Skip to navigation Skip to main content

Pressegger See

Pressegger See
©Nassfeld.at
Pressegger See
©Nassfeld.at
Pressegger See
©Nassfeld.at
Pressegger See
©Nassfeld.at
  • De 'badkuip' van het Gailtal
  • Drinkwater kwaliteit
  • Warm water dankzij veel zonuren

De Pressegger See vind je iets ten oosten van Hermagor, in het Gailtal in Karinthië. Door de lokalen wordt het meer ook wel de 'badkuip' van het Gailtal genoemd. Dit komt door de hoge temperatuur van het meer, die op kan lopen tot wel 28 graden! De Pressegger See ligt op 560 hoogtemeters en is zo'n 55 hectare groot. Wat het meer vooral geschikt maakt voor vakantiegangers is dat het niet heel diep is. Het diepste punt is 13 meter, maar gemiddeld is het meer zo'n 3 meter diep.

Echte familiebestemming

De Pressegger See is een echte familiebestemming. Soms kan het hier druk zijn, maar doordat het meer relatief klein is valt het vaak mee. De faciliteiten rondom het meer zijn goed geregeld. Verwacht hier geen luxe services en oneindige mogelijkheden, maar wel alles wat je nodig hebt voor een fantastische vakantie met het hele gezin.

Faciliteiten aan de Pressegger See

Rondom de Pressegger See vind je meerdere stranden waar je in de zomer heerlijk kunt ontspannen. Natuurlijk kun je naast ontspannen op het strand en zwemmen in het meer ook een sup of kano huren. Ook leuk: doe eens een keer mee met een surfles! Eén bezienswaardigheid aan de Pressegger See mag je zeker niet overslaan: 1. Kärtner Erlebnispark. Dit avonturenpark is één grote speeltuin met meerdere leuke toestellen en attracties. Rondom de Pressegger See vind je een camping en verschillende andere accommodaties.

Openingstijden

Maandag Hele dag geopend
Dinsdag Hele dag geopend
Woensdag Hele dag geopend
Donderdag Hele dag geopend
Vrijdag Hele dag geopend
Zaterdag Hele dag geopend
Zondag Hele dag geopend

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*