Kamperen met pubers in Oostenrijk

Kamperen met pubers in Oostenrijk

24 mei 2021

door Marlous in Kamperen

Waar moet je heen als je wilt gaan kamperen met pubers in Oostenrijk, zonder dat het 'saai' en 'stom' wordt? Als je fan bent van een kampeervakantie en je wilt naar Oostenrijk met je puber(s), dan kan het nog wel eens een zoektocht worden welke camping leuk is om naartoe te gaan. Pubers vervelen zich snel, maar op de volgende campings komt er ongetwijfeld geen verveling aan te pas. Neem een kijkje bij ons lijstje en doe inspiratie op, voor je als je in de zomervakantie wilt gaan kamperen met pubers in Oostenrijk!

Op kampeervakantie met pubers

Kamperen hoeft niet alleen maar geschikt te zijn voor gezinnen met kleine kinderen of rustzoekers. Ook als je op vakantie gaat met pubers kan kamperen hartstikke leuk zijn, als je naar de juiste camping gaat en verblijft in veelzijdige omgeving. Wat vinden pubers wél leuk om te doen? Ga je naar Oostenrijk op vakantie, zoek dan een camping waar niet alleen op het kampeerterrein zelf leuke dingen zijn om te doen, maar eentje die zich ook bevindt in een leuke omgeving waar activiteiten te doen zijn. Zo kun je uitstapjes maken om te gaan raften, canyoningen, klettersteigen, mountainbiken, klimmen, slacklinen en andere coole dingen waar menig puberhart sneller van gaat kloppen. Welke campings leuk zijn als je gaat kamperen met pubers in Oostenrijk? Hier een aantal op een rij!

#1. Erlebnis Comfort Camping Aufenfeld - Aschau

Erlebnis Comfort Camping Aufenfeld bevindt zich in Aschau im Zillertal en is een plek waar tieners het zonder twijfel naar hun zin gaan hebben. De prachtige, ruim opgezette camping beschikt over allerlei faciliteiten en er wordt iedere dag sport en spel georganiseerd. Zo kan er mee worden gedaan aan beachvolleybal- en beachvoetbaltoernooien en kun je slacklinen over het zwemmeer. En dat niet alleen, want voor campinggasten is er speciaal activiteitenprogramma ontwikkeld, geheel gratis. Het programma bestaat uit boottochten, e-biketochten door het Zillertal, suppen, raften en zelfs paragliden. En hebben de pubers zin in een feestje? Dan is er muziek in de compleet in Western-stijl ingerichte saloon!

Erlebnis Comfort Camping Aufenfeld bekijken

#2. Camping Am Waldbad -  Dellach im Drautal

Ook in Dellach im Drautal kun je op Camping Am Waldbad een heerlijke tijd beleven met de hele familie. De camping ligt in een natuurrijke omgeving vlak bij rivier de Drau, een ideale basis voor het doen van vele sporten. Pubers zullen zich zonder meer vermaken met de mogelijkheden om te raften, kajakken, beachvolleyballen en slacklinen. Op slechts enkele kilometers van het kampeerterrein kun je een canyoningtocht maken in de Gnoppnitzbach. Daarnaast beschikt de camping ook nog onder andere over een skatepark, een voetbalveld en meerdere zwembaden.

Camping Am Waldbad bekijken

Bekijk het campingaanbod in Oostenrijk van ANWB >

#3. Burgstaller Komfort Cp Park - Döbriach

Burgstaller Komfort Cp Park in Döbriach is niet alleen een paradijs voor kinderen, maar ook heel leuk als je gaat kamperen met pubers in Oostenrijk. Het kampeerterrein is volledig ingericht op families en heeft voor elke leeftijdsgroep leuke activiteiten om te doen. Zo kunnen jongeren vanaf 16 jaar 's avonds dansen in de disco. Jonger dan 16? Ook dan is er een speciale disco waar tieners kunnen dansen en zich kunnen uitleven zónder hun ouders en kleine broertje of zusje. Bovendien is er een Teens Club die toffe activiteiten organiseert, zoals een strandfeest, barbecue-avond, avondwandeling en diverse sportactiviteiten. 

Burgstaller Komfort Cp Park bekijken

#4. Camping Natterer See - Natters

Een ontzettend leuke plek om te gaan kamperen met pubers in Oostenrijk is Camping Natterer See. Het kampeerterrein in Natters heeft in het hoogseizoen animatie en een programma speciaal voor tieners ontwikkeld. De pubers kunnen leeftijdsgenoten ontmoeten in de jongerenhal, meedoen aan een volleybaltoernooi die in de avonduren plaatsvindt, gezamenlijk relaxen bij een knisperend kampvuur, rodeo stier rijden en een filmavond houden. Geen moment verveling tijdens een vakantie, want tussendoor worden er continu toffe activiteiten, spellen en sporten georganiseerd. 

Camping Natterer See bekijken

#5. Camping Olachgut - Murau

Saai komt absoluut niet in het woordenboek voor als je gaat kamperen op Camping Olachgut in Murau. Een vakantie op deze camping staat voor een afwisselende en actieve vakantie. Fakkeltochten, skaten, voetballen en lange avonden met andere tieners aan een warm kampvuur behoren allemaal tot de mogelijkheden. Paardenliefhebbers kunnen paardrijden op camping en beginners kunnen het leren met het uitgebreide lesaanbod. Ook de omgeving waarin het kampeerterrein zich bevindt is een leuke plek waar je tal van uitstapjes kunt maken. Raften kan op rivier de Mur en een groot netwerk aan mountainbikepaden ligt op je te wachten voor een sportieve dag in de bergen. 

Camping Olachgut bekijken

Meer leuke campings in Oostenrijk bekijken? Neem een kijkje bij het aanbod van Allcamps >

Mountainbiken met pubers op vakantie

#6. Schluga Camping Hermagor - Hermagor

Zeker een leuke optie als je wilt gaan kamperen met pubers in Oostenrijk is Schluga Camping Hermagor, dat bij de Pressegger See in Hermagor ligt. Voor alle leeftijdsgroepen is er een uitgebreid activiteitenprogramma en talloze sporten om te doen tijdens de zomervakantie. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan voetbaltoernooien, beachvolleyballen en er worden filmavonden gehouden. Ook vanuit de camping zijn er een groot aantal activiteiten te beleven. Niet ver van het kampeerterrein kun je bergbeklimmen of meegaan met uitdagende mountainbiketochten. 

Schluga Camping Hermagor bekijken

Heb jij nog tips waar je leuk kunt kamperen met pubers in Oostenrijk? Laat het ons weten in een reactie!

Zomervakantie tips