Wandelen in Bad Kleinkirchheim (Oostenrijk)

Wandelvakantie in Bad Kleinkirchheim

Voor mooie wandelingen ben je in Bad Kleinkirchheim aan het juiste adres. Het dorp ligt aan de rand van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge, waardoor de wandelmogelijkheden bijna eindeloos zijn. Ontdek de natuur via de wandelpaden in de bergen en ontdek de flora en fauna van de Kärntner Nockberge. Eenmaal op de top aangekomen, wacht er een prachtig panorama-uitzicht op je. Een betere beloning voor je wandeling is er bijna niet! Je kunt zelf je route uitstippelen, maar het is ook mogelijk om mee te doen aan begeleide wandelingen. Samen met een gids ga je op pad en leer je van alles over de natuur en het leven in de natuur rondom Bad Kleinkirchheim.

Zomerliften in Bad Kleinkirchheim

In de regio rondom Bad Kleinkirchheim vind je ook twee gondelbanen waarmee je naar boven kunt gaan. De Biosphärenparkbahn Brunnach en de Kaiserburgbahn brengen je in een mum van tijd naar ruim 2000 meter hoogte, waar je kunt beginnen met je wandeling in Bad Kleinkirchheim. Dit is ook een aanrader voor families met (kleine) kinderen. Een ritje met de lift is altijd leuk en zo wordt de wandeling niet al te zwaar.

Culinair genieten in Bad Kleinkirchheim

Wandelen op een lege maag gaat natuurlijk niet. Gelukkig vind je daarom in de regio maar liefst 30 gezellige berghutten. Wandel naar één van de hutten en maak je klaar voor de lekkerste culinaire specialiteiten uit de regio. En schroom niet om de waard van de hut eens te vragen naar de geschiedenis van de regio. Sommige hutten zijn al ruim 400 jaar oud, dus er is genoeg over te vertellen!

  • Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te wandelen in Bad Kleinkirchheim.
  • Zo zijn er veel wandeltochten uitgezet, onder andere in het nationaal park Nockberge.
  • Deze tochten zijn er in verschillende niveaus, voor beginners en gevorderden.
  • Het is ook mogelijk om te wandelen met begeleiding.
  • Bekijk de wandelkaart van Bad Kleinkirchheim

Wandelen

Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 1000 Wandelpaden voor beginners? Ja
Wandelpaden voor gevorderden? Ja Wandelpaden voor experts? Ja
Aantal nordic walkingpaden - Aantal km's of nordic walking paden -
GPS wandelroutes beschikbaar? Ja Tochten met gids? Ja
Aantal berghutten 23 Is er een huttentocht? Ja

Zomervakantie tips

Weer Bad Kleinkirchheim

Vandaag Morgen Overmorgen
-5° -6° -4°

Locatie

-->