Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - uxaertbtsh6mkzawqvgp
© VisitScotland / Kenny Lam
  • Klein dorp omringd door wilde landschappen
  • Thuisbasis van het prachtige Eilean Donan Castle
  • Centraal gelegen in de westelijke Highlands
  • Vlakbij de Five Sisters of Kintail

Het kleine dorp Dornie is een voormalig vissersdorp en ligt midden in de westelijke Highlands. Rondom Dornie vind je een prachtige bergwereld en je kunt er vele activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen en kanoën. De meest belangrijkste bezienswaardigheid van Dornie is het Eilean Donan Castle, het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. Een perfecte dagtrip dus voor een zomervakantie in dit mooie land.

Dornie ligt precies op het punt waar de meren Loch Duich, Loch Alsh en Loch Long samenkomen en biedt daarom een geweldig uitzicht over het water, de Skye Bridge en de dorpjes aan de overkant. Het dorp zelf bestaat uit enkele huizen, een paar accommodaties en een leuke pub. De Kintail Ranger Service biedt – aan de zuidelijke kant van Loch Duich - begeleide zeekajak-avonturen aan, van beginnerslessen tot expedities voor gevorderden. Ook biedt de omgeving fantastische wandelroutes en fietsroutes.

Accommodaties bij reispartners in Dornie

Wandelen en fietsen rondom Dornie

Een heel netwerk aan wandelroutes ligt voor het grijpen wanneer je in Dornie verblijft. Deze leiden je door de bergen, langs meren, valleien en de kustlijn. Of je nu een ontspannen familiewandeling wilt maken of een uitdagende beklimming van een bergtop, het is allemaal mogelijk. De meest uitdagende route is die naar de Five Sisters of Kintail. Hier loop je over dramatische bergkammen en passeer je vijf verschillende bergtoppen. De route is 15 kilometer lang en je bent zeker 8 uur bezig, waarna je met het openbaar vervoer nog terugmoet naar het startpunt. Voor fietsliefhebbers is de bijna 30 kilometer lange route over de Ratagan Pass richting Glenelg een echte aanrader. Het is een vrij pittige route, maar wel eentje die zeker de moeite waard is vanwege de vele mooie uitzichten onderweg.

Toeristeninformatie voor Dornie
Name Visitor Centre Eilean Donan Castle
E-mail info@eileandonancastle.com
Telefoon 555202
Algemene informatie
Aantal inwoners
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. km
Hoogte dorp
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart