Fietsen in Hermagor (Oostenrijk)

Fietsvakantie in Hermagor

Op de fiets kun je de unieke natuur in de omgeving van Hermagor goed ontdekken. Samen met de familie, lekker met z'n tweeën of alleen, er zijn genoeg fietsroutes mogelijk. In de omgeving van Hermagor vind je een netwerk van 730 km aan fietsroutes, variërend in lengte en niveau. De wegen worden goed onderhouden, zodat je onbezorgd de omgeving kunt ontdekken. Zorg voor variatie in je vakantie en beleef de natuur en cultuur van Hermagor op de fiets.

BIKEworld of Mountains & Lakes

Mountainbikers in Hermagor kunnen terecht in BIKEworld of Mountains & Lakes, het grote mountainbike- en fietspark dat verspreid ligt over Oostenrijk en Italië. Met één van de drie liften kun je eenvoudig naar boven, waar 46 gemarkeerde routes in verschillende niveaus op je wachten. Zo kun je tochten maken, maar ook downhillen is een optie hier. Ook families kunnen hier terecht. Een aanrader voor hun is bijvoorbeeld de route langs de Gailtalradweg. Verder heb je hier nog de mogelijkheid om een e-bike te huren die je op verschillende plekken weer kunt terugbrengen. En wat is er lekkerder dan een verkoelende duik na een dag fietsen? Sluit je dag af in de Presseger See!

Fietsen in Hermagor
(Foto: © NLW Tourismus Marketing GmbH, Martin Steinthaler)

Fietsen in Hermagor met het hele gezin

In Hermagor kun je ook heel goed met het gezin fietsen. Er zijn verschillende eenvoudige routes waar ook kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Eén van de aanraders in de omgeving is de R3B Gitschtal-fietsroute. Deze begint direct bij Hermagor en loopt via Weißbriach naar de Weissensee. Het is een prachtige fietsroute waarbij je de regio nog beter leert kennen. Daarnaast vind je hier ook mountainbikeroutes voor kinderen. Deze hebben hun start- en eindpunt op de berg, waardoor er relatief weinig hoogtemeters overbrugt moeten worden. Deze kun je bereiken met één van de bergliften in de omgeving.

  • Er zijn voldoende mogelijkheden om te mountainbiken en fietsen. Je vindt maar liefst 950 kilometer aan fietspaden in het zuiden van Karinthië.
  • Bekijk de fietskaart van Hermagor

Fietsen

Aantal fietspaden - Aantal km fietspaden 730
Aantal km mountainbikeroutes - Huttentocht? Ja
Tochten met gids? Ja Mountainbikepaden voor beginners? Ja
GPS routes beschikbaar? Ja Mountainbikepaden voor gevorderden Ja
Wielrenmogelijkheden? Ja Mountainbikepaden voor experts? Ja

Zomervakantie tips

Weer Hermagor

Vandaag Morgen Overmorgen
-7° -8° -8°-1°

Locatie

-->