Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - nyu55cblfndsrdntekr6
© Wolfgangsee Tourismus Gesellschaft
  • "Veelzijdig vakantiedorp direct aan het heldere meer"

  • Talrijke watersportmogelijkheden
  • Bruisend dorp met evenementen
  • Wandel- en klimroutes voor het hele gezin

Strobl bevindt zich direct aan het water van de Wolfgangsee in het Oostenrijkse Salzburg. Al eeuwenlang begeeft dit dorpje zich op een belangrijke positie en door de jaren heen is het uitgegroeid tot een toeristisch oord. Historische kenmerken van het dorp zijn nog altijd terug te zien maar ook zijn er vele moderne accommodaties en prachtige villa’s bijgekomen.

Strobl kent een mix van authenticiteit en moderniteit en vind je er zowel boerenhuizen als luxe hotels. Strobl is een bruisende plek met winkeltjes, restaurants, muzikale evenementen, een schitterende omgeving en tal van uitstapmogelijkheden voor een afwisselende zomervakantie in Oostenrijk.

Te doen in en rond Strobl

In en vanuit Strobl zijn er enorm veel dingen te doen en te zien. De lange geschiedenis van het dorp kun je ontdekken in het plaatselijke volksmuseum ‘Abersee Lipphaus’. Ook interessant om te bezoeken zijn de oude parochiekerk en de 17e-eeuwse berghut Laimeralm. Het dorp beschikt over oude elementen maar is verre van saai. In de zomermaanden is er veel reuring in het plaatsje. Aan de promenade vinden er regelmatig festiviteiten plaats, zoals een muziekfestival, concerten en waterskishows. Bovendien kun je ook voor een vakantie met kinderen prima in dit plaatsje terecht. Nabij het dorp ligt het Kleefeld Wildpark, waar er tal van dieren zijn, maar waar je ook leuk kunt klimmen, spelen en wandelen.

Sportieve activiteiten in Strobl

Strobl ligt aan het heldere water van de Wolfgangsee en wordt omgeven door een indrukwekkende bergwereld. Dat maakt van de gemeente een goede uitvalsbasis om de natuur in te trekken of verkoeling te zoeken. Het blauwe bergmeer is bijzonder uitnodigend voor het uitoefenen van diverse watersporten zoals zwemmen, kajakken, suppen, waterskiën of surfen. Maar ook aan andere mogelijkheden voor actieve bergsporten is er geen gebrek. De drie bergtoppen rondom het meer vormen gezamenlijk een groot netwerk aan wandelroutes die allemaal langs panoramische uitzichten over de vallei lopen. Aanrader is de ‘Bürgl-Panoramaweg’, een toegankelijke route van nog geen zes km over een houten pad langs het meer. Wil je meer actie tijdens je wandeltocht, dan is de route naar de Rettenkogel absoluut aan te bevelen. Tijdens deze tocht loop je over ladders en word je bij sommige stukken met touwen gezekerd.

Weer in Strobl

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
18°C / 31°C

Vorstgrens

4283 meter

Regen

5 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
18°C / 26°C

Vorstgrens

4190 meter

Regen

2 mm
Toeristeninformatie voor Strobl
Name Wolfgangsee Tourismus Gesellschaft
E-mail strobl@wolfgangsee.at
Telefoon 7855
Algemene Informatie
Aantal inwoners 3800
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 978 km
Hoogte Dorp 542
Aantal toeristenbedden 812
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 2
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 14
Bars & cafés 1
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart