Skip to navigation Skip to main content
54334 - 8 mooie vakantiehuizen in Karinthië (1)

Een vakantiehuis in Karinthië is zo gevonden. Er is een groot aanbod en voor ieder gezelschap is er een geschikt onderkomen. Moeite met het vinden van een leuk vakantiehuis in Karinthië? Dat is begrijpelijk, er zijn zo veel dingen waar je over na moet denken bij het boeken van een accommodatie. Is er genoeg ruimte, zitten we op een goede locatie en hoe zijn de faciliteiten? Het vinden van een goed verblijf kan moeilijk zijn. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij 8 superleuke vakantiehuizen in Karinthië voor je op een rijtje gezet.

Vakantiehuizen in Karinthië

De zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, Karinthië, is de laatste jaren steeds populairder geworden onder vakantiegangers. En dat is niet zonder reden, de bergen van Karinthië bieden namelijk oneindig veel activiteiten en vermaak. Ook niet te missen zijn de ruim 1200 meren verspreid over het gebied. De grootste meren zijn de Wörthersee, Weissensee en Millstätter See, waar zomers van alles gebeurd. Zo kan je bij verschillende meren deelnemen aan leuke wateractiviteiten. De zuidelijke ligging en vele zonuren zorgen voor een mediterraans klimaat tijdens je zomervakantie, waardoor je ook nog eens heerlijk kan zwemmen. Hieronder hebben we 8 mooie vakantiehuizen voor je geselecteerd.

LEES OOK: Leuke uitstapjes en activiteiten in Karinthië >

1. Vakantiehuis Berghof, Villach

Het prachtige houten vakantiehuis Berghof kan zo in een magazine staan. Het in Villach gelegen huisje ligt op 150 meter afstand van het strand en minder dan 100 meter van de Ossiacher See. Berghof is een 6-persoons vakantiehuis en beschikt over vier kamers, verdeeld over twee verdiepingen. Het huis biedt echte luxe uit met faciliteiten als een zonnig balkon, tuin met terras, wasmachine, klassieke Oostenrijkse open haart en zelfs een lekkere sauna. Het huisje maakt deel uit van een kleinschalig vakantiepark dat voorzieningen biedt als een tennisbaan, tafeltennis, beachvolleybal en kinderspeelplaats. Echt een paradijs voor alle leeftijden!

Bekijk Vakantiehuis Berghof in Villach

2. Stijlvol chalet, Finkenstein am Faaker See

Dit prachtig gedecoreerde nieuwbouwchalet is de vinden in het Oostenrijkse dorpje Finkenstein am Faaker See. De traditionele Oostenrijkse houtlook gecombineerd met de moderne meubels en bruine tinten geeft het huis een unieke warme uitstraling. Vanuit de slaapkamer aan de voorzijde heb je zicht op de adembenemende Mittagskogel-berg. Het chalet beschikt over drie slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Een grote plus is het privé strand aan misschien wel een van de mooiste meren van Oostenrijk: de Faaker See. Ook is er vlakbij gelegen een strandbad en zit je vlak bij de Mittagskogel, wat een prachtige bestemming is voor een wandeldag. Je hoeft je hier dus nooit te vervelen!

Bekijk dit chalet in Finkenstein am Faaker See

3. Vakantiehuis Panoramo, Klippitztörl

Zoals de naam van het huisje al een beetje verklapt is het uitzicht fantastisch. Verspreid over het hele appartement zijn prachtige vloer-tot-plafond ramen die je goed zicht geven op het adembenemende landschap. Wat je buiten kan zien neemt niets weg van het prachtige interieur binnenshuis. Het 4-kamer chalet is gedecoreerd met super-de-luxe meubels en faciliteiten. Zo is er een afwasmachine, wasmachine, open haard, bubbelbad, ruim terras, sauna en infrarood sauna aanwezig. Zomers is het chalet gelegen bij verschillende wandelroutes en s ‘winters kan je met goede skicondities zelfs in een keer naar het huisje toe skiën. Ideaal voor alle seizoenen dus.

