in Lermoos aan het juiste adres. Dit is één van de hoogst aangeschreven kinderhotels in Oostenrijk en dat is natuurlijk niet zonder reden. De hele familie, inclusief opa en oma, kan hier onbezorgd genieten van een heerlijke zomervakantie. Kinderen kunnen zich uitleven op maar liefst 2000 m² speeloppervlak binnen en 5000 m² buiten, met onder andere Pirates Land, bioscoop en theater, klimmuur, glijbanen en go-karts. Daarnaast is hier ook de nodige waterpret te beleven in de Water-Wonder World. Terwijl de kids zich lekker uitleven, kunnen de ouders even helemaal tot rust komen in het 750 m² grote wellnessbereik en saunacomplex van het hotel.

3. Almhof Family Resort, Gerlos

Families en wellness staan beiden op nummer 1 voor het Almhof Family Resort in Gerlos. Dit 4 sterrenhotel, ingericht in een moderne alpine huisstijl, is ideaal voor families met kinderen van alle leeftijden. Almhof Family Resort biedt onder andere een kinderopvang voor baby's en peuters, een kinderboerderij en zwembaden, mét twee glijbanen en bubbelbad. Daarnaast beschikt dit kinderhotel over meer dan 1000 m² aan speelmogelijkheden met bijvoorbeeld een klimhal, bioscoop, baby lounge, kinderdisco en jeugdruimte. Ook voor een paar heerlijke dagen in de natuur zit je hier goed. Gerlos is onderdeel van de Zillertal Arena, waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. Verder vind je in deze regio ook tal van mogelijkheden en activiteiten voor families.

Almhof Gerlos

4. Alpenresidenz Ballunspitze****, Galtür

Je dag beginnen met een ontbijtbuffet vol organische producten en lokale specialiteiten, vervolgens een heerlijke dag in de bergen beleven en de dag afsluiten met een duik in het zwembad. Klinkt goed toch? Hiervoor moet je bij Alpenresidenz Ballunspitze**** in Galtür zijn. Dit familiehotel ligt aan het eind van het dal Paznaun en biedt alles voor een familievakantie in de bergen. Voor de kinderen zijn er een bioscoop, klimwand, zwemmogelijkheden en -school, speciale kindersauna, kunstatelier en waterspeeltuin Plitsch Platsch, dus ze hoeven zich hier geen moment te vervelen. Verder staat ook culinair genieten hier hoog op het lijstje. Lokale en nationale specialiteiten worden hier dagelijks met veel passie en zorg bereid, ook voor de kleine bergliefhebbers. 

5. Bär Kinderhotel, Serfaus

Bij het Bär Kinderhotel doen ze er alles aan om families de perfecte vakantie in Tirol te laten beleven. Het is één van de luxere hotels voor kinderen in Oostenrijk en vormt een duo met het Löwe Kinderhotel, ook in Serfaus. Je vindt hier alles wat je nodig hebt tijdens een vakantie met kinderen. Overnachten doe je hier in grote familiekamers en voor kinderen is er genoeg te beleven. Van de nodige waterpret in Water World Bär tot de kinderclub waar ze met hun leeftijdsgenootjes toegang hebben tot maar liefst 1000 m² speeloppervlak binnen én buiten. Verder biedt het hotel ook kinderzwemlessen aan, kun je met z'n allen een keer eten bij het Lucky Luke kinderrestaurant, worden er theatervoorstellingen gegeven en zijn er klim- en sporthallen. Daarnaast is Serfaus ook een heerlijke bestemming voor families. In de omgeving kun je prachtig wandelen en er zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen voor jong en oud.

Kinderen spelen Murmliwasser Serfaus
© Seilbahn Komperdell GmbH / christianwaldegger.com
Beleveniswereld Murmliwasser in Serfaus

6. Alpina Zillertal, Fügen

Bij Alpina Zillertal in Fügen kunnen families een heerlijke zomervakantie in de bergen beleven. De vier dingen die hier centraal staan, zijn spel en plezier voor de kinderen en wellness en lifestyle voor de ouders. Dit is dan ook wat je hier kunt verwachten. Kinderen kunnen terecht bij de kinderclub, waar ze ingedeeld worden naar leeftijd en waar een speciaal programma voor ze wordt georganiseerd. Verder zijn er onder andere nog een spelletjeshal, zwembad met glijbanen en relaxruimte, een kids spa en genoeg in- en outdoor speelmogelijkheden. En terwijl de kinderen zich heerlijk vermaken, kunnen ouders even helemaal tot rust komen in de wellness op het dak van het hotel. Ontspannen met een prachtig uitzicht, als dat niet genieten is! Het hotel heeft al genoeg mogelijkheden voor een vakantie vol plezier, maar ook de natuur in het Zillertal is meer dan de moeite waard om te ontdekken. Vergeet dus niet ook af en toe een mooie wandeling te maken of een bezienswaardigheid te bezoeken. 

