Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - lxcjhjgh0jmw2kwv0y2k
© VisitScotland / Kenny Lam
  • Pittoresk dorp met veel actieve mogelijkheden in de omgeving
  • Een kwartiertje rijden van Perth
  • Aan de voet van het Tay Forest Park
  • Geschikte bestemming voor gezinnen met kinderen

Het charmante dorpje Dunkeld ligt op iets meer dan 20 kilometer ten noorden van Perth. Een zomervakantie in Dunkeld is de perfecte combinatie van groene landschappen, cultuur, geschiedenis en sport. Het dorpje ligt aan de oevers van River Tay en wordt omringd door een heuvelachtig en bosrijk landschap. Ook voor families met kinderen is Dunkeld een fijne vakantiebestemming, in verband met de vele mogelijkheden.

Dunkeld is een pittoresk dorp met veel historische gebouwen, lokale winkeltjes en een aantal leuke horecagelegenheden. De 13e-eeuwse Dunkeld Cathedral is een prachtig staaltje gotische architectuur en zeker een bezoekje waard. In de omgeving van Dunkeld kun je allerlei sportieve activiteiten ondernemen, zoals wandelen, mountainbiken en vissen. Ook leuk: suppen op de River Tay. Mocht je met kinderen in Dunkeld op vakantie zijn, is een bezoekje aan de Beatrix Potter Garden een aanrader.

Accommodaties bij reispartners in Dunkeld

Wandelen in en rondom Dunkeld

In en rond het dorp zijn er allerlei mooie wandelmogelijkheden. Vlakbij ligt bijvoorbeeld het idyllische Loch of Lowes, dat je kunt bereiken met een relaxte wandeling door bossen en heuvelachtige weilanden. De wandeling duurt ongeveer twee à drie uurtjes en is geschikt voor alle leeftijden. Ook in het Tay Forest Park zijn prachtige wandelroutes, door schaduwrijke bossen en langs kabbelende beekjes. Een andere mooie wandeling is het Fiddler’s Path, die vanuit het dorp langs de River Tay, Dunkeld Cathedral en Neil Gow’s Oak (een 300 jaar oude boom) loopt. Wanneer je echt de bergen in wilt trekken, moet je iets naar het noorden richting Glenshee rijden. Daar kun je bijvoorbeeld de acht uur durende tocht naar de 1051 meter hoge Glas Tulaichean maken.

Toeristeninformatie voor Dunkeld
Name Perth iCentre
E-mail perth@visitscotland.com
Telefoon 450600
Algemene informatie
Aantal inwoners
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. km
Hoogte dorp
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart