Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - r1scfgoifquc8t6fe9rf
© VisitScotland / Kenny Lam
  • Eén van de meest zonnige plaatsen in Schotland
  • Geboorteplaats van avonturier John Muir
  • Ruime hoofdstraat met tientallen lokale winkels
  • Hier vind je Schotlands eerste wakeboard kabelbaan

Dunbar, gelegen aan de oostkust van Schotland, is een knus dorp dat wordt omringd door uitgestrekte weidelandschappen en een ruige kustlijn. Het dorp ligt in East Lothian op ongeveer drie kwartier rijden van Edinburgh. Vanwege de vele zonuren wordt Dunbar ook wel beschreven als een van de meest zonnige plaatsen in Schotland. Een ideale bestemming dus tijdens een zomervakantie in dit vaak wat regenachtige land!

In Dunbar’s brede hoofdstraat vind je allerlei unieke, lokale winkeltjes en statige oude gebouwen. Ook zijn er talloze award winnende horecagelegenheden en natuurlijk ook allerlei knusse B&B’s en hotels. Dunbar heeft een eigen treinstation en is dus ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. In het John Muir Country Park – een groot natuurgebied langs de kustlijn - kunnen families en natuurliefhebbers zich volop vermaken. Aan de rand van dit gebied vind je ook het East Links Family Park, een groot speelparadijs voor kinderen. Trampolines, karts, een treintje en een kinderboerderij zorgen voor urenlang vermaak.

Accommodaties bij reispartners in Dunbar

Wandelen in Dunbar

Een mooie, korte wandeling vanuit het centrum is die richting Dunbar Esplanade. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de zee en de ruige kustlijn. Ben je op zoek naar een langere wandeltocht? Kies dan voor de John Muir Link van Dunbar naar Cockburnspath. Deze wandeling is 16,5 kilometer lang en je bent ongeveer vier à vijf uur onderweg. Het is een ‘one way’ route, dus je moet terug met het openbaar vervoer. Wanneer je eens zin hebt in wat anders, kun je bij Foxlake Adventures terecht voor allerlei avontuurlijke activiteiten, zoals wakeboarden, een touwenparcours over het water en een zipline trail.

Toeristeninformatie voor Dunbar
Name North Berwick Information Centre
E-mail info@dunbar.org.uk
Telefoon 820700
Algemene informatie
Aantal inwoners
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. km
Hoogte dorp
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart