Skip to navigation Skip to main content

Klopeiner See

Klopeiner See
© Spalder Media Group
Zonsopkomst Klopeiner See
© Spalder Media Group
Uitzicht op de Klopeiner See
© Spalder Media Group
Suppen Klopeiner See
© Spalder Media Group
Karawanken Klopeiner See
© Spalder Media Group
  • Het warmste meer van Oostenrijk
  • Perfecte bestemming voor de actieve vakantieganger
  • Watertemperatuur tot wel 28 °C

De Klopeiner See ligt in het zuiden van Oostenrijk, in de deelstaat Karinthië, en is het warmste meer van Oostenrijk. Niet alleen levert het heldere, turquoise blauwe water schitterende beelden op, 's zomers kan het meer temperaturen van wel 28 graden bereiken! Daarmee is een bezoek aan de Klopeiner See een absolute aanrader als je op vakantie naar Oostenrijk gaat.

Feiten en cijfers van de Klopeiner See

De Klopeiner See in het zonovergoten Karinthië is het warmste meer van Oostenrijk en tevens een van de grootste en bekendste van de regio. De Klopeiner See heeft een lengte van ongeveer 1,8 km en een breedte van zo'n 800 m. Het water gaat tot wel 48 meter diepte, maar dat is niet het indrukwekkende gedeelte van het meer. Vooral de aanblik op het kraakheldere, bijna tropische water, maakt dit meer zo bijzonder. En dan nog niet eens gesproken over de temperatuur! 's Zomers bereikt het water een aangename temperatuur van wel 28 °C. Rondom vind je ligweides en heerlijke promenades en daardoor is het een geliefde plek voor een vakantie tussen de bergen én aan het water. 

Watersporten en andere activiteiten

De Klopeiner See leent zich voor talloze activiteiten aan, in en op het water. Zo kun je natuurlijk heerlijk zwemmen in het warme bergwater, maar daar blijft het niet bij. Liefhebbers van watersport kunnen zich uitleven op het meer; je kunt er suppen, roeien, surfen en duiken. Ook om het meer zijn er diverse activiteiten te beleven. Het is een prachtige omgeving voor het maken van wandeltochten, bijvoorbeeld in het UNESCO Global Geopark. Het bergmeer is namelijk omgeven door de ruige bergwanden van de Karawanken. Ook fietsers kunnen hier hun hart ophalen. De regio telt zo'n 1500 km aan fietsroutes. Dat maakt de regio Klopeiner See een ideale bestemming voor de actieve vakantieganger!

Uitstapjes in de omgeving

Hoewel er genoeg activiteiten te beleven zijn rondom het meer, is er ook een verscheidenheid aan uitstapjes te maken. Er is bijvoorbeeld klimpark 'Walderlebniswelt' vlak bij het meer, een aanrader voor families met kinderen. Ook een bezoek aan de Obir-druipsteengrotten zijn een tip, evenals de geneeskrachtige bron op de Hemmaberg.

Hier ligt de Klopeiner See

Op een hoogte van 446 meter hoogte, tussen de imposante Karawanken, ligt de Klopeiner See. Doordat het ligt in Karinthië, het zonnige zuiden van Oostenrijk, is er niet alleen vaak prachtig weer, maar lopen de temperaturen van de meer ook flink op, vooral in de zomermaanden. De Klopeiner See ligt op ongeveer 1170 km rijden vanaf Utrecht. Wie hier vakantie wil vieren heeft ruime keuze uit appartementen, hotels en campings: het aanbod is enorm. 

Openingstijden

Maandag 24/7
Dinsdag 24/7
Woensdag 24/7
Donderdag 24/7
Vrijdag 24/7
Zaterdag 24/7
Zondag 24/7

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*