Skip to navigation Skip to main content
11001 - De 10 leukste vakantiebestemmingen in Karinthië (1)
© Kärnten Werbung, Uwe Geissler

Karinthië is een populaire vakantiebestemming. Of het nou gaat om een familievakantie, een actieve vakantie of een ontspannen vakantie in de natuur. De vele zonuren, aangename temperaturen, het glooiende, maar toch ruige landschap en de vele meren hebben voor iedere vakantieganger wel iets te bieden. Het aanbod aan campings, hotels en appartementen is groot, er zijn tal van activiteiten mogelijk en de lokale bevolking is ontzettend vriendelijk. Geniet van de mooie omgeving, proef de lokale specialiteiten en ga op ontdekkingstocht. In dit blog hebben we tien van onze favoriete vakantiebestemmingen in Karinthië voor je op een rijtje gezet.

Op vakantie in Karinthië

Karinthië is een geliefde bestemming bij veel bergliefhebbers. Je vindt tal van mooie campings, zoals bijvoorbeeld aan de Weissensee, maar je kunt ook kiezen voor een gezellig vakantiehuis, appartement of hotel. Vanuit daar kun je de natuur van deze veelzijdige deelstaat ontdekken. Een van de meest geliefde activiteiten in de regio is toch wel wandelen. Om een meer, door het dal of naar de top van een berg: het grote netwerk aan routes biedt voor iedereen een mooie wandeltocht. Daarnaast telt de regio ook genoeg prachtige bezienswaardigheden en gezellige plaatsen. Kortom: er is genoeg te beleven in Karinthië!

Alles over kampeervakanties in Karinthië

#1. Weissensee

De Weissensee ligt midden in de Gailtaler Alpen, vlak bij de Italiaanse grens. Het is een prachtig meer, dat sinds een paar jaar ook de titel van 'natuurpark' heeft mogen ontvangen. Het meer is ongeveer 12 kilometer lang en ontzettend helder en zuiver. De meeste dorpen liggen aan de westoever. Er liggen drie campings aan de Weissensee en tal van hotels en appartementen. Liefhebbers van vis en lekker eten zijn hier aan het juiste adres. De zogenaamde Kärntner Lax’n forel, die hier al in de 14e eeuw voorkwam en nu sinds kort ook weer leeft, kun je op allerlei manieren uitproberen. Evenals allerlei andere specialiteiten. Tip: maak een culinaire boottocht over het meer!

11001 - weissensee (1)
De Weissensee is favoriet bij veel vakantiegangers (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)

#2. Döbriach aan de Millstättersee

In Karinthië liggen meer dan 1200 meren, waaronder de Millstättersee. Veel mensen bestempelen dit meer als een van de mooiste van Karinthië. Er liggen acht dorpen rondom de Millstättersee. Döbriach ligt aan de oostelijke oever, aan de voet van de Mirnock en vlak bij Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Het is een fijne bestemming voor wandelaars. Vanaf het dorp heb je toegang tot een uitgebreid netwerk aan paden en routes, waaronder de Millstättersee Hohensteig. Ook voor families met kinderen is Döbriach een fijne vakantiebestemming. Het campingaanbod is groot, er zijn veel stranden om te ontspannen en leuke activiteiten om je uit te leven.

#3. Villach

Villach is de op één na grootste stad van Karinthië. De stad ligt vlak bij het drielandenpunt van Italië, Slovenië en Oostenrijk, aan de voet van de 2166 meter hoge Dobratsch en het gelijknamige natuurpark. Villach is een mooie stad met meerdere bezienswaardigheden en een leuk centrum. Je kunt er niet alleen lekker winkelen, maar ook op onderzoek gaan naar de historie van de stad. Omdat Villach goed bereikbaar is, is het een ideale bestemming voor een dagje uit of mini citytrip. Heb je wel weer genoeg stad gezien? Wijk dan uit naar het natuurpark, de Faaker See of Ossiacher See.

#4. Heiligenblut

Heiligenblut ligt midden in Nationaal Park Hohe Tauern, aan de voet van de Großglockner. Het is een prachtig dorp, met idyllische hotels, pensions en boerderijen. De trots van het dorp is de karakteriserende kerk. Heiligenblut is een bestemming voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. De omliggende bergwereld heeft ontzettend veel te bieden. In de omgeving liggen tal van wandel- en fietspaden. Vanaf hier rijd je zo op de Großglockner Hochalpenstrasse en kun je de Pasterze Gletscher bezoeken.

#5. Hermagor - Presseger See

Hermagor - Pressegersee ligt in het zuiden van Karinthië. Als je verblijft op deze bestemming zit je vlak bij de Italiaanse grens, bergwereld Nassfeld en iets ten oosten van de Presseger See. In de omgeving liggen meerdere hotels en appartementen en ook zijn er een aantal fijne campings. Het hoogtepunt van deze bestemming is de Presseger See, ook wel de badkuip van het Gailtal genoemd. Dit kleine meer bereikt zomers temperaturen tot wel 28 graden en is ideaal voor een vakantie aan het water. Tip: aan de Presseger See ligt het 1. Kärtner Erlebnispark, een leuk pretpark voor families met kinderen.

#6. Wörthersee

De Wörthersee is met een oppervlakte van 19,39 km² het grootste meer van Karinthië. Het water is kraakhelder, ontzettend zuiver en turquoise van kleur. In de zomer loopt de temperatuur op tot een graad of 25. Er zijn tal van stranden rondom het meer te vinden en er zijn allerlei watersporten mogelijk. In de plaatsen rondom het meer, waaronder de hoofdstad Klagenfurt, liggen diverse hotels en appartementen. Ook liggen er een aantal campings in de omgeving.

Vind alles wat je nodig hebt voor een kampeervakantie in Karinthië >

11001 - nationaal park amp biospharenpark nockberge (1)
De Wörthersee is het grootste meer van Karinthië (Foto: © Kärnten Werbung, Steinthaler)

#7. Turracher Höhe

Turracher Höhe ligt op de grens van Steiermark en Karinthië. In de buurt van het dorp liggen drie meren, maar door de lage temperatuur is het niet echt aangenaam om er in te zwemmen. Wel lopen er allerlei mooie wandelingen naartoe. Een andere optie zijn de vijf speciale paden, de‘Geopfade’. Tijdens het wandelen kom je langs de zogenoemde ‘Geopunkte’, welke bezienswaardigheden aanduiden. Zowel in het dal, als in de omliggende bergen vind je talloze leuke, mooie en uitdagende wandelpaden. De paden in de bergen zijn bereikbaar met de twee geopende bergliften. Ook leuk, en met name tijdens een vakantie met kinderen: maak een ritje in de ‘Nocky Flitzer’ zomerrodelbaan.

Tip: mis niks van het mooie Karinthië tijdens een vakantie van Alpenreizen >

#8. Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim ligt in het hart van Karinthië, aan de rand van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Wellness is een belangrijk onderdeel van het dorp. Men zegt zelfs dat de wellnesscultuur hier ooit begonnen is. Het is dan ook zeker aan te raden om na een actieve dag een beetje ontspanning te zoeken in een van de twee thermen. Bad Kleinkirchheim wordt omringd door de glooiende bergen van de Nockberge. Wandelaars vinden hier een uitgebreid aanbod aan wandelpaden, waaronder een aantal etappes van de Alpe-Adria-Trail. Verkoeling is zomers te vinden in de nabijgelegen meren, zoals de Millstättersee, Feldsee/Brennsee en de Afritzer See.

11001 - de feldsee (1)
In Nationaal Park Biosphärenpark Nockberge vind je een prachtige bergwereld! (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)

#9. Feldsee/Brennsee en de Afritzer See

Eigenlijk zijn het twee meren, maar de legende gaat dat het vroeger niet zo was. Het schijnt dat de reus Mirnock uit woede een steen in het water smeet, die het meer in tweeën deelde: de Feldsee/Brennsee en de Afritzer See. De plaatsen Feld am See en Afritz am See zijn beide leuke bestemmingen voor een zomervakantie. In de omgeving liggen allerlei mooie wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Ook families met kinderen vinden hier allerlei mogelijkheden. Familietip: breng een bezoekje aan het Alpenwildpark Feld am See!

#10. Ossiacher See

Vlakbij Villach ligt de Ossiacher See. Met een oppervlakte van 10,5 km² is dit meer het op twee na grootste van Karinthië. Vooral fietsers vinden hier veel mogelijkheden. Zo ligt er bijvoorbeeld een 27 kilometer lang fietspad rondom de Ossiacher See en zijn er nog tal van andere fietspaden om te ontdekken. Er liggen zeven dorpen rondom het meer waar je kunt overnachten. In het plaatsje Annenheim heb je toegang tot de Gerlitzen bergwereld. De Kanzelbahn brengt je gemakkelijk en snel de bergen in.

Bekijk accommodaties in Karinthië

11001 - ossiacher see (1)
Wandelen met uitzicht op de prachtige Ossiacher See (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)
Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.