Skip to navigation Skip to main content
Paznaun
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Paznaun

  • Veelzijdig dal in het zuidwesten van Tirol, omgeven door het machtige Silvretta bergmassief
  • Aan het eind van het dal ligt de prachte bergpas Silvretta Hochalpenstraße
  • Ideale bestemming voor de actieve vakantieganger

In het zuidwesten van Tirol vind je de regio Paznaun, een smal dal met de bekende dorpen IschglGaltürKappl en See im Paznaun. Ondanks dat deze regio vooral 's winters in trek is bij toeristen, is er 's zomers ook meer dan genoeg te doen. Fanatieke wandelaars, fietsliefhebber, foodies en gezinnen op zoek naar avontuur, iedereen kan zich hier prima vermaken. Je wordt omgeven door het Silvrettamassief, een indrukwekkend bergmassief op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Deze bergwereld rond Paznaun nodigt je uit tot verschillende bergsporten.

Paznaun is een veelzijdige vakantieregio, voor ieder type vakantieganger is er wel iets te doen. Met een enorm netwerk aan wandel- en fietsroutes kun je elke dag een andere tocht maken. Aan het eind van het dal vind je de Silvretta Hochalpenstraße, een populaire bergpas die geliefd is bij wielrenners en motorrijders. Voor families zijn er belevenisparken, speeltuinen en waterparken waar kinderen zich uren kunnen vermaken. En vergeet niet ook een dagje te gaan klimmen in Galtür! Dit is een waar klimparadijs waar jaarlijks vele klimmers naartoe reizen.

 

De dorpen in Paznaun

Tijdens je vakantie in Paznaun kun je terecht in vier dorpen met elk hun eigen karakter en sfeer. Het bekendste dorp in het dal, Ischgl, staat bekend om haar luxe uitstraling en sfeer. Je vindt hier dure winkels en exclusieve restaurants en er worden regelmatig grote sportevenementen georganiseerd. Naast Ischgl ligt Kappl, het grootste dorp van het dal. Kappl is echt een familiedorp. Breng een bezoekje aan het Sunny Mountain Erlebnispark, waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. See im Paznaun ligt in het smalle deel van het dal, waardoor je je hier in een mum van tijd in de bergen bevindt. Daarnaast biedt dit dorp veel mogelijkheden voor wat afkoeling met een verfrissende duik. Tegen de grens met Vorarlberg ligt Galtür. Het was vroeger een bedevaartsoort maar is inmiddels een hotspot voor klimliefhebbers van over de hele wereld.

Autorijden Paznaun
De Silvretta Hochalpstraße is een prachtige bergpas die direct bij Galtür begint

Silvretta Card en zomerliften in Paznaun

Tijdens je zomervakantie in Paznaun kun je van veel voordeel profiteren met de Silvretta Card. De voordeelkaart is er in twee varianten: een basispakket en een premiumpakket. Verblijf je minimaal een nacht in één van de vier dorpen in Paznaun, dan krijg je bij je accommodatie het basispakket. Met deze kaart maak je gratis 1 berg- en dalrit per dag met een kabel- of stoeltjeslift naar keuze. In elk dorp vind je verschillende liften die je 's zomers naar boven brengen. In Ischgl zijn dat de Silvrettabahn, Fimbabahn, Flimjochbahn, Flimsattelbahn, Alp Trider Sattelbahn en de Twinliner. In Galtür draait 's zomers de Alpkogelbahn, in Kappl de Dias-Bahn en de Alblittbahn en in See de Medrichjoch. De openingstijden vind je op de website van het betreffende dorp of bij de lift zelf. Voor het premiumpakket van de Silvretta Card betaal je € 49,- voor de duur van je verblijf, ongeacht hoe lang dat is. Hiermee maak je onder ander onbeperkt gebruik van de liften (ook in het Montafon!), heb je toegang tot buiten- en binnenzwembaden en korting op tal van uitstapjes.