Skip to navigation Skip to main content
Serfaus Fiss Ladis Mascottes
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Ben je op zoek naar een ideale bestemming voor een vakantie met kinderen in de bergen, dan zul je waarschijnlijk al snel op Serfaus-Fiss-Ladis stuiten. Niet alleen 's winters, maar ook 's zomers is dit een waar paradijs voor families. Er zijn familievriendelijke (interactieve) wandelroutes, sensationale attracties en een verscheidenheid aan belevenisparken voor jong en oud. Wat je hier allemaal kunt doen en welke belevenisparken er in Serfaus-Fiss-Ladis zijn? We hebben een leuk lijstje gemaakt!

Familievakantie in Serfaus-Fiss-Ladis

Voor een afwisselende vakantie in de bergen met kinderen, ben je in Serfaus-Fiss-Ladis absoluut aan het juiste adres. Van speciale kinderhotels tot tientallen wandelroutes voor families en een scala aan belevenisparken, het ontbreekt je hier aan niets. Gelegen op een zonneplateau, geniet je hier van zonovergoten dagen terwijl je een actieve vakantie beleeft. Ben je nog op zoek naar tips voor een familievakantie in Serfaus-Fiss-Ladis, dan wil je in ieder geval een bezoek aan onderstaande belevenisparken op je lijstje zetten.

Beleveniswereld Serfaus

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een dag in Beleveniswereld Serfaus uit tal van belevenissen voor groot en klein. Vooral op hete dagen is het hier genieten geblazen en spelen kinderen op de waterattracties van het interactieve speelpark Murmliwasser. Een ander hoogtepunt is de marmottengrot, de knikkertoren en alle andere Murmli-speelgelegenheden die je in het park vindt. Overigens blijft het niet bij deze grote bergspeeltuin, er zijn nog veel meer attracties te vinden in Beleveniswereld Serfaus. Zo willen actiezoekers zeker een ritje maken op de Serfauser Sauser waarbij je met een zipline op zo'n 85 meter hoogte lang snelheden tot wel 65 km/u behaalt. 

Een van de leuke belevenisparken in Serfaus-Fiss-Ladis
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Christian Waldegger

Zomerfunpark Fiss

Ook in Fiss is er een belevenispark die de moeite van het bezoeken waard is als je met kinderen op vakantie in de bergen bent. Zomerfunpark Fiss bestaat uit zoveel attracties dat je er de hele dag zoet mee bent. Zo is er een enorm springkussen met een 13 meter hoge toren waar je af kunt springen en is er de 'Skyswing', oftewel een gigantische schommel. Ook de 2,2 km lange zomerrodelbaan Fisser Flitzer wil je met het hele gezin proberen. En voor de echte adrenalinezoekers onder ons, is een ritje met de Fisser Flieger een tip. Met een snelheid van wel 80 km/u raas je horizontaal door het berglandschap. Een dag vol actie, kun je dus wel stellen hier. 

Alpine Coaster in Serfaus-Fiss-Ladis
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Christian Waldegger

Mythenwelt Ladis

In Ladis gaan families met kinderen op zoek naar alles dat met het verhaal van 'de reus Wode' te maken heeft. Mythenwelt Ladis is een avonturenpark dat in het teken staat van de flora en fauna van de omgeving en laat gezinnen op ontdekking gaan. Volg het waterwandelpad of maak de rondwandeling op de Mythenweg, en bewonder de reusachtige mieren en levensgrote regenwormen. Een spannend avontuur voor kinderen en een mooie wandeltocht voor bergliefhebbers!

Belevenispark Hög

Andere tip voor een leuke dag uit is Belevenispark Hög, gelegen bij het middenstation van de Alpkopfbahn in Serfaus. Het avonturenpark ligt op een hoogte van 1829 meter rondom een bergmeer en biedt allerlei verschillende speelgelegenheden en -toestellen in en naast het water. Je kunt ook het meer op, bijvoorbeeld met de waterfiets, sup of kano. Bovendien vind je hier de gezinscoaster Schneisenfeger, een zomerrodelbaan die je met hoge snelheid loopings, scherpe bochten en hobbels laat bedwingen. Ook leuk: je kunt hier lekker picknicken en barbecueën! 

Belevenispark Hög in Serfaus-Fiss-Ladis
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Georama Lassida

Een bergavontuur voor het hele gezin op 2350 meter hoogte: dat is Georama Lassida. Hier duiken kinderen in de wereld van rotsen, stenen, fossielen en oudheden en gaan ze op zoektocht naar berggeschiedenis. Er is een enorm uitgravingsgebied waar kids zich kunnen uitleven in het zand. Dat is niet het enige wat hier te doen is, ook is er een motoriek-trail waar kinderen op kunnen spelen en balanceren. Daarnaast kun je neerploffen op het terras en genieten van de vele zonuren van Serfaus-Fiss-Ladis van het naastgelegen restaurant Lassida. Bestel iets kouds, doe je tegoed aan een lekker Alpengerecht en kijk uit op het bergpanorama terwijl kinderen druk op zoek zijn in het zand. 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Serfaus-Fiss-Ladis.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.