7. Familienresort Buchau, Eben am Achensee

Ben je op zoek naar een kinderhotel in Oostenrijk voor een zomervakantie bij een bergmeer? Dan zit je bij Familienresort Buchau GmbH goed. Dit hotel voor kinderen ligt in Eben am Achensee vlakbij het grootste meer van Tirol. Met toegang tot zo'n 1000 m² speeloppervlak binnen en ruim 25.000 m² buiten, kunnen kinderen zich hier naar hartelust vermaken. Binnen hebben ze toegang tot bijvoorbeeld een klimhal, een hal om paard te rijden, een soft-play gedeelte, een theater, bioscoop, tafeltennis en nog veel meer speelmogelijkheden. Op mooie dagen is het natuurlijk heerlijk om buiten te genieten. Bij het hotel vind je sportvelden, een skelterbaan, indianendorp, een blote voetenpad, klimparcours en mogelijkheden om boog te schieten. Genoeg te doen dus voor jong en oud! Verder kun je hier natuurlijk prachtig wandelen bij de Achensee, zo ontdek je de unieke natuur van het Rofan- en Karwendelgebergte.

Wandelen Achensee1
© Spalder Media Group
Ook voor families zijn er mooie wandelingen bij de Achensee

8. Familien Natur Resort Moar Gut, Großarl

Familien Natur Resort Moar Gut in Großarl wordt omringd door de prachtige natuur van het Großarltal. Gezinnen kunnen hier een heerlijke bergvakantie beleven. Overnachten doe je hier in suites waar genoeg ruimte én privacy is voor iedereen in het gezin. Overdag kun je op avontuur gaan in de bergwereld rondom het hotel, maar ook bij het hotel zijn genoeg mogelijkheden voor vermaak. Speeltuinen binnen en buiten, pijl en boog parcours, een theater, kinderboerderij, paardenstal, sportvelden en activiteitenprogramma's voor alle leeftijden zorgen ervoor dat kinderen en tieners zich hier geen seconde hoeven te vervelen. Daarnaast heeft het hotel ook een uitgebreide wellness en verschillende zwembaden voor de nodige waterpret op warme zomerdagen.

9. Familien-Sport-Hotel Brennseehof, Feld am See

Gelegen aan de Brennsee kun je in Familien-Sport-Hotel Brennseehof genieten van een heerlijke en actieve zomervakantie aan een bergmeer. Dit hotel en het nabijgelegen meer vind je in Feld am See, in Karinthië. Hier kan zowel jong als oud inspanning en ontspanning perfect combineren. Het meer leent zich uitstekend voor verschillende watersporten en een dagje vertoeven aan en op het water. Verder vind je hier bij het hotel ook speeltuinen, tennisbanen, een wellness en zwembaden en heb je de mogelijkheid om meer dan 10 verschillende sporten te beoefenen. Daarnaast beschikt dit hotel voor kinderen over vismogelijkheden, kinder- en tienerprogramma's, goochelschool, mini playback show en kampvuur-avonden.

Bestemmingen voor een familievakantie in de bergen

Eigenlijk kun je overal in Oostenrijk wel genieten van een fijne vakantie in de bergen met de familie. Toch zijn er bestemmingen die zich meer op kinderen richten en leuke extra's bieden voor extra vermaak tijdens de zomervakantie. Vooral in de deelstaten Karinthië, Tirol, Salzburgerland, Steiermark en Vorarlberg vind je veel kindvriendelijke bestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan Saalbach, waar kinderen zich uit kunnen leven op Montelino's Erlebnisweg en de Wild Life Trail. Ook een bezoekje aan de Baumzipfelweg en Golden Gate Bridge der Alpen is hier favoriet bij families. Ook Fiss is een aanrader voor families. Samen met Serfaus en Ladis vormt dit dorp een vakantieregio met veel attracties voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de Fisser Flieger, de Skyswing en zomerrodelbaan de Fisser Flitzer.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.