Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - Haiming
© Ötztal Tourismus - Matthias Burtscher
Oostenrijk

Vakantie Haiming

  • "Centraal gelegen dorp op de grens van het Inntal en het Ötztal"

  • Rustig gelegen wijkjes op de berg
  • Thuisbasis van het outdoorpark Area 47
  • Perfecte uitvalslocatie voor vele activiteiten in de buurt

Haiming is een dorp in Tirol dat zeer centraal gelegen is in het Inntal en direct bij de ingang van het Ötztal. Met name de ligging maakt dat de plaats een fijne uitvalsbasis is voor een afwisselende en actieve zomervakantie. Het dorp zelf bestaat vooral uit typisch Oostenrijkse woonhuizen, een paar toeristische accommodaties, een supermarkt en enkele restaurants en bars. In Haiming heb je dan ook niet persé het echte vakantiegevoel, maar je maakt meer deel uit van de plaatselijke bevolking en hun dagelijkse leven.

De hoger gelegen kernen Ochsengarten en Haimingerberg behoren ook tot het dorp en hier beleef je het echte boeren bergleven. Ötztal Bahnhof is een station dat functie heeft voor het hele Ötztal, maar ook een gedeelte van het dorp dat bestaat uit woonhuizen, industrie en enkele winkels.

Wandelen, fietsen en meer in Haiming

Hoewel je misschien niet direct voor de sfeer naar Haiming op vakantie gaat, biedt het dorp en de omgeving wel veel mogelijkheden. Zo sta je binnen vijf minuten in het Ötztal, een toeristisch dal met meer dan genoeg keuze om te wandelen en te fietsen. Bovendien ligt een van de leukste bergmeren van Tirol, de Piburger See vlakbij, evenals het beroemde klooster Stams. Ook een uitstapje naar Innsbruck behoort tot de mogelijkheden en het ongerepte dal vol natuurschoon, het Pitztal, is ook snel te bereiken. Natuurlijk valt er in de direct omgeving van het dorp ook genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen op de Haimingerberg of de ‘Apfesltrasse’ lopen. Deze laatste wandeling duurt zo’n tweeënhalf uur, is tien kilometer lang en je wordt dwars door de fruitgebieden rondom het dorp geleid. Het is een eenvoudige wandeling zonder hoogteverschil.

Area 47: het outdoorpark van Haiming

Een van de grootste en mooiste outdoorparken van de Alpen ligt direct bij Haiming: Area 47. Dit enorme en bijzondere park kent vier verschillende elementen: outdoor, water, living en offroad. Het meest in het oog springt het enorme grote waterpark met glijbanen, springplanken en andere uitdagingen. Ook is er een speciale area waar je kunt wakeboarden met zes personen tegelijk en op de schansen in het water de coolste tricks kunt oefenen. Tevens vind je hier het hoogste klimpark ter wereld, een klimwand en kabelbaan van 400 meter lang door het park. De kabelbaan begint op een hoogte van 27 meter. Liever met de voetjes op de grond blijven? Pak dan een mountainbike, cross buggy of crossmotor. Daarnaast kun je er raften, een canyoningtour maken en op avontuur in de grotten. Er worden in het park regelmatig grote evenementen en concerten georganiseerd. Area 47 is minder geschikt voor families met kleine kinderen en rustzoekers, maar meer voor jongeren, actievelingen, thrillseekers en liefhebbers van adventure.

Area 47
(Foto: © AREA 47 - Jens Klatt)

Toeristeninformatie voor Haiming
Name Ötztal Tourismus, Infopoint Ambach
E-mail infopoint@oetztal.com
Telefoon 200700
Algemene Informatie
Aantal inwoners 4757
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 864 km
Hoogte Dorp
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 5
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 11
Bars & cafés 4
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart