Skip to navigation Skip to main content
Millstatt 1
© illstätter See Tourismus GmbH / Gert Perauer
Oostenrijk

Fietsen in Karinthië

Een van de populairste zomervakantiebestemmingen van Oostenrijk is Karinthië. Deze prachtige regio biedt vele opties voor een heerlijke fietsvakantie. Karinthië bestaat uit bergen, meren en weides en in elk landschap zijn fietsroutes te vinden. Het netwerk aan uitgezette fietsroutes is groot, vervelen zul je je niet doen tijdens de fietsvakantie. Karinthië is hiernaast voor elk type fietser geschikt. Van de wielrenner tot de mountainbiker. Alleen, met vrienden of met de hele familie.

Een aantal korte ritjes of juist één lange route, waar heb jij zin in tijdens je fietsvakantie? Karinthië biedt fantastische mogelijkheden voor georganiseerde fietsvakanties. Tijdens zo’n vakantie fiets je van locatie naar locatie. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, deze wordt naar de volgende locatie gereden. Wil je wat rustiger aan doen? Het is vaak mogelijk om een e-bike te huren. Karinthië organiseert meerdere autovrije dagen, waar je als fietsliefhebber zeker gebruik van moet maken!

Fietsvakantie Karinthië, mountainbiken langs de Klopeiner See

Met ruim 900 kilometer aan moutainbike routes is de Klopeiner See een fantastische bestemming voor de mountainbiker. Als je geen zin hebt om alleen te gaan, kan je meedoen aan een van de georganiseerde touren tijdens je fietsvakantie. Karinthië biedt informatie over de tours aan bij de lokale toeristenbureaus. Liever zelf op avontuur tijdens de fietsvakantie in Karinthië? Een van de mooiste routes is de geschiedenis route. Deze 68 kilometer lange tocht begint in Globasnitz en gaat via Pfannsdorf, Möchling en Miklautzhof door naar Feistritz. De route is vrij makkelijk en komt langs meerdere (historische!) bezienswaardigheden.

Fietsvakantie Karinthië: de Drau fietsroute

De Drau fietsroute is een van de prachtigste fietsroutes door de Alpen. Gegarandeerd een geslaagde fietsvakantie! Karinthië is niet het enige gebied waar de route doorheen loopt. De route is 366 kilometer lang, begint in Italië en gaat via Tirol en Karinthië door naar Slovenië. De route loopt bijna in zijn geheel langs de rivier de Drau, het kleine zusje van de Donau en is zeer geschikt voor de hele familie. Is de hele route iets teveel voor jouw fietsvakantie? Karinthië heeft de route opgedeeld in verschillende etappes. Langs de route zijn vele typische Oostenrijkse accommodaties te vinden waar je heerlijk kunt overnachten en dineren.

Tip voor een fietsvakantie in Karinthië

In St. Kanzian is een bijzonder uitstapje te vinden maar last van claustrofobie moet je hier niet voor hebben! Maar heb je niet zoveel moeite met een smalle tunnel waar het 10 graden is, dan is dit het bezoeken meer dan waard tijdens de fietsvakantie. Karinthië bezit een aantal oude mijnen, die nu worden gebruikt om er doorheen te fietsen. De routes variëren van 7 tot 68 kilometer en overbruggen het nodige hoogteverschil. Je kan je eigen moutainbike gebruiken maar er ook een huren. De route is niet geschikt voor de allerkleinsten, maar des te spannender voor de wat oudere kinderen.