Zwemmeren Oostenrijk: de 5 mooiste meren voor het hele gezin

 © Indebergen.nl 
Meer Achensee

31 mei 2021

door Yvonne in Familie/kinderen

Zwemmeer, zwembad of rivier, zolang er maar water is beleven de kinderen er plezier. Zwemmen, duiken, snorkelen, suppen, kanoën of modderkastelen maken, de mogelijkheden aan, in en op het water zijn oneindig! Ook in de bergen zijn vele waterrijke paradijsjes te vinden. Sommige vakantieregio's hebben natuurlijke zwemmeren, andere hebben rivieren en weer andere prachtige waterparken. Natuurlijke meren zijn vaak prachtig om te zien, maar niet altijd geschikt om in te zwemmen, zeker niet voor kinderen. Lees hier meer over vijf van de leukste zwemmeren van Oostenrijk, die wel geschikt zijn voor het hele gezin.

Zwemmeren in Oostenrijk

In Oostenrijk liggen zo'n 25.000(!) meren. Van kleine bergmeertjes tot grote toeristische trekpleisters waar je aan het water kunt logeren. Niet alle meren in het land zijn geschikt om in te zwemmen. Veel bergmeren zijn simpelweg te koud of te gevaarlijk om een duik in te nemen. Zeker voor onervaren zwemmers of kinderen, is het daarom belangrijk om niet zo maar elk water in te springen. In Oostenrijk zijn gelukkig ook een flink aantal meren die juist perfect zijn om in te zwemmen en waar je heerlijk kunt vakantievieren met de hele familie. Hieronder lees je onze vijf tips.

#1. Millstättersee, het mooiste meer van Karinthië

De Millstättersee is misschien wel het allermooiste meer van Karinthië. Ook is het meer het op twee na grootste en diepste van Karinthië, met een maximale diepte van 141 meter. Het fijne aan de Millstättersee is dat het water in de zomer zo'n 26 graden wordt. Aan het meer zijn vele brede, vlakke oevers en stranden te vinden, geschikt voor de hele familie. Qua watersporten is er meer dan genoeg keus: vissen, roeien, boottochtjes, duiken, waterskiën, zeilen, surfen en meer. 

Lees meer over de Millstättersee:
- Alles over de Millstätter See op Indebergen.nl >
- De dorpen om het meer: Döbriach, Ferndorf, Millstatt, Radenthein en Seeboden.

Bekijk accommodaties aan de Millstätersee

Kun je jezelf veel mooiere beelden indenken dan dit? Heerlijk zwemmen in de Milstätter See in Karinthië (© Kärnten Werbung, Michael Stabentheiner)

#2. Attersee, groot en helderblauw meer in Oberösterreich

De Attersee is een prachtig blauw meer van bijna 47 km2 en is ideaal voor zeilers, boot- en surfliefhebbers. Rondom de Attersee zijn meerdere bijzondere wandelpaden te vinden, geschikt voor kinderen. Het water van de Attersee wordt in de zomer zo'n 25 graden. Er zijn zowel publieke stranden en ligweides langs de Attersee als privéstranden bij hotels en campings. 

Bekijk accommodaties aan de Attersee

#3. Grundlsee, rust en ruimte in Steiermark

Rust en ruimte aan de Grundlsee, wat wil je nog meer? Dit fijne meer is minder populair dan de grote bekende namen, maar zeker niet minder fijn. Her en der langs het meer zijn strandjes, een camping en bootverhuren te vinden. De Grundlsee wordt ook wel 'de zee van Steiermark' genoemd. Vlakbij de Grundlsee liggen de Altaussee en Toplitzsee. Leuk in deze regio is de 3-meren-tour. Deze tour begint in een motorboot op de Grundlsee, gevolgd door een korte wandeltocht naar de Toplitzsee en als laatst een boottocht naar de Kammersee. 

Lees meer over de Grundlsee:
- Alles over de Grundlsee op Indebergen.nl >
- Meer over de nabijgelegen Altaussee > 

Bekijk accommodaties aan de Grundlsee

Het uitzicht over de Grundlsee is prachtig!  (Foto: © Steiermark Tourismus / Tom Lamm)

#4. Badesee Going, kinderparadijs in Wilder Kaiser

Een van de leukste waterparadijzen voor kinderen is het zwemmeer van Going. De langste glijbaan van Tirol, de Niro-Freiland-Wasserrutsche van 100 meter lang, is hier te vinden. Voor de kleinsten is er een speeltuin met piratenschip en speeltoestellen. Om het zwemmeer bevindt zich een ligweide met panoramisch uitzicht op het Kaisergebergte. 

Lees meer over Badesee Going:
- Lees op Indebergen.nl meer over Going am Wilder Kaiser en de regio Wilder Kaiser - Brixental.

Bekijk accommodaties in Wilder Kaiser

#5. Achensee, watersporten in Tirol

De Achensee biedt een compleet pakket voor de familievakantie. Fietsen en wandelen om het meer, zwemmen bij de strandjes en vele activiteiten op het water. Voor de watersportliefhebbers is de Achensee absoluut een must. Zeilen, surfen, kiten, suppen, duiken, canyoningen, raften, het kan er allemaal! Natuurlijk is er ook rekening gehouden met de allerkleinsten en zijn er meerdere strandjes met ondiep water en speelplekken.

Lees meer over de Achensee:
- Alles over de Achensee >
- Tips voor wandelen aan de Achensee >

Bekijk accommodaties aan de Achensee

Wij waren zelf ook in Achensee en namen daar een aflevering van 24 UUR IN op. Kijk je even mee?

Naar welk meer ga jij de komende vakantie?

Zomervakantie tips