Bekijk vakantiehuis Panoramo in Klippitztörl

4. Vakantiehuis Klippitzrose, Klippitztörl

Gelegen in Klippitztörl vind je dit ruime 5-kamer vakantiehuis van 100 m2. Met een mooi uitzicht op de bergen en het landschap is dit verblijf ideaal voor mensen die genieten van natuur. Het grootste pluspunt van deze accommodatie is met afstand het heerlijke dek die de hele dag uitkijkt op het prachtige landschap. Wat betreft de omgeving is het huis geschikt voor echte sportievelingen. Met een berglift op 300 meter afstand en meerdere wandelroutes gelegen in het gebied is er genoeg vermaak.

Bekijk vakantiehuis Klippitzrose in Klippitztörl

5. Clofers Leisure Lodges, Jenig

In Jenig vind je de Clofers Leisure Lodges, die gemaakt zijn van massief houten boomstammen. Een park met zes prachtige houten chalets met elk twee appartementen. Het verblijf sluit perfect aan bij de Nederlandse standaarden: goede bedden, ruime douche, lekker terras en een moderne keuken. Het 87 m2 4-kamer chalet is geschikt voor maximaal zes personen. Het leuke van de locatie van het huisje is, dat je zo een dagje naar Slovenië of Italië rijdt. Ook is het gelegen dichtbij het warmste meer van Karinthië, de Presseggersee. Deze ligt op slechts 14 km afstand.

Bekijk een van de Clofers Leisure Lodges in Jenig

6. Clofers Relax Residences, Rattendorf

Al eerder in de lijst kwamen wij in aanmerking met de Clofers vakantiehuisjes, en zoals voorheen ook het geval was zijn de Clofers Relax Residences in Rattendorf weer pure luxe. Met de moderne en sfeervolle inrichting voel je je direct thuis. De gloednieuwe appartementen zijn centraal in het dorp van Rattendorf gelegen. Ook handig is het busstation dat zich vlak bij het appartement bevindt, zo hoef je niet naar de lift te lopen. Bij een verblijf in dit chalet krijg je een Nassfeld Premium Plus Card. Hiermee kun je gratis gebruik maken van de bergliften en kun je gratis of tegen gereduceerd tarief gebruik maken van vele activiteiten in de regio.

Bekijk de Clofers Relax Residences in Rattendorf

7. Vakantiehuis Sonnkegel, Sirnitz - Hochrindl

Vakantiehuis Sonnkegel is een leuk, typisch Oostenrijkse accommodatie te vinden in Sirnitz - Hochrindl. Het vakantiehuis van 85 m2 is comfortabel en gezellig ingericht. Het betaalbare verblijf beschikt over allerlei leuke faciliteiten. Voornamelijk de tuin is een echt paradijsje met een leuke speeltuin voor de kinderen en een heerlijk terras met prachtig uitzicht over de Alpen van Karinthië. Ook binnenhuis is het genieten met een leuke open haard en een lekkere infrarood sauna. De Sonnkegel ligt vrij afgelegen van het dorp, maar heeft binnen een afstand van 500m een piste, lift en langlaufloipe. Er is dus genoeg vermaak in de buurt te vinden.

Bekijk vakantiehuis Sonnkegel in Sirnitz - Hochrindl

8. Hütte Gimpel, Sirnitz - Hochrindl

Spiksplinternieuw is wat je kan zeggen van vakantiehuis Hütte Gimpel. De bouw van het park waar meerder van deze moderne, maar toch gezellige houten chalet staan, is in 2019 afgerond. De mooie houten meubels in combinatie met wat knusse decoratie geeft het huis een warme gezellige uitstraling. Een ander groot voordeel van het chalet is de heerlijke locatie. Restaurants, piste’s, liften, skischolen, wandelroutes en zelfs een golfbaan zijn dichtbij. En ook heb je vanuit het huis nog eens een mooi uitzicht krijgt op de bergen.

Bekijk Hütte Gimpel in Sirnitz - Hochrindl
Marit Zomer

Over Marit

Marit gaat al van kinds af aan op vakantie naar de bergen. Soms naar een van de bekende bergmeren, soms in een rustig bergdorp. Wandelen is haar favoriete bezigheid in de bergen.