Skip to navigation Skip to main content
Widiversum Hochoetz
© Ötztal Tourismus

Sölden ligt in het Ötztal en is een fijne plek voor een vakantie met de familie. In het Ötztal vind je ook dorpen als VentOetz en Längenfeld, waar van alles te doen is. Vakantie voor families in Sölden is een vakantie met veel natuur, speeltuinen, berghutten, wandelen, maar ook water en actie. In dit blog vind je 9 redenen waarom je met je gezin naar Sölden op vakantie moet gaan.

1. Zwemmen in de Aqua Dome

In Längenfeld vind je de Aqua Dome, waar kinderen ook van harte welkom zijn. De opvallende architectuur, met de bergen op de achtergrond, zorgt voor een prachtig geheel. Het water komt uit heilzame bronnen, tot wel 36 graden. Sauna, wellness en beauty voor volwassenen. Voor de kinderen is er de Alpen Arche Noah. Genieten voor de hele familie!

2. Lift omhoog: Gaislachkogel

Een rit in een stoeltjeslift of gondel is voor veel kinderen al een hoogtepunt van de vakantie. Neem de Gaislachkogel uit Sölden naar 3040 meter hoogte. Bovenop de Gaislachkogel vind je 007 Elements, een interactieve beleving van Spectre, de James Bond-film, die gedeeltelijk werd opgenomen in Sölden. Vind je dit te hoog, dan ga je naar het middenstation waar een fijne kinderspeeltuin te vinden is. Ook kun je je evenwicht oefenen in het Motorikpark of wandelen op de Zwergerlweg; een wandeling vol sprookjes en spannende verhalen.

Uitzicht vanuit de Gaislachkoglbahn
© Ötztal Tourismus

3. Ötzidorf

De beroemdste inwoner van het Ötztal was Ötzi, de ijsmummie. Deze vondst heeft tot allerlei nieuwe inzichten over het leven in het Ötztal geleidt. Al 8000 jaar geleden werd dit dal bewoond! Het Ötzidorf is een themadorp dat laat zien hoe het er vroeger uitzag. Je gaat terug naar de Nieuwe Steentijd en je leert van alles over het leven in die tijd. Leuk voor jong en oud!

4. Area 47

Met oudere kinderen is een bezoek aan Area 47 haast een must. Dit is een groot outdoor activiteitenpark en een waar waterparadijs. Het outdoorpark heeft veel actie met water, zoals een groot waterpark met glijbanen en springplanken, wakeboarden, raften en canyoning. Er is ook van alles zonder water: klimmen, zipline, mountainbike, cross buggy en zelfs crossmotor.

Area 47 glijbaan
© Ötztal Tourismus, Manuel Kottersteger
Area47
© Ötztal Tourismus, Manuel Kottersteger
Rutsche
© AREA 47
Wake Area
© AREA 47
Area 47
© Spalder Media Group

5. Piburger See

De Piburger See is een meer verscholen tussen bossen. Vanaf de oevers heb je prachtig uitzicht op de bergen. Bij het restaurant is een zwemzone gemaakt, verder is zwemmen verboden in dit beschermde meer. Het meer ligt bij het dorpje Piburg, je komt er met de auto. Een wandeling rond het meer is 3,5 kilometer, die je deels met de kinderwagen kunt afleggen. Er zijn nauwelijks hoogteverschillen. Je kunt ook vanuit Ötz naar het meer wandelen, dat is goed te doen, ook voor kinderen. Het meer is met 24 graden heerlijk warm, maar bovenal is het prachtig en kun je hier fantastisch wandelen.

6. Speeltuin Almzeit

Tussen de (zomer)liften Giggijoch en Gaislachkogel liggen de 20 verschillende stations van Almzeit Sölden. Hiertussen loopt een familie-themawandeling langs berghutten. Veel wandelpaden zijn ook toegankelijk voor kinderwagens. De afstanden zijn niet te groot, waardoor je meerdere thema's kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld uit Wasserzeit of Tierzeit. De kinderen kunnen zichzelf hier goed vermaken terwijl de ouders genieten op het terras van de berghutten.

Speeltuin Almzeit in Sölden

7. Beleveniswereld WIDIversum

Iets verder weg van Sölden, namelijk in het begin van het dal, bij Oetz, kun je omhoog naar de Almenregio Hochoetz. Hier is een wandelparadijs voor families. Er zijn verschillende korte en lange wandelingen uitgezet voor gezinnen met kleine én grote kinderen. Er zijn knusse berghutten als de Bielefelderhütte. Maar de echte trekker is het WIDIversum, vlakbij het bergstation. Dit is een grote speelplaats waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. Het grote doel is om de mascotte WIDI te helpen zijn magische kristal terug te vinden. Een raadsel oplossen en je helemaal uitleven. Heerlijk toch?!

8. Klimmen

Het Ötztal is door de ruige bergen ook ingericht met wel 19 klimtuinen. In Sölden zelf liggen er ook twee: eentje tegenover de Moosalm en eentje tegenover de Freizeit Arena. Bij de Moosalm ligt tevens een via ferrata. Is dit een stapje te ver, dan zijn er in het Ötzal ook op twee plekken klimparken. Bij Oetz en bij Längenfeld kun je terecht in een touwparcours. Avontuur in netten en touwen, klauteren en glijden aan een flying fox, er is van alles mogelijk. Helemaal stoer is natuurlijk om met een berggids op pad te gaan. Klimmen kun je in Sölden overal.

Klimmen op de Klettersteig bij de Lehner Waterval
© Ötztal Tourismus
Klimmen op de Klettersteig bij de Lehner Waterval (Längenfeld)

9. Wildspitze

Helemaal aan het eind van het dal ligt Vent. Een bezoek aan dit dorp is leuk omdat je hier de hoogste berg van Tirol ziet. De Wildspitze kun je van elk punt in Vent ontdekken. De berg, 3774 meter hoog, torent overal bovenuit. Het dorp zelf is typisch Tirools en nog heel traditioneel.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.