Fietsen in L'Alpe d'Huez (Frankrijk)

L’Alpe d’Huez voor fietsers

L’Alpe d’Huez is een van de grootste mountainbikegebieden in Frankrijk en trekt ieder jaar veel mountainbikeliefhebbers aan. Je vindt hier ruim 250 kilometer aan mountainbikeroutes die de dorpen met elkaar verbinden. Het mountainbikenetwerk in L’Alpe d’Huez telt 36 gemarkeerde trails op verschillende niveaus en drie leuke fietsparken. Deze trails beslaan 2600 hoogtemeters. Het gebied wordt verbonden door 9 gondels en stoeltjesliften met aangepaste rekken of haken. Zo kun je meer tijd besteden aan de mooie routes en hoef je zelf niet de fiets omhoog te krijgen. Wil je meerdere delen van het gebied rondom het bergplateau ontdekken? Schaf dan een gebiedspas aan. Ook veel wielrenners wagen zich graag aan de steile beklimmingen van L’Alpe d’Huez.

Wielrennen in L’Alpe d’Huez

Veel wielrenners willen zich graag wagen aan de uitdagende, steile beklimmingen van L’Alpe d’Huez. Een aantal wegen in dit gebied staan bekend als een van de zwaarste delen van de Tour de France. Toch kunnen ook sportieve en ervaren (amateur) wielrenners zich prima uitleven op deze routes. Het vergt wel een redelijke conditie, maar je hoeft geen professional te zijn om te genieten van de tochten in dit gebied . De routes zijn vaak kort, maar tegelijkertijd ook behoorlijk steil. Kijk goed naar je vaardigheden, bepaal je niveau, houd rekening met de omstandigheden en kies een route die bij jou past. Je hebt de keuze uit lange, minder steile fietstochten of korte, steile routes. Een aanrader voor de minder ervaren fietsers is de Col d’Ornon. Deze route is te vinden aan de zuidzijde van Bourg d’Oisans en minder steil en lang dan de overige routes in het gebied.

Mountainbiken in Alpe d’Huez
(Foto: © Alpe d’Huez Tourisme, Laurent Salino)

Mountainbiken in L’Alpe d’Huez

L’Alpe d’Huez richt zich in de zomer met name op mountainbikers. Het is waar een paradijs voor beginners, gezinnen en ervaren mountainbikeliefhebbers. Er zijn dan ook een aantal bijzondere routes te vinden in de Oisans-regio. Je vindt hier 130 kilometer aan cross-country routes, 100 kilometer enduro en 36 kilometer aan downhill trails. Beginners kunnen op een groene of blauwe route terecht, zoals de DH1 en DH9. Voor ervaren mountainbikers is het zwarte DH2 parcours een aanrader. Ook leuk zijn de drie fietsparken in het resort. Hier kunnen beginners de techniek leren en freestylers zich uitleven. Verder vind je hier genoeg fietshotels en -kampen.

  • Er is 200 km aan gemarkeerde fietspaden onderverdeeld in 26 routes.
  • Er zijn 18 downhill trails, waarvan er 3 voor mountainbikes en 8 cross country geschikt zijn.
  • Er is een gedetailleerde gids verkrijgbaar bij de lift verkoop.
  • Het is mogelijk om mountainbike lessen te volgen, hele en halve dagen.
  • Er is mountainbike verhuur.

Fietsen

Aantal fietspaden - Aantal km fietspaden -
Aantal km mountainbikeroutes 260 Huttentocht? Nee
Tochten met gids? Nee Mountainbikepaden voor beginners? Ja
GPS routes beschikbaar? Nee Mountainbikepaden voor gevorderden Ja
Wielrenmogelijkheden? Ja Mountainbikepaden voor experts? Ja

Zomervakantie tips

Weer L'Alpe d'Huez

Vandaag Morgen Overmorgen
-12°-7° -12°-2° -5°

Locatie

-->