Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - s8wwgjwqsize9bavuc6y
© VisitScotland / Kenny Lam
  • Knus, typisch Schots dorp vlakbij Loch Lomond
  • Keuze uit tientallen kilometers aan wandel- en fietsroutes
  • Ouderwetse dorpskern met gezellige horecagelegenheden
  • Twee verschillende golfbanen voor golfliefhebbers

Het kleine dorpje Drymen ligt in het zuiden van het Loch Lomond & The Trossachs National Park. Dit prachtige natuurgebied is een walhalla voor outdoorliefhebbers: hoge bergtoppen, dichte bossen, grote meren en tientallen kilometers aan wandelpaden wisselen elkaar af. Drymen is een populaire bestemming onder toeristen die hun zomervakantie in dit nationaal park door willen brengen. Vanaf hier kun je dan ook op een perfecte manier de rustige oostkant van Loch Lomond ontdekken.

Drymen is een knus dorp midden in de Schotse Highlands. De sfeer doet typisch Schots aan en meer dan een beknopt dorpscentrum, verschillende accommodaties en enkele horecagelegenheden vind je er niet. Toch is dat juist hetgeen wat Drymen zo charmant maakt. Iedereen is er erg gastvrij en je zult je er binnen een mum van tijd thuis voelen. Vanuit het dorp sta je binnen enkele minuten in de prachtige natuur en kun je je wagen aan een van de vele wandel- en fietsroutes die dit gebied rijk is.

Accommodaties bij reispartners in Drymen

Wandelen in Drymen

Rondom Drymen zijn er fantastische wandelmogelijkheden. Op nog geen tien minuten rijden ligt het plaatsje Balhama. Vanaf de grote parkeerplaats loopt hier een mooie route door bossen richting de 361 meter hoge Conic Hill, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over Loch Lomond, de kleine eilandjes in het meer en de Arrochar Alps. De wandeling is geschikt voor elk niveau en in totaal ben je ongeveer twee â drie uur onderweg. Ook vanuit het dorp zelf kun je verschillende routes lopen, zoals die naar de ruïne van Buchanan Castle. De ruïne van dit verwoeste 19e-eeuwse landhuis is een bijna spookachtige plek. De verschillende planten en bomen die er groeien hebben de muren en de binnenzijde van de ruïne bijna compleet overwoekerd en het zal niet lang meer duren voor er niks van over is. Dol op rivieren, watervallen en kloven? Dan moet je zeker naar de Finnich Glen, een smalle kloof met roodgekleurde zandbodem en met mos bedekte rotswanden.

Toeristeninformatie voor Drymen
Name Carrochan
E-mail info@lochlomond-trossachs.org
Telefoon 722600
Algemene informatie
Aantal inwoners
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. km
Hoogte dorp
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart