Zwemmeren Oostenrijk: de 5 mooiste meren voor het hele gezin

Achensee

6 augustus 2019

door Yvonne in Familie/kinderen

Zwemmeer, zwembad of rivier, zolang er maar water is zijn kinderen al gauw tevreden. Zwemmen, duiken, snorkelen, suppen, kanoën, modderkastelen maken. De mogelijkheden aan, in en op het water zijn oneindig! Ook in de bergen zijn vele waterrijke paradijsjes te vinden. Sommige vakantieregio's hebben natuurlijke zwemmeren, andere rivieren en weer andere prachtige waterparken. Natuurlijke meren zijn vaak prachtig om te zien, maar niet altijd geschikt om in te zwemmen, zeker niet voor kinderen. Lees hier meer over de leukste zwemmeren van Oostenrijk, geschikt voor het hele gezin.

#1. Millstätter See, het mooiste meer van Karinthië

De Millstätter See is misschien wel het allermooiste meer van Karinthië. Ook is het meer het op twee na grootste en diepste van Karinthië, met een maximale diepte van 141 meter. Het fijne aan de Millstätter See is dat het water in de zomer zo'n 26 graden wordt. Aan het meer zijn vele brede, vlakke oevers en stranden te vinden, geschikt voor de complete familie. Qua watersporten is er meer dan genoeg keus: vissen, roeien, boottochtjes, duiken, waterskiën, zeilen, surfen en meer. 

Lees meer over de Millstätter See:
- Alles over de Millstätter See op Indebergen.nl >
- De dorpen om het meer: Döbriach, Ferndorf, Millstatt, Radenthein en Seeboden.

Millstätter See
Een vakantie aan de Millstätter See is heerlijk! (Foto: © Kärnten Werbung, Daniel Zupanc)

#2. Attersee, groot en helderblauw meer in Oberösterreich

De Attersee is een prachtig blauw meer van bijna 47km2, ideaal voor zeilers, boot- en sufliefhebbers. Rondom de Attersee zijn meerdere bijzondere wandelpaden te vinden, geschikt voor kinderen. Het water van de Attersee wordt in de zomer zo'n 25 graden. Er zijn zowel publieke stranden en ligweides langs de Attersee als privé-stranden bij hotels en campings. 

#3. Grundlsee, rust en ruimte in Steiermark

Rust en ruimte aan de Grundlsee, wat wil je nog meer? Dit fijne meer is minder populair dan de grote Millstätter See maar niet minder fijn. Her en der langs het meer zijn strandjes, een camping en boot-verhuren te vinden. De Grundlsee wordt ook wel 'de zee van Steiermark' genoemd. Vlakbij de Grundlsee liggen de Altaussee en Toplitzsee. Leuk in deze regio is de 3-meren-tour. Deze tour begint in een motorboot op de Grundlsee, gevolgd door een korte wandeltocht naar de Toplitzsee en als laatst een boottocht naar de Kammersee. 

Lees meer over de Grundlsee:
- Alles over de Grundlsee op Indebergen.nl >
- Meer over de nabijgelegen Altaussee >

Grundlsee
Het uitzicht over de Grundlsee is prachtig!  (Foto: © Steiermark Tourismus, ikarus.cc)

#4. Badensee Going, kinderparadijs in Wilder Kaiser

Een van de leukste waterparadijzen voor kinderen is het zwemmeer van Going. De langste glijbaan van Tirol, de Niro-Freiland-Wasserrutsche van 100 meter lang, is hier te vinden. Voor de kleinsten is er een speeltuin met piratenschip en speeltoestellen. Om het zwemmeer bevindt zich een ligweide met panoramisch uitzicht op het Kaisergebergte. 

Lees meer over Badensee Going:
- Lees op Indebergen.nl meer over Going am Wilder Kaiser en de regio Wilder Kaiser - Brixental.

Ook interessant:

#5. Achensee, watersporten in Tirol

De Achensee biedt een compleet pakket voor de familievakantie. Fietsen en wandelen om het meer, zwemmen bij de strandjes en vele activiteiten op het water. Voor de watersportliefhebbers is de Achensee absoluut een must. Zeilen, surfen, kiten, suppen, duiken, canyoning, raften, het kan er allemaal! Natuurlijk is er ook rekening gehouden met de allerkleinsten en zijn er meerdere strandjes met ondiep water en speelplekken.

Lees meer over de Achensee:
- Lees meer over Pertisau am Achensee

Achensee uitzicht
De Achensee en de bergwereld rondom zijn goed voor vele activiteiten. (Foto: © Indebergen.nl)

Wat is jouw favoriete zwemmeer in Oostenrijk?

Zomervakantie tips