Skip to navigation Skip to main content

Nassfeld-Pressegger See: een bergwereld voor het hele gezin

Stel geniet van uitzicht bergwereld Nassfeld
© Martin Lugger Photography

Het district Hermagor ligt in het zuiden van de Oostenrijkse provincie Karinthië, op de grens met Italië. Kenmerkend aan deze regio is dat je hier middenin de Oostenrijkse cultuur zit, maar dat de Italiaanse invloeden ook duidelijk aanwezig zijn. Hermagor bestaat uit een aantal gemeenten, waaronder Hermagor-Pressegger See. De gelijknamige stad is de hoofdstad van het district en telt iets meer dan 7000 inwoners. De stad en de omgeving bieden veel leuke mogelijkheden voor een vakantie in de bergen. In dit artikel alles over een vakantie in Nassfeld-Pressegger See.

Bergwereld Nassfeld-Pressegger See

Rondom Hermagor vind je verschillende mogelijkheden voor een zomervakantie. Iets ten zuidwesten van de stad vind je de bergwereld Nassfeld–Pressegger See. Je komt hier via de Nassfeldpass, welke je ook kunt nemen als je vanuit Hermagor naar Italië rijdt. Nassfeld-Pressegger See biedt in de winter een skigebied en in de zomer een wandel-, bike en familieparadijs. Vanuit Tröpolach kun je in de zomer de gondel (de Millenium Express) pakken naar de top van de Kofelplatz-Madritsche op 1919 meter. Ook zijn er andere liften open, zoals de Gartnerkofel en Madritschen stoeltjesliften.

Met de Millennium-Express of Madtrischen lift de bergen in

De gondel is elke dag van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend, de stoeltjesliften net wat minder lang. Voor gasten met een +Card is toegang tot de liften gratis. Ook kinderwagens en mountainbikes mogen gratis mee. Eenmaal aangekomen op de berg vind je een ruime keus aan leuke activiteiten. Natuurlijk kun je beginnen met één van de wandel- of fietstochten. Verder zijn er ook een aantal leuke activiteiten voor het hele gezin: het Nassfeld Outdoor Park met rotslabyrint en klimpark en zomerrodelbaan Pendolino (langste van Karinthië).

Stoeltjeslift Nassfeld
© NLW Tourismus Marketing GmbH
alpine swing 'Dondolo' in bergwereld Nassfeld
© Martin Lugger Photography
Hangbrug Klettersteig Däumling in Nassfeld
© Gert Steinthaler
Pendolino: langste zomerrodelbaan van Karinthië
© Austrian Mediahouse / Peter Maier
00000014428 NLW Aqua Trail5 Peter Maier
© Austrian Mediahouse / Peter Maier

Met de Gartnerkofel stoeltjeslift naar de Garnitzenberg

Ten oosten van de Koffelplatz-Madritsche vind je de Gartnerkofel, welke je met de Gartnerkofel stoeltjeslift kunt bereiken. Deze lift is dagelijks geopend. Geniet vanaf de top van een panoramisch uitzicht over de Julische Alpen, de Dolomieten en de Hohe Tauern. Rondom de top kun je wandelen en fietsen, geo-trailen, spelen in de speeltuin en klettersteigen (13 afwisselende klettersteige voor alle niveaus). Leuke berghutten zijn de Watschiger Alm, Garnitzenalm en Berghex.

Waterpret aan de Pressegger See

Aan de andere kant van Hermagor–Pressegger See vind je het meer de Pressegger See. Dit knusse, kleine meer ligt te midden van bergen, bossen en weiden. Hier vind je rust, vrijheid en leuke activiteiten. In de zomer wordt het water wel 28° C, wat het een van de warmste meren van Oostenrijk maakt. Dankzij de vele zonuren kun je je hier hele dagen aan, in en op het meer vermaken. Aan het meer vind je meerdere fijne stranden. Je kunt ook een waterfiets huren of gaan suppen.

Familie aan de Pressegger See
© Austrian Mediahouse / Peter Maier

Mini pretpark 1e Kärntner Belevenispark

Direct aan de kust van de Pressegger See vind je het 1e Kärntner Erlebnispark. Dit pretpark is klein, maar wel erg gezellig! Geniet hier met de kinderen van meerdere leuke en uitdagende attracties als de Komeet, de Vlinder en de Luna Loop. Natuurlijk kunnen papa en mama ook gewoon heerlijk ontspannen op het terras van de Seetaverne.

Weetjes en tips Nassfeld-Pressegger See:

  • Rondweg om de Pressegger See. Een vrij makkelijke wandeltocht van ongeveer 5,8 kilometer lang.
  • Een leuk wandelavontuur met kinderen in de bergwereld van Nassfeld is de Aqua Trail, een bijzonder avonturenpad van 1,5 km lang, met leuke obstakels en activiteiten.
  • Breng een bezoekje aan het NTC Outdoor park, met uitdagende klimroutes van boom naar boom.
  • Vergeet niet om een ritje te maken in de alpine swing 'Dondolo' op de Tressdorfer Alm.
  • Een fijne camping is in deze omgeving zo gevonden.
  • Onverhoopt een dagje slecht weer? Ga zwemmen in de Aquarena in Kötschach-Mauthen.
  • Een uitstapje naar Italië is vanuit Nassfeld-Pressegger See ook zo gemaakt.
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.