Skip to navigation Skip to main content

9 campings bij Hermagor in Karinthië

Overzichtsfoto Camping Flaschberger
© NLW Tourismus Marketing GmbH

Aan campings in en rond Hermagor, diep in Karinthië, geen gebrek! Je geniet er van de Oostenrijkse cultuur, terwijl je ook proeft van de Italiaanse invloeden. Het is een heerlijke uitvalsbasis voor families, wandelaars, sportievelingen en zonaanbidders die graag aan of bij een meer willen vertoeven. Bij Hermagor vind je bergwereld Nassfeld, de Presseger See en verschillende campings. Maar ook Villach, de Weissensee, Italië en zelfs Slovenië zijn niet heel ver weg. Het dorp zelf is weliswaar niet heel inspirerend, maar je vindt er alles wat je nodig hebt. We hebben 9 fijne campings in de omgeving van Hermagor op een rij gezet.

Camping Europarcs Hermagor-Nassfeld

Een camping bij Hermagor die alle voorzieningen heeft die je zoekt is Europarcs Hermagor-Nassfeld. Er zijn ruime plaatsen langs straatjes met berkenbomen en met zicht op de bergen rondom. De camping wordt ook in de winter gebruikt, waardoor de voorzieningen prettig en wat luxer zijn. Er zijn zelfs een spa, een fitnesscentrum en een kinderboerderij. Wil je liever niet in een tent? Dan kan je kiezen voor een mobile home of een houten vakantiehuisje. Voor kinderen zijn er glijbanen, trampolines en animatie/activiteitenprogramma's. Er is een binnen- en een buitenbad, met allerlei wellnessvoorzieningen.

  • Binnen- én buitenzwembad
  • 5 kilometer van de Pressegger See
  • Van alles te doen in de omgeving
Europarcs Hermagor
© NLW Tourismus Marketing GmbH / Peter Maier

Sonnenresort Maltschacher See

Deze camping aan de oostzijde van Villach is weliswaar iets verder van Hermagor maar is ideaal voor het hele gezin. Op een uurtje afstand van Hermagor ligt Sonnenresort Maltschacher See aan de Maltschacher See. Klinken twee restaurants, fitness, sauna en binnenzwembad al luxe? Wat denk je dan van de bowlingbaan, sportvelden, met gratis tennis, tafeltennis en beachvolleybal. Er is midgetgolf en de kleine supermarkt heeft afhaalmaaltijden. Vanaf de camping heb je uitzicht op de Nockberge. Je bent dichtbij Villach, Slovenië en Hermagor.

  • Ligging aan de Maltschacher See
  • Animatieprogramma’s voor alle leeftijden
  • Twee restaurants en een cocktailbar

Drau-Camping Sachsenburg

Drau-Camping Sachsenburg ligt in de brede Drau-vallei, net ten noorden van Hermagor. De camping ligt dicht bij het plaatsje Sachsenburg, waar je naartoe kunt wandelen. Het dorp heeft een markt en eettentjes. Door de vallei loopt het Drau-fietspad, dus je kunt hier goed fietsen, maar ook zwemmen. In de omgeving kun je wandelen, klimmen, raften, vissen en veel meer. Niet voor niets heeft Karinthië de meeste zonuren van Oostenrijk. Vanuit deze camping ben je ook zo bij Schloss Porcia. Dit renaissance kasteel ligt bij Spittal an der Drau en heeft naast een museum ook een boerenmarkt een keer per week.

  • Direct aan rivier de Drau
  • Ook accommodaties te huur
  • Openluchtzwembad op 15 min. (gratis)

Camping Flaschberger

Een kleine camping bij Hermagor is Camping Flaschberger: gemoedelijk, keurig en goed onderhouden. Het sanitair is schoon, de plaatsen zijn ruim. Zoek je een fijne camping op een mooie plek, met voldoende rust, dan is dit een camping voor jou. De camping beschikt over buiten- en binnentennisbanen. Er is een klein zwembad. De staanplaatsen zijn ruim, op een grasvlakte gescheiden door heggen en struiken, met schaduw van oude loof- en naaldbomen. Er is prachtig zicht op het berglandschap rondom. Je kunt via de camping meedoen aan duikcursussen. Hermagor-Pressegersee biedt volop wandel- en fietsmogelijkheden en je vindt er avonturenpark Karnter Erlebnispark.

  • Verzorgde, groene, rustige camping
  • Klein, maar fijn zwembad
  • Eenvoudig restaurant en campingwinkel
Zwembad Camping Flaschberger
© NLW Tourismus Marketing GmbH

Hapimag Resort Sonnleitn

Wil je eigenlijk helemaal niet kamperen, maar zoek je wel een fijn adresje bij Hermagor? Misschien is Hapigmag Resort Sonnleitn dan iets voor jou. Op de berg zijn 21 boerenhuizen omgebouwd tot 100 heerlijke vakantiewoningen. Je zit middenin de Bergwereld Nassfeld. Campings liggen hier niet boven op de berg, maar dit resort heeft alles wat je wilt. Een overdekt zwembad, een campingwinkel en een fijn Oostenrijkse Almrestaurant. Wandelen kan vanaf het resort. Italië ligt op 5 kilometer afstand. Je wandelt er zo naar toe! Maar je bent ook zo bij de Presseger See als je afkoeling zoekt.

  • Overnachten op 1400 meter
  • Wandelroutes starten voor de deur
  • Uit eten bij restaurant Almstüberl

Camping Max Presseggersee

Camping Max Presseggersee is klein en eenvoudig. Op de camping zorgen fruit- en loofbomen voor schaduw op de plaatsen. Geen animatie, geen live-muziek, op deze camping vind je je rust weer terug. Deze camping bij Hermagor ligt dichtbij het meer met strand en een ligweide. Er is een surfschool, zodat je je vaardigheden op een surfplank kunt uitproberen. In de rivier, de Vella, kun je vliegvissen. De Pressegersee is, met wel 28 graden, het warmste meer van Karinthië. Maar ondertussen is het ook van drinkwaterkwaliteit. Genieten dus langs de oever, in het water of erop.

  • Op loopafstand van de Pressegger See
  • Slechts 50 kampeerplaatsen
  • Ideaal voor water- en bergsporters

Europarcs Pressegger See

Naast de Presseger See in Karinthië ligt Europarcs Pressegger See. Dit vakantiepark ligt in een een bos en is heerlijk voor watersport door het warme meer. Het vakantiepark met chalets wordt keurig bijgehouden, met schaduw door loofbomen en heggen, en daardoor geschikt voor een vakantie met kinderen. Er zijn dan ook allerlei voorzieningen voor de hele familie. Een privéstrand aan de Pressegger See, een speelweide, een waterglijbaan en kano- en waterfietsmogelijkheden. Zwemmen in het heerlijke openluchtzwembad is ook een mogelijkheid.

  • Alleen accommodaties te huur
  • Pressegger See op loopafstand
  • Buitenzwembad en wellnesscentrum

Camping Ronacher

Camping Ronacher is een terrassencamping met uitzicht op het water en hellingen met bossen. De camping ligt iets verder van Hermagor, maar direct aan het water van de Weissensee, met een grote ligweide en een zandstrandje. Ook vind je hier een bar, een steiger, een kiosk, speeltuin en sportvelden. Je kunt hier kano's, waterfietsen en supplanken huren. Vanaf de camping kun je aan begeleide wandelingen meedoen.

  • Kamperen aan de Weissensee
  • Indoor en outdoor speeltuin voor kinderen
  • Heerlijk restaurant en campingwinkel
Luchtfoto oostoever Weissensee
© Karnten Werbung / Michael Stabentheiner

Camping Knaller

Ook deze camping aan de Weissensee willen we je niet onthouden. Alleen de naam vraagt al om een bezoek: Camping Knaller. De camping ligt aan de Weissensee. Er ligt wel een weg tussen de camping en een het strand met kleine kiezels. Aan het strand vind je de receptie en een restaurant met terras. De camping zelf loopt langzaam af richting het meer. De staanplaatsen zijn gescheiden door lage heggen.

  • Kampeerplaatsen en huuraccommodaties
  • Campingwinkel met lokale producten
  • Heerlijk strandbad met uitgebreide voorzieningen
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.