Skip to navigation Skip to main content
Zillertal Arena Sommer 2022 kinderen op houten ezeltje bij bergmeer
© Zillertal Arena

Vind je het leuk om tijdens je zomervakantie met je familie lekker actief bezig te zijn? Dan biedt de Zillertal Arena in Oostenrijk zich als veelzijdige vakantiebestemming aan. Behalve dat je er heerlijk kunt wandelen en fietsen op alle gemarkeerde wandel- en mountainbike routes, zijn er in de bergen van de Zillertal Arena ook tal van avonturenparken en bezienswaardigheden die erom vragen om ontdekt te worden. We hebben de 7 leukste uitjes hier voor je bij elkaar gezet.

1. Wandelen naar de imposante Krimmler watervallen

Bij Krimml in de Zillertal Arena kun je naar de grootste watervallen van Europa wandelen. Hier vallen enorme massa’s water zo’n 380 meter omlaag, wat een spectaculair gezicht is. De wandelroute gaat door het bos en onderweg kom je langs meerdere uitzichtpunten. Boven aangekomen wacht een gezellig bergrestaurant waar je kunt bijkomen van de klim. In het bezoekerscentrum WasserWelten kun je bovendien van alles over het nut en belang van water te weten komen.

Gezin wandelt samen 's zomers in de Zillertal Arena
© Zillertal Tourismus / Shoot & Style

2. Over het beleveniswandelpad naar de Almtribune

Vanaf de Gerlosstein in Hainzenberg gaat het beleveniswandelpad naar de Zillertaler Almtribune, een prachtig uitzichtspunt vanaf waar je uitkijkt op een prachtig bergpanorama. Onderweg kom je allerlei dingen over de natuur en cultuur van het Zillertal te weten, wat ervoor zorgt dat de lichte wandeling in no-time gedaan is. Dit uitje is ook heel geschikt om met kinderen te doen, want naast de Almtribune wachten een kinderboerderij en een grote speelplaats op kleine wandelaars. Voor meer actie kun je met de Almflieger met 50 km/uur over het terrein suizen.

Gerlosstein Almparadis
© Zillertal Tourismus / Shoot & Style
Klein en groot wordt vrolijk van lieve dieren

3. Vliegen boven de Kröndlwurmsee

Bij het bergstation van de Dorfbahn van Königsleiten ligt de Kröndlwurmsee, een mooi bergmeer waar talrijke speelstations omheen staan, die leuk zijn voor jong en oud. Wie een ronde om het meer wandelt, komt vanzelf bij de starttoren van de GipfelLiner, een soort zipline/Flying Fox die dwars over het bergmeer gaat. Je kunt je er in een tuigje laten hijsen, waarna je vanaf de start boven het water naar het eindpunt vliegt, dat 65 meter lager ligt. Voel je een adelaar en kijk vanuit vogelperspectief naar het prachtige landschap om je heen.

4. Opgaan in fantasiewereld Rosenalm

Op de bergen boven Zell am Ziller ligt de Rosenalm, een fantasiewereld vol kabouters, waarmee avonturen te beleven zijn. In het kasteel en de bijbehorende torens kun je klimmen en klauteren en in de ernaast liggende Fichtensee kun je zwemmen en bootje varen. Als je gewoon lekker van de sfeer rondom het water wilt genieten, kun je plaats nemen in een schommelstoel of een knus zithoekje zoeken.

Lekker spelen in en op het water van de Fichtensee
© Zillertal Tourismus / Christoph Johann

Tip:

In de zomermaanden is er iedere woensdag een kinderfeest in het Fichtenschloss kasteel. Daar wil je zeker een kijkje nemen!

5. De hoogte opzoeken in het Abenteuerland

Zeven verschillende boomhuizen om te bezoeken, een hoogteklimpark met 65 stations, een Flying Fox en een bosspeelplaats met hangbrug en trampolines: in Abenteuerland Gerlos word je uitgedaagd om hoe dan ook de hoogte in te gaan! Het Abenteuerland ligt vlak bij het centrum van Gerlos en start bij de brug over de Ache. Waar je ook kijkt in dit stuk bos, er is van alles te doen. Dit is een leuk en heel afwisselend uitje voor jong en oud!

6. Je neus achterna bij de Latschenalm

Op korte afstand van het bergstation van de Isskogelbahn van Gerlos, ligt de Latschenalm. De alm is vernoemd naar de Latsche, ofwel Berg-pijnboom, de typisch geurende struik die je overal in de Alpen tegenkomt. Deze struik speelt een grote rol bij het behoud van het berglandschap. Op de alm kom je van alles over de Latsche te weten en kun je producten ruiken die ervan gemaakt worden. Voor kinderen is deze trip vooral erg aantrekkelijk vanwege de grote speeltuin naast de alm en de twee 150 meter lange knikkerbanen, waar je met houten knikkers zo groot als tennisballen doorheen kunt rollen.

Wandelen met kinderen naar de Latschenalm bij Gerlos
© Zillertal Arena

7. Verkoeling zoeken in het beleveniszwembad

Op warme dagen is er niets lekkerder dan afkoeling zoeken in lekker fris zwemwater. Het beleveniszwembad in Freizeitpark in Zell am Ziller is daarvoor perfect! Met een wildwaterkanaal en reusachtig grote glijbanen is een spetterende dag in dit zwembad gegarandeerd. Als je tussen het zwemmen door zin hebt in een spelletje, kun je in het Freizeitpark bovendien allerlei balsporten doen, van voetballen en beach-volleyballen tot mini-golfen op een gethematiseerde 18-holes mini-golfbaan.

Wil je meer weten over deze uitjes?

De uitjes die hier beschreven zijn, zijn stuk voor stuk leuk om tijdens je vakantie met je gezin te doen. Als je ze allemaal doet, kom je overal in de Zillertal Arena. Zo geniet je optimaal van de mooie omgeving en maak je van je vakantie één grote belevenis.

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.