Fietsen in Villach (Oostenrijk)

Fietsvakantie in Villach

Tijdens je vakantie in Villach mag een fietstocht niet ontbreken. Met twee meren direct tegen de stad aan en een indrukwekkende bergwereld, biedt Villach een prachtige fietsomgeving. Er zijn verschillende routes uitgezet in de regio rondom Villach, van lang tot kort en van moeilijk tot eenvoudig. Maak een rondje om de Faaker See, beklim de bergen of fiets naar één van de omliggende dorpen of steden. De beste manier om de omgeving van Villach te ontdekken is op de fiets.

Fietsen in Villach
Fietsen in de omgeving van Villach (Foto: © Kärnten Werbung, Uwe Geissler)

Drielandentour fietsen in Villach

Voor de fanatieke fietsers is de Drielandentour een echte aanrader. Deze fietstocht loopt door, je raadt het al, drie landen en biedt je een uitzicht op de verschillende indrukwekkende landschappen. Een kopje koffie in Italië, middagpauze in Slovenië en 's avonds weer aan het diner in Villach in Oostenrijk, klinkt als een goede dag toch?! De fietstocht is op één dag te doen, maar het is wel een pittige route. Je bent bijna 7 uur onderweg en overbrugt in die tijd ruim 130 km en 3442 hoogtemeters.

Genieten op de fiets in Villach

Niet iedereen wil de hele dag afzien op de fiets, sommigen fietsen liever gemoedelijk een rondje. Ook voor deze fietsers is er in Villach genoeg te doen. Aanraders zijn bijvoorbeeld de fietstochten om de Faaker See en de Ossiacher See. Deze zijn eenvoudig, niet te lang en zeker ook geschikt voor families. Ook kun je in Villach e-bikes huren, zodat je ook (vrij) eenvoudig hoogtemeters kunt maken.

  • Fietsen tot in Italië en Slovenië
  • Verschillende fietstochten mogelijk
  • In Villach kun je fietsen en e-bikes huren

Fietsen

Aantal fietspaden 20 Aantal km fietspaden 120
Aantal km mountainbikeroutes 60 Huttentocht? Ja
Tochten met gids? Ja Mountainbikepaden voor beginners? Ja
GPS routes beschikbaar? Ja Mountainbikepaden voor gevorderden Ja
Wielrenmogelijkheden? Ja Mountainbikepaden voor experts? Ja

Zomervakantie tips

Weer Villach

Vandaag Morgen Overmorgen
13° 12° 12°

Locatie

-->