Skip to navigation Skip to main content
Wandelenmillstattersee
© Millstätter See Tourismus GmbH / Gert Perauer

Wie wil wandelen rond de Millstätter See heeft tal van mogelijkheden. Het landschap rond het op een na grootste meer van Karinthië leent zich uitstekend voor een wandelvakantie. Er is een groot aanbod van wandelroutes, die allemaal mooi en de moeite waard zijn. Van meerdaagse wandeling rond het meer tot dagtochten met een doel, het wandelaanbod bij de Millstätter See is veelzijdig. Het fijne klimaat met veel zonuren zorgt voor een ideaal wandelklimaat. In dit weblog hebben we de mooiste wandelroutes bij de Millstätter See voor je op een rijtje gezet.

1. Der Weg der Liebe / Sentiero dell’Amore

Wat is het gekste dat je ooit uit liefde hebt gedaan? Met deze en vele andere vragen word je geconfronteerd op ‘het pad van de liefde’. Tussen de Schwaigerhütte en Lammersdorferhütte boven Millstatt ligt een 8,5 km lange wandelroute, Der Weg der Liebe / Sentiero dell’Amore. Tussen de AlexanderAlm en Granattor kom je langs zeven stations waar je wordt uitgedaagd om na te denken over de liefde. De wandeling leidt je door het glooiende, met gras begroeide landschap van de Millstätter Alpe. Met 275 hoogtemeters is deze wandelroute voor de meeste wandelaars prima te doen.

Weg Der Liebe 1
© Millstätter See Tourismus GmbH / Franz Gerdl
Weg Der Liebe 2
© Millstätter See Tourismus GmbH / Franz Gerdl
Weg Der Liebe 3
© Millstätter See Tourismus GmbH / Franz Gerdl
Weg Der Liebe 4
© Millstätter See Tourismus GmbH / Franz Gerdl
Weg Der Liebe 5
© Millstätter See Tourismus GmbH / Franz Gerdl

2. Rondwandeling op de Mirnock

De Mirnock wordt gezien als de huisberg van de Millstätter See en de geologische bijzonderheden. Op de berg bevinden zich meerdere ‘krachtplaatsen’, dus het moet geen probleem zijn om via de keltische monolieten en de stenen trap het kruis op de top te bereiken. Op de flanken van de Mirnock ligt een 12,4 km lange rondweg met in totaal 940 hoogtemeters. Het hoogste punt bevindt zich op 2092 meter. Het eerste stuk gaat door het bos, maar al snel bevind je je boven de boomgrens. Onder andere bij het ‘Sternenbalkon’ geniet je van een prachtig uitzicht op de Millstätter See.

3. 12e etappe Alpe Adria Trail

Wie niet de complete 750 kilometer van de Alpe Adria Trail wil wandelen, kan deze lange-afstandswandelroute ook opsplitsen in afzonderlijke dagetappes. Zo is de 12 etappe van de Alpe Adria Trail perfect tijdens een wandelvakantie aan de Millstätter See. Het traject van het Klingerpark in Seeboden naar de Alexanderhütte is 20 kilometer lang en behoorlijk pittig. Reken, mede door 1650 hoogtemeters, op zo’n acht uur wandelen. Het hoogste punt van de wandeling bevindt zich op de Tschiernock (2088 m). Onderweg heb je constant uitzicht op de Millstätter See en voor een welverdiende pauze kun je terecht bij diverse berghutten.

Wandelaars in Seeboden aan de Millstätter See
© Millstätter See Tourismus GmbH / Gert Perauer

4. Via Paradiso: rondwandeling Millstätter See

Wanneer de zon op de glooiende bergweides, de bossen en het meer schijnt, begrijp je direct waarom er voor de naam Via Paradiso is gekozen. De Via Paradiso is een rondwandeling rond de Millstätter See en bestaat uit vier etappes. In taal is de route 55 km lang en dagelijks leg je maximaal 15,5 km af. Je ontdekt de Millstätter See van alle kanten en voor iedereen met een goede conditie is de Via Paradiso prima te doen. Het is mogelijk om speciale Via Paradiso wandelpakketten, inclusief bagagevervoer, te boeken.

5. Villaroute Millstatt

Wandelingen hoeven niet altijd maar hoger, langer en verder te gaan. Soms is het ook heerlijk om door een dorpje te slenteren en een versnelling lager te wandelen. Zeker wanneer je een van de vorige dagen voor een pittige wandelroute bij de Millstätter See hebt gekozen. De villaroute door Millstatt is minder dan een kilometer lang en kan daarom ontspannen worden afgelegd. In het historische centrum van deze bestemming aan de Millstätter See vind je meer dan 20 villa’s uit de tijd van Oostenrijkse Keizerrijk. Het tochtje is makkelijk uit te breiden met een wandeling langs de oever van het meer.

 

Meer informatie over de Millstätter See

De Millstätter See heeft aan wandelmogelijkheden geen gebrek. Te midden van het Nationalpark Nockberge en de Millstätter Alpe ligt een wandelnetwerk van zo’n 500 kilometer aan routes. Zelfs voor wie niet de hoogte in wil gaan zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt wandelen langs de vlakke oever, op de glooiende flanken van de bergen of hoog boven de boomgrens bij de bergtoppen. De dorpen Seeboden, Millstatt, Radenthein, Pesenthein en Döbriach bieden genoeg mogelijkheden om te ontspannen. In de omgeving van de Millstätter See bevinden zich ook diverse leuke bezienswaardigheden.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.