Skip to navigation Skip to main content

Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher
© Mölltaler Gletscherbahnen
Mölltaler Gletscher
© Mölltaler Gletscherbahnen
Mölltaler Gletscher
© Mölltaler Gletscherbahnen
Mölltaler Gletscher
© Mölltaler Gletscherbahnen
  • Uitzicht op de Grossglockner
  • Prachtig wandelgebied
  • Grote delen van het jaar kun je hier skiën

De Mölltaler Gletscher ligt bij Flattach in Karinthië en is de meest sneeuwzekere gletsjer in het zuiden van Oostenrijk. Grote delen van het jaar kan hier worden geskied en in de winter liggen er meter sneeuw. Wie geen zin heeft om op de lange latten te gaan staan heeft in de zomer zeker wat te zoeken op de Mölltaler Gletscher. Alleen al een bezoek aan de top van de gletsjer op 3122 meter is de moeite waard en verder kun je in het gebied prachtig wandelen.

Uitzicht op de Grossglockner

Vanuit Flattach bereik je binnen 15 minuten het dalstation van de Mölltaler Gletscher Express. De ondergrondse bergtrein heeft een lengte van 4,7 kilometer en zet je in 8 minuten af op een hoogte van 2234 meter. Vervolgens stap je over op de Eisseebahn die tot een hoogte van 2800 meter reikt. Hier ligt ook het gelijknamige panoramarestaurant dat direct in het oog springt door de grote glazen gevel. Om de top gletsjer te bereiken dien je nog de stoeltjeslift te nemen die vlakbij het restaurant vertrekt, maar deze is niet altijd geopend. Vervolgens heb je een prachtig uitzicht op de bergwereld van Karinthië en zie je onder andere de Grossglockner.

Wandelen op de Mölltaler Gletscher

Wie van wandelen houdt zit goed op de Mölltaler Gletscher. Op en rond de gletsjer liggen 14 routes, waaronder de Gletscherwanderweg die van Restaurant Eissee naar de top van de gletsjer loopt. Een ander doel tijdens een wandeling kan één van de acht meertjes zijn die worden gebruik voor het opwekken van energie. Andere aanraders zijn de Richard-Helfer-Weg en de Feldseewanderung.

Logomolltalergletscher

Mölltaler Gletscher

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 32,50
  • Prijs kinderen (18): € 16,50

Prijs naar de top (3122 m)

Openingstijden

Maandag 08.00 - 16.30
Dinsdag 08.00 - 16.30
Woensdag 08.00 - 16.30
Donderdag 08.00 - 16.30
Vrijdag 08.00 - 16.30
Zaterdag 08.00 - 16.30
Zondag 08.00 - 16.30

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*

Laatste beoordelingen van onze bezoekers