6 tips voor mountainbiken en e-biken in Ischgl

 © TVB Paznaun - Ischgl 
tips mountanbiken ischgl

3 augustus 2021

door Gina in Fietsen/MTB

Wie niet op zoek is naar een standaard zomervakantie, is in Paznaun aan het juiste adres. Met name actievelingen kunnen hier hun hart ophalen met de vele activiteiten, of je nu een wandelaar of fietser bent. Je vindt hier meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden en talrijke fiets- en mountainbikeroutes van verschillende niveaus. Als fervent mountainbiker kun je terecht op een van de 28 routes en 9 trails, van klassieke mountainbiketours tot aan uitdagende bergtochten. Wil je blijven fietsen maar toch wat ontspannen? Dan kun je in alle dorpen een e-bike huren om op die manier de omgeving te ontdekken. In dit blog geven we je 6 tips voor mountainbiken en e-biken in Ischgl.

Mountainbiken en e-biken in Ischgl

Steeds meer mountainbikers en fietsers weten Ischgl in de zomer te vinden en dat is niet zo gek. Of je nu een beginner bent of een gevorderde die al jaren in het zadel zit, Ischgl biedt voor ieder wat wils. Door de adembenemende, bergachtige omgeving lopen verschillende tochten en trails, waarbij je continu getrakteerd wordt op de meest prachtige uitzichten. Het wegennetwerk is goed onderhouden en in Ischgl vind je verschillende winkels, hotels en verhuurbedrijven speciaal gericht op mountainbikers en fietsers.

#1. Ironbike

We beginnen met een event dat jaarlijks plaatsvindt in Ischgl, de Ischgl Ironbike. Het is een klassieker in de mountainbike scene en een van de meest uitdagende races van Europa. Tijdens de race moeten 75,8 kilometer en 3700 hoogtemeters worden overwonnen, inclusief vele steile hellingen en uitdagende trails. Deze spectaculaire race vindt plaats op 7 augustus 2021 en maakt deel uit van een vierdaags programma, UCI Stage Race. De opening vindt plaats op 4 augustus en de dagen erna kunnen mountainbikers zich vermaken met single rides, de Alpenhaus Trophy, de Night Hill Climb en de Cross Country Short Track. Ook als bezoeker is er genoeg te doen: neem een kijkje bij de expo, doe mee aan allerhande activiteiten en moedig de deelnemers aan. Meer info over de Ischgl Ironbike vind je hier >

Ironbike Ischgl
De Ischgl Ironbike is een pittige race! © TVB Paznaun - Ischgl

#2. Heidelberger Hütte-Tour Nr. 7074

De Heidelberger Hütten-Tour Nr. 7074 is een pittige tour van 27,4 kilometer lang. Het eerste gedeelte van de route loopt vanuit Ischgl door het Fimbatal richting de Heidelberger Hütte. Een goede conditie is vereist, vooral aan het begin gaat de route steil omhoog richting de Schwarzwasser- en Pardatscher-See. Hier kun je even een kleine pauze nemen, waarna je verder gaat richting Berggasthof Bodenalpe. De route wordt steeds idyllischer en voor je het weet bereik je de Heidelberger Hütte. De terugweg gaat via dezelfde route naar beneden en je bent ongeveer vier uur onderweg.

#3. Talrunde Mathon I.1

De Talrunde Mathon is een kortere route van ongeveer 10 kilometer lang. Je fietst over redelijk vlakke, goed begaanbare wegen en dat maakt deze route ook zeer geschikt voor de e-bike. Het startpunt is bij de Silvrettabahn en voert via een bosweg het dal in. Door bloemige alpenweides en groene velden fiets je via de zonnige zijde van het dal richting Mathon. De terugweg loopt vervolgens via de andere zijde van het dal, langs de beek richting Ischgl. 

mountainbiken en e-biken in Ischgl
In en rondom Ischgl zijn vele afwisselende fietsroutes te vinden

#4. Singletrail Flimjoch Nr. 7106

De Singletrail Flimjoch Nr. 7106 is een middelzware mountainbike trail van ongeveer 3 kilometer lang. De start van de trail is bij het bergstation van de Flimjochbahn en loopt richting de Idalp. Of je nu een beginner of gevorderde bent maakt niet uit, de trail is voor alle niveaus geschikt. Wanneer je een beginner bent is deze trail ideaal om je techniek op te oefenen en wanneer de sprongen nog iets te veel van het goede zijn, kun je er gewoon wat langzamer overheen. Bij de Idalp aangekomen, kun je ervoor kiezen om de verbindingsweg 7080 bergop naar het beginpunt te nemen of ga verder met de aansluitende Paznauer Taja-Trail.

#5. E-Bike World Cup

Op 13 en 14 augustus 2021 vindt de E-bike World Cup plaats in Ischgl. Het is de eerste keer dat dit event plaatsvindt en het leuke is: iedereen mag meedoen! Push jezelf tot het uiterste en strijd tegen vele andere deelnemers, met op de achtergrond het adembenemende berglandschap van Paznaun. Er zijn twee verschillende routes, de "Jedermann"-route van 24 kilometer lang en de "Elite"-route van 32 kilometer lang. Ook kun je tijdens dit event van alles leren over e-biken en nieuwe innovaties en producten ontdekken. Op 13 augustus vindt 's avonds een pasta party en een muziekfeest plaats en na de race op zaterdag is er ook een hoop gezelligheid met hapjes, drankjes, een band en een dj. Nogmaals: iedereen mag meedoen. Het enige wat je moet kunnen is fietsen op een e-bike! Deze is inbegrepen bij het inschrijvingsbedrag. Hier lees je meer over de E-bike World Cup in Ischgl >

#6. Paznauer Taja Hüttentreff 

De Paznauer Taja Hüttentreff is een 7 kilometer lange route welke start bij de Silvrettabahn. De route loopt via een compleet geasfalteerde weg richting de Paznauer Taja, wat deze route ook geschikt maakt voor een tochtje op de e-bike. Wanneer je deze route gaat fietsen zonder extra hulp, is flink wat uithoudingsvermogen nodig. Vooral het eerste gedeelte gaat erg steil omhoog. Je kunt dit stuk overslaan door het eerste gedeelte te overbruggen met de Silvrettabahn tot aan het middenstation. Vanaf hier hoef je niet meer zo extreem veel te stijgen, dus kun je volop genieten van het prachtige uitzicht onderweg. Bij de Schwarzwassersee kun je even pauzeren om vervolgens verder bergop richting de Paznauer Taja Hütte te fietsen. De terugweg loopt via dezelfde route.  

E-biken in Ischgl
Af en toe even pauzeren hoort er natuurlijk ook bij!

100% zorgeloos op vakantie naar Ischgl

Deze zomer hebben talrijke accommodaties in de regio Paznaun het volgende motto: "Qualitytime 100% sorgenfrei". Dit houdt in dat de annuleringsvoorwaarden versoepeld zijn en je tot zeven dagen voor de aankomstdatum kosteloos kunt annuleren of omboeken. Wanneer je annuleert krijg je de gehele betaling terug. Deze regeling is geldig bij alle boekingen met een aankomstdatum tussen mei en oktober 2021.

Meer weten over een actieve zomervakantie in Ischgl?

Zomervakantie tips