Familievakantie in L'Alpe d'Huez (Frankrijk)

Met de familie naar L’Alpe d’Huez

L’Alpe d’Huez ligt in de Franse Alpen en wordt het hele jaar door veel vakantiegangers bezocht. In de zomer is hier voor jong en oud ontzettend veel te doen. Zo is de omgeving uiterst geschikt voor mountainbiken en wandelen. Er zijn leuke tochten en parken speciaal voor gezinnen met kinderen. Naast fietsen en wandelen is er nog meer te doen. De vele bergmeren en rivieren bieden genoeg waterpret. Denk hierbij aan vissen, zwemmen, kanoën, kajakken of canyoning. Verder is het mogelijk om te paardrijden, boogschieten, tennissen, volleyballen, klimmen, paintballen en nog veel meer. Alle leeftijden worden hier vermaakt.

Waterpret in L’Alpe d’Huez

L’Alpe d’Huez leent zich uitstekend voor wat verkoeling tijdens de warme zomerdagen. In het Ecrins National Park zijn verschillende rivieren te vinden, zoals de Vénéon, Romanche, de Eau d’Olle en de Rive. Hier kun je kajakken of kanoën. Wie op zoek is naar wat meer actie en avontuur, kan canyoning proberen. Deze activiteit is aan te raden voor kinderen vanaf acht jaar oud. L’Alpe d’Huez beschikt over een aantal mooie bergmeren, rivieren en beken. Lac de Bergers is een speciaal visgebied voor kinderen. Je kunt uiteraard ook gewoon een duik nemen in de bergmeren van het gebied of de zwembaden.

Vissen in l'Alpe d’Huez
(Foto: © Laurent-Salino-Peche, Alpe d’Huez Tourisme)

Zomerkampen voor kinderen en excursies in L’Alpe d’Huez

Er is ontzettend veel te doen voor kinderen in L’Alpe d’Huez. Schrijf ze daarom in bij de zomerclub. De Mini Cats-activiteitenclub is speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar oud. Ze kunnen onder andere minigolf spelen, trampoline springen, klimmen, wandelen en paardrijden. Voor de oudere kinderen van 14 tot 17 jaar oud biedt Montlao een cursus van vijf dagen aan. Je gaat onder andere canyoning doen en klimmen. Een tip voor het hele gezin is het XFly-centrum en Palais des Sports.

Familie

Kinderopvang Ja Minimale leeftijd (in maanden) 3
Aantal uren geopend - Prijs per dag inclusief lunch (in euro) -
Prijs per dag zonder lunch (in euro) - Openlucht zwembad Nee
Zwemmeer? Nee Gemiddelde temperatuur van het zwemmeer? -
Zomerrodelbaan? Ja Paardrijmogelijkheden? Ja
Midgetgolfbaan? Ja Skatepark? Ja
Avonturenpark? Ja

Zomervakantie tips

Weer L'Alpe d'Huez

Vandaag Morgen Overmorgen
-12°-7° -12°-2° -5°

Locatie

